Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή ΑΞΙΑ στους αρμόδιους υπουργούς για το Κοινωνικό Μέρισμα

Παραθέτουμε επιστολή του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Επικρατείας, όσους δηλαδή υπογράφουν την υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του Κοινωνικού
Μερίσματος:
Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι κατά την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, άθελα θέλουμε να πιστεύουμε, διαπράξατε μία σειρά από αδικίες απέναντι στις μονογονεϊκές - ορφανικές οικογένειες. 
Πρώτον: Εξισώσατε στα κριτήρια και στις προϋποθέσεις τις μονογονεϊκές - ορφανικές οικογένειες με τις οικογένειες με δύο συζύγους. Αυτό σημαίνει πως:
-- Εάν σε ένα αντρόγυνο ο σύζυγος εργάζεται με μισθό 1.100 ευρώ και η σύζυγος είναι άνεργη και διαθέτουν και 2 ακίνητα τότε το νοικοκυριό αυτό θα πάρει το μέρισμα.
-- Εάν όμως μία μόνη μητέρα (μονογονεϊκής ή ορφανικής οικογένειας) εργάζεται με μισθό 400 ή 500 ευρώ και πληρώνει ενοίκιο ΔΕΝ θα το πάρει. Κι αυτό γιατί; Δεν αρκεί ότι έμεινε χωρίς το στήριγμα της σε αυτό τον κόσμο υπεύθυνη για το/τα παιδί/παιδιά της και πρέπει να γίνει και μάνα και πατέρας για να τα μεγαλώσει μόνη της; 
Δεύτερον: Μία γυναίκα που έμεινε μόνη της με ένα, δύο ή και περισσότερα παιδιά μπορεί να εισπράττει από τη σύνταξη χηρείας ακόμη και λιγότερο από 700€. Αυτή η γυναίκα δεν δικαιούται από τον ΟΑΕΔ κάρτα ανεργίας με αποτέλεσμα να μην διαθέτει όλα τα απαραίτητα κριτήρια και να εξαιρείται. Είναι δίκαιο;
Τρίτον: Όπως άριστα γνωρίζετε οι Έλληνες συνεχίζουν να πιστεύουν στο θεσμό της οικογένειας. Εάν λοιπόν μία μόνη μάνα με μικρό παιδί (μονογονεϊκής ή ορφανικής οικογένειας) που δε βρίσκει δουλειά εν μέσω κρίσης, φιλοξενεί την αδερφή της ώστε να έχει μία βοήθεια, τιμωρείται και δεν παίρνει το μέρισμα, που τόσο ανάγκη έχει.
Ο κ. Πρωθυπουργός στο συνέδριο της ΝΔ "τόνισε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εξαιρετικά στοχευμένα, σε εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, θα δοθεί στους πιο αδύναμους από τους ανέργους και πως έτσι επιβεβαιώνει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησής του". Επίσης ο κ. Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως "η ΝΔ νοιάζεται για τους πολλούς".
Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα ώστε αυτή η έκτακτη κοινωνική ενίσχυση να λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες της ευπαθούς αυτής κοινωνικής ομάδας της μονογονεϊκής - ορφανικής οικογένειας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία...
Με σεβασμό κι εκτίμηση,
Λαμπρινή Σαμαρά, πρόεδρος Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια