Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για αύξηση των καταδρομικών επιθέσεων

Επίδειξη δύναμης κάτω από την μύτη της αστυνομίας έκαναν οι αντιεξουσιαστές χθες που κατάφεραν 21:00 να κάνουν χτύπημα και καταδρομική στην «καρδιά» της Αθήνας, χωρίς να γίνει
ούτε μια σύλληψη ή προσαγωγή.
Ο φόβος των Αρχών ότι οι καταδρομικές θα συνεχιστούν και μάλιστα θα αυξηθούν είναι έκδηλος την ώρα μάλιστα που οι ομάδες των κουκουλοφόρων διαπιστώνουν ότι μπορούν να κάνουν καταδρομικές αλλά να προχωρούν και σε εμπρησμούς αυτοκινήτων χωρίς να τους αγγίζουν οι Αρχές.
Και παρά το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι πρέπει να προσέξει η αστυνομία στο συγκεκριμένο κομμάτι, φαίνεται ότι για κάποιο λόγο οι εντολές του δεν παίρνουν «σάρκα και οστά».
Στο κέντρο της Αθήνας, που θεωρητικά ήταν σε εξέλιξη ένα μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο, κυρίως από υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, χθες το βράδυ φάνηκε ένα μεγάλο έλλειμα.
Την ώρα, μάλιστα, που οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές με κείμενό τους έκαναν λόγο για πορεία 250 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας και ανέφεραν ότι προχώρησαν στην καταδρομική επίθεση χωρίς να υπάρξει αντίδραση από κανέναν.
Ο φόβος τώρα των Αρχών, όσο απλοϊκό και αν ακούγεται, είναι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο κέντρο της πρωτεύουσας και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Χαρακτηριστική είναι η φράση αξιωματικού της ΕΛΑΣ:
«Προσέξτε να μη δούμε φωτογραφίες με χριστουγεννιάτικα δέντρα να φλέγονται».
Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να επιτεθούν ανενόχλητοι σε 13 καταστήματα, με τους ιδιοκτήτες τους να είναι σε απόγνωση για τις καταστροφές έξι μέρες πριν τα Χριστούγεννα.


Μίνα Καραμήτρου