Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πήραν πτυχία οι απόφοιτοι του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών

Απονεμήθηκαν τα πτυχία στους (83) συνολικά απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.). Οι τελετές αποφοίτησης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το πρωί,
στις εγκαταστάσεις των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια.
Στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στις Αχαρνές Αττικής, στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.
T α πτυχία στους (40) απόφοιτους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και στα (2) στελέχη του Αρχηγείου της Αστυνομίας Κύπρου, απένειμε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς όπου - μεταξύ άλλων – επεσήμανε :
«…Η σημερινή τελετή αποφοίτησης σηματοδοτεί για εσάς όχι μόνο την ανέλιξή σας στην ιεραρχική κλίμακα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τη συνέχεια της επαγγελματικής σας πορείας ως ανώτεροι αξιωματικοί, εφοδιασμένοι με επιστημονικές και ακαδημαϊκές γνώσεις και εμπειρίες.
Η μετεκπαίδευση, που προσφέρει το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών, σε επαγγελματικό επίπεδο και η στρατηγική ενίσχυση των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με γνώσεις εξειδικευμένες, επαγγελματικές και νομικές, συνιστά στρατηγική εκπαιδευτική προοπτική για την Ελληνική Αστυνομία.
Η ηγετική και επιτελική κατάρτιση των Αξιωματικών διανοίγει την προοπτική δημιουργίας κλίματος βεβαιότητας και επιτυχίας για το παρεχόμενο έργο και τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά και για την επιτυχή διοίκηση, διαχείριση και συνεργασία όλου του ανθρώπινου δυναμικού των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας….
….Οι ηγετικές ικανότητες, οι οποίες είναι αναγκαίο να καταστούν κτήμα σας και να σας συνοδεύουν κατά την ιεραρχική σας ανέλιξη, χρειάζεται να είναι διαποτισμένες με χαρακτηριστικά καινοτόμου ηγεσίας, που δε σημαίνει δύναμη, εξουσία ή επιρροή, αλλά περιλαμβάνει τις έννοιες του οραματισμού, της παρακίνησης, και της έμπνευσης των συναδέλφων, ώστε να συνεισφέρουν τα μέγιστα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους.
Ως αληθινοί ηγέτες είναι απαραίτητο να εναρμονίζεστε με την κοινωνική τόλμη και πειθαρχημένη σκέψη, την κυριαρχία, την εγρήγορση, τη δεκτικότητα στις αλλαγές και την ευσυνειδησία. Η πραγματική σας διοικητική προσφορά χρειάζεται να στοχεύει τόσο στην έμπνευση του προσωπικού όσο και στην εύρυθμη διοικητικά λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η αφομοίωση μέσω της συγκεκριμένης εκπαίδευσης αρχών και μοντέλων διοίκησης, που βρίσκουν εφαρμογή στο σύγχρονο μάνατζμεντ, είμαι βέβαιος ότι σας έχουν οπλίσει με γνώσεις που θα βελτιώσουν τα γενικότερα εσωτερικά διοικητικά μοντέλα, που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τα πολλαπλά αντικείμενα με υπόβαθρο δικαιϊκό, τα οποία διδαχτήκατε και επιτυχώς αναλύσατε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής σας, υπενθυμίζουν ότι το υψηλό αίσθημα δικαίου πρέπει να είναι εμφανές μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, επενδεδυμένο με υπευθυνότητα, δημοκρατική συνείδηση και ανθρωπιστική προσέγγιση.
Η διαφάνεια, λοιπόν, και η ταυτόχρονη πάταξη κάθε φαινομένου διαφθοράς και ασυδοσίας απαιτείται να γίνει αυτοσκοπός, με ισχυρή πρόταξη των αρχών της νομιμότητας, της κοινωνικής ασφάλειας και της δικαιοσύνης…».
Ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή της Σχολής δίνοντας στους απόφοιτους Αξιωματικούς παραινέσεις και οδηγίες για θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος, αλλά και προσωπικού ενδιαφέροντος.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Βασίλειος Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού, Πολιτικού Σχεδιασμού, Δημοτικής Αστυνομίας & Πολεοδομίας Αχαρνών, Μιχαήλ Βρεττός, ο Αστυνομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Γεώργιος Γρηγορίου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή, καθώς και συγγενείς των αποφοιτησάντων Αξιωματικών.
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν, επίσης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Ταξίαρχος Μιχαήλ Λαδομένος, η Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, Διοικητές Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων.
Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας, σε αντίστοιχη τελετή, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ενώ στη συνέχεια απένειμε τα πτυχία στους (41) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Φάκας.
Ομιλία πραγματοποίησε και η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σοφία Γαϊτανίδου, η οποία ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή της Σχολής, δίνοντας στους απόφοιτους Αξιωματικούς παραινέσεις και οδηγίες για θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.
Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών, Υπηρεσίας Δόμησης – Περιουσίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Βέροιας Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Ισότητας Φύλων του Δήμου Βέροιας Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Στέργιος Μουρτζίλας και Απόστολος Νεστορόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, εκπρόσωποι δικαστικών & εισαγγελικών Αρχών, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή, καθώς και συγγενείς των αποφοιτησάντων Αξιωματικών.
Επίσης παραβρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αδαμίδης, άλλοι ανώτεροι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μετεκπαιδεύσεις έχουν ως σκοπό τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των επιτελών - στελεχών του Σώματος, τη διεξοδική συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και την έρευνα, μελέτη και ενημέρωσή τους στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού, με στόχο τη δημιουργία ικανών, παραγωγικών και λίαν αποτελεσματικών ηγετικών στελεχών.
Φωτογραφικό υλικό από την τελετή αποφοίτησης στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική
Φωτογραφικό υλικό από την τελετή αποφοίτησης στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Bέροια



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια