Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΠΟΑΣΥ για την ΥΕΜΣΑ & τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Σώματος

Ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, παρακολουθώντας εδώ και πολύ καιρό τις εξελίξεις στη νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και του
Πυροσβεστικού Σώματος (ν.4443/2016), ανέλαβε την πρωτοβουλία και πραγματοποίησε, μετά από αίτημά μας προς την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος, σύσκεψη την 09-12-2019 στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης) μεταξύ των τεχνικών και χειριστών συναδέλφων και όλης της Ηγεσίας της Υ.Ε.Μ. Σωμάτων Ασφαλείας, παρουσία και του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της νευραλγικής αυτής Υπηρεσίας.
Ειδικότερα, από την πλευρά του Προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, αλλά και των λοιπών παρευρισκόμενων μελών του Προεδρείου, τέθηκαν τα ζητήματα της συνεχούς και καθολικής εκπαίδευσης των τεχνικών και χειριστών της εν λόγω Υπηρεσίας, της μη προκήρυξης – εδώ και πάνω από δεκατρία (13) έτη – διαγωνισμού για νέους χειριστές, επισημαίνοντας ότι σεβαστός αριθμός συναδέλφων διαθέτει τα σχετικά προς τούτο προσόντα και θα πρέπει άμεσα να στελεχωθεί η απαραίτητη για την ορθή εκπλήρωση του  έργου των Σωμάτων Ασφαλείας, Υπηρεσία αυτή. Επίσης, τέθηκαν τα ζητήματα της μη τήρησης της ιεραρχίας, της εφαρμογής των παρωχημένων Κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας των Υ.Ε.Μ.Ε.Α. και Υ.Ε.Μ.Π.Σ., μη προσαρμοσμένων στα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα (GDPR κ.α.), συνδυαστικά με τη μη έκδοση του νέου Ενιαίου Κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας, εδώ και τρία (3) έτη, όπως αυτός ορίζεται στις ιδρυτικές διατάξεις της νέας Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας. Τέλος, δόθηκε έμφαση στο ζήτημα της επαρκούς χρηματοδότησης της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον και τίποτε άλλο.
Από την πλευρά του, ο κ. Υπαρχηγός, αφού αφουγκράστηκε τα θέματα που τέθηκαν από τη μεριά, τόσο των συναδέλφων (τεχνικών και χειριστών) και της Ηγεσίας της Υ.Ε.Μ. Σωμάτων Ασφαλείας, όσο και της Ομοσπονδίας μας, συμφώνησε για την ανάγκη αναμόρφωσης του πλαισίου εκπαίδευσης και δεσμεύτηκε για αυτό με την έκδοση νέου προεδρικού διατάγματος, όπου θα προβλέπεται το προαναφερόμενο πλαίσιο, αλλά και ο νέος Ενιαίος Κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας της Υπηρεσίας αυτής, που κατά ομολογία του καθυστερεί να θεσμοθετηθεί. Επίσης, συμφώνησε για την ανάγκη στελέχωσης της εν λόγω Υπηρεσίας με νέο ανθρώπινο δυναμικό (ειδικά στους χειριστές αυτής) και της τήρησης της ιεραρχίας μεταξύ των στελεχών. Τέλος, μας γνώρισε ότι πλέον αντιμετωπίζονται ομαλά τα ζητήματα χρηματοδότησης της Υπηρεσίας ενώ θα ενημερώσει την Ηγεσία του Σώματος για τα αποτελέσματα της σύσκεψής μας, ευχαριστώντας όλους για την κατάθεση απόψεων – προβληματισμών και ειδικά τον Πρόεδρο της Ομοσπονδία μας για το πραγματικό ενδιαφέρον που επέδειξε προς την κατεύθυνση της εύρεσης λύσεων. 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ως η πολυπληθέστερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, τόσο στις τάξεις του Σώματος, όσο και σε αυτές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μάχεται καθημερινά, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό, για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, ακόμα και σε περιπτώσεις δια - Σωματικών και ειδικών Υπηρεσιών, όπως αυτή της Υ.Ε.Μ.Σ.Α..

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια