Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Μιχαλολιάκος «καίει» και τη Ζαρούλια!


Μην σας παραξενεύει ο τίτλος. Θα διαπιστώσετε στη συνέχεια πως δεν περιέχει τίποτα το αναληθές ή έστω το υπερβολικό. Στις 12 Δεκέμβρη, ο φιρερίσκος έδωσε συνέντευξη στον
94,3 FM, προσπαθώντας να αποσείσει την κατηγορία από στελέχη και μέλη που αποχώρησαν από το νεοναζιστικό μόρφωμα, ότι στη ΧΑ κυριαρχεί ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του Ζαρούλια και την κόρη του, έπλεξε το εγκώμιο της συζύγου του για την αγωνιστική της δράση στη ΧΑ.

Το έκανε χωρίς να ερωτηθεί σχετικά. Το συνηθίζει αυτό, όταν θέλει να πει κάτι σημαντικό για τη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος. Ανοιξε, λοιπόν, μόνος του το θέμα των κατηγοριών, περί οικογενειοκρατίας, ισχυριζόμενος φυσικά ότι είναι ψευδείς. Ιδού ο σχετικός διάλογος:

Δημοσιογράφος: Να τα αφήσουμε λίγο αυτά και να πάμε στην επικαιρότητα.
Φίρερ: Οχι, θα μιλήσουμε πρώτα, αν μου επιτρέψετε, για τις κατηγορίες.
Δημοσιογράφος: Βεβαίως.
Φίρερ: Κατά της ΧΑ.
Δημοσιογράφος: Βεβαίως.
Φίρερ: …Επί πλέον ξαφνικά ήρθαν άλλες κατηγορίες, ότι υπάρχει οικογενειοκρατία
Δημοσιογράφος: Ναι, ναι, θα σας ρωτούσα και γι΄ αυτό.
Φίρερ: Τι να με ρωτήσετε. Η γυναίκα μου, η οποία είναι αγωνίστρια της ΧΑ, πολύ πριν εμφανιστούν στη ΧΑ όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι, που κάνουν ότι εκπροσωπούν τη ΧΑ, όταν γινότανε η εκδήλωση για το βιβλίο του Σημίτη, ήταν στην πρώτη γραμμή και δεχόταν ροπαλιές από τα ΜΑΤ. Ηταν υποψήφια του κόμματος το 1994 και το 1996, όταν δεν υπήρχαν (σ.σ. αυτοί που τον κατηγορούν). Και επιπλέον είναι υπόδικη, το έχετε καταλάβει αυτό; Είναι κατηγορούμενη για διεύθυνση εγκληματικής οργανώσεως. Αυτή είναι η οικογενειοκρατία;

Θέλοντας να «ταπώσει» τους νεοναζιστές επικριτές του, που τον κατηγορούν για οικογενειοκρατία, ο Μιχαλολιάκος περιέγραψε τη Ζαρούλια ως παλιό και έμπειρο στέλεχος της ΧΑ, που έχει δώσει ακόμα και μάχες στο δρόμο. Χάρη σ’ αυτές τις ιδιότητές της κατέκτησε το πόστο που είχε στη ΧΑ και όχι επειδή ήταν γυναίκα του Μιχαλολιάκου. Δεν ήταν μια «γυναικούλα που πρόσεχε την κορούλα της και τον άνδρα της», χωρίς να έχει ιδέα για τη δράση των νεοναζιστών της ΧΑ.

Ομως η Ζαρούλια, κατά την απολογία της στις 9 Οκτώβρη του 2019 (η οποία κράτησε πολύ λίγο χρόνο), εμφανίστηκε στο δικαστήριο σαν το ακριβώς αντίθετο του στελέχους που περιέγραψε ο σύζυγός της στην πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του. Εμφανίστηκε σαν μια απλή γυναίκα του λαού, που ήταν απασχολημένη με το μεγάλωμα του παιδιού της και όχι με το σύζυγό της, τον οποίο απλώς μετέφερε με το αυτοκίνητο στις συγκεντρώσεις, γιατί αυτός δε γνώριζε να οδηγεί. Οταν μάλιστα ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη αν είναι μέλος της ΧΑ, άρχισε τα «δεν ξέρω πώς το εννοείται», λες και η μπορεί να χωρέσουν διαφορετικές ερμηνείες στον όρο «μέλος». Ιδού απόσπασμα από την κατάθεσή της:

Πρόεδρος: Εσείς είστε μέλος της ΧΑ;
Ζαρούλια: Δεν ξέρω πώς το εννοείται. Εγώ, επειδή είμαι γυναίκα του γενικού γραμματέα, είναι η οικογένειά μου. Τι να σας πω.
Πρόεδρος: Πότε ξεκινάτε να έχετε σχέση με τη ΧΑ;
Ζαρούλια: Πολλά χρόνια. Εγώ γνώρισα τη δεκαετία του ‘80 τον άντρα μου, κάναμε το παιδάκι μας κι επειδή ο σύζυγός μου δεν οδηγεί, τον πήγαινα σε ομιλίες. Και επειδή ήμουν απασχολημένη να μεγαλώσω το παιδί, ασχολιόμουν με το παιδί παρά με τον σύζυγό μου, ωστόσο τον στήριζα.

Δεν περιείχε τίποτα το πρωτότυπο αυτή η στάση της Ζαρούλια στο δικαστήριο, που εμφανίστηκε σαν παντελώς άσχετη, η οποία μεγάλωνε το παιδί της και στήριζε το σύζυγό της. Αυτή ήταν η τακτική όλων των χρυσαυγιτών, μη εξαιρουμένου του φίρερ και του ηγετικού πυρήνα της ΧΑ. Οταν απολογήθηκαν στους ανακριτές και στο δικαστήριο έκαναν κωλοτούμπες για να σώσουν το τομάρι τους, αρνούμενοι την εγκληματική φασιστική τους δράση και καταδικάζοντας τη βία! Τα ίδια κάνουν οι εθνικοσοσιαλιστές σε όλο τον κόσμο.
Η ανάληψη της ευθύνης, η υπεράσπιση των επαναστατικών ιδεών και της επαναστατικής δράσης, είναι ίδιον των κομμουνιστών, που στάθηκαν μπροστά στα αστικά δικαστήρια χωρίς να λιγοψυχήσουν και υπερασπίστηκαν τις ιδέες τους ακόμα και όταν ήξεραν ότι το τίμημα θα είναι το εκτελεστικό απόσπασμα.

Αντίθετα, όταν τα στελέχη του νεοναζισμού απευθύνονται στους οπαδούς τους, όπως καλή ώρα ο φίρερ στη ραδιοφωνική συνέντευξή του στις 12 Δεκέμβρη, το παίζουν ήρωες. Σαν αφελής νοικοκυρά που μεγάλωνε την κόρη της και έκανε τον ταξιτζή στον άντρα της εμφανίστηκε στο δικαστήριο η Ζαρούλια, ως μεγάλη αγωνίστρια από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 την παρουσίασε ο Μιχαλολιάκος (εκτός δικαστηρίου, φυσικά).

Οι εγκληματίες του νεοναζιστικού μορφώματος, πέραν των άλλων, είναι και θρασύδειλοι.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια