Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οχτώ τρόποι για να καθαρίσεις γρήγορα και εύκολα το σπίτι σου!


Οι δουλειές στο σπίτι δεν είναι και από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες που μπορούμε να κάνουμε και για πολλούς αποτελούν αγγαρεία και αναγκαίο κακό.

Και επειδή είναι τέλειο τα αναγκαία κακά να τα βγάζουμε από τη μέση όσο πιο γρήγορα γίνεται, αυτές είναι μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για να μειώσεις τον χρόνο που ασχολείσαι με την καθαριότητα.

Ξεκίνα από ψηλά

Ακόμα κι αν το σκούπισμα είναι η πιο μισητή δουλειά για εσένα, μην μπεις στον πειρασμό να το κάνεις πρώτο για να το βγάλεις από τη μέση. Αν πας να ξεσκονίσεις μετά επιφάνειες που βρίσκονται πιο ψηλά, όλη αυτή η σκόνη θα πέσει στο πάτωμα που μόλις σκούπισες.

Κάνε (λίγη) σκούπα καθημερινά

Η σκόνη και τα σκουπιδάκια στο πάτωμα μαζεύονται καθημερινά. Και είναι, ειλικρινά, πολύ λιγότερο χρονοβόρο να πάρεις δυο-τρία λεπτά από το βράδυ σου για να σκουπίσεις, παρά να περιμένεις να γίνει η σκόνη (και η δουλειά) βουνό.

Πλύνε τα σκεύη μόλις τα χρησιμοποιήσεις

Για παράδειγμα, το τηγάνι που έφτιαξες τα αβγά για το πρωινό σου. Όσο τα λίπη είναι ακόμα ζεστά και διαλύονται εύκολα, μπορείς να τα καθαρίσεις πιο γρήγορα. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι, όσο μαγειρεύεις, να καθαρίζεις την κουζίνα όσο είναι ακόμα ζεστή η επιφάνειά της.

Μάθε καλά τους λεκέδες σου

Τα διάφορα καθαριστικά που έχεις, δεν είναι κατάλληλα για κάθε λεκέ. Τα όξινα καθαριστικά (με pH κάτω από 7) είναι κατάλληλα για ανόργανους λεκέδες, όπως το ασβέστιο και η σκουριά, φαινόμενο συχνό σε μπάνια. Το pH μεταξύ 7 και 14 είναι βασικό και αντιμετωπίζει τους οργανικούς λεκέδες, όπως το λίπος και τα φαγητά.

Σκούπισε την κουρτίνα του μπάνιου…

…με το που βγεις απ’ την μπανιέρα. Έτσι θα προλάβεις την εμφάνιση μούχλας και δε θα σου πάρει ούτε δύο λεπτά.

Φόρα ποδιά με τσέπες

Όσο καθαρίζεις, βάλε όλα τα καθαριστικά, γάντια, ξεσκονόπανα που χρειάζεσαι, στις τσέπες της ποδιάς σου και θα γλυτώσεις πολύ χρόνο στο πήγαινε έλα και στο ψάξε.

Ξέπλυνε τα φυτά σου

Αν έχεις φυτά εσωτερικού χώρου, τα φύλλα τους μαζεύουν σκόνη η οποία όχι μόνο μεταδίδεται στο σπίτι σου, αλλά τους κάνει και κακό. Βάλε τις γλάστρες στην μπανιέρα και ξέπλυνέ τις με δροσερό νερό για ένα-δυο λεπτά. Έτσι, ποτίζεις και τα φυτά σου.

Επένδυσε σε ένα σφουγγάρι για τζάμια

Το γνωστό, μακρόστενο που έχεις δει πόσες φορές να σου καθαρίζει τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν σταματάς σε φανάρι. Κάνει την απαίσια αυτή δουλειά δέκα φορές πιο γρήγορη απ’ το να το κάνεις με χαρτί κουζίνας, και δεν αφήνει σημάδια. Επίσης, μην καθαρίζεις τα τζάμια τις μέρες που έχει πολύ ήλιο, μιας και η θερμότητα μπορεί να κάνει το καθαριστικό να εξατμιστεί πριν προλάβεις να το σκουπίσεις.


Πηγή: in2life.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια