Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εγκαινιάστηκε στο Αγρίνιο το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» (BINTEO)

Το πρωί της Δευτέρας στον πολιτιστικό χώρο Λαχαναγορά, του Δήμου Αγρινίου, εγκαινιάστηκε και ξεκίνησε την λειτουργία του το βιωματικό - διαδραστικό θεματικό πάρκο «Κόκκινο στα
Ατυχήματα - Πράσινο στη Ζωή».


Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τους επικεφαλής των τριών συνδιοργανωτών και πιο συγκεκριμένα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο Νικόλαο Σπανουδάκη.
Το θεματικό πάρκο στο Αγρίνιο, λειτουργεί με την χορηγία και υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου και ιδιαίτερα με την στήριξη του Δήμαρχου Αγρινίου κ. Γεώργιου Παπαναστασίου, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Μαρίας Παπαγεωργίου και του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτριου Τζιώλη, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην εγκατάστασή και λειτουργία του, ενώ παράλληλα τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του.
Επιπλέον, παρέστησαν στα εγκαίνια του θεματικού πάρκου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Πετσίνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Κολοβός, ο Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Βοηθός Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Νικολάου, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας κ. Φώτιος Μούκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Χρήστος Μαυραγάνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ακαρνανίας κ. Δημήτριο Τσούνη, ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας και δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θεόδωρο Τσιλίκα και οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Αγρινίου.
Παράλληλα, η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, της θεατρικής ομάδας ΘΕΑΤΡοPOLICE της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και του καταστήματος «Πιθάρι».
Το περιεχόμενο του Θεματικό Πάρκου
Το Θεματικό Πάρκο με θέμα: «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή», περιλαμβάνει τέσσερις καινοτόμες βιωματικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιασθεί με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα:
1. Το τηλεπαιχνίδι buzzer, όπου τα παιδιά απαντούν σε ερωτήσεις για την οδική ασφάλεια
2. Τον τάπητα «μαθαίνω να κυκλοφορώ», που μοιάζει με επιτραπέζιο παιχνίδι και έχει το μέγεθος ενός δωματίου.
3. Το παιχνίδι «βρες το σήμα», όπου τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά να αναγνωρίζουν βασικές πινακίδες κυκλοφορίας που συναντούν στην καθημερινότητά τους.
4. Το εργαστήριο ζωγραφικής, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν τις εντυπώσεις και τα ερεθίσματα που αποκόμισαν από το θεματικό πάρκο.
Το θεματικό πάρκο θα λειτουργήσει σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 7 Απριλίου 2020, ενώ αναμένεται να περάσουν τις πύλες του περίπου 5.300 μαθητές Δημοτικών Σχολείων.
Στο Αγρίνιο, θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου 2019, κατά τις ώρες 09:00-13:00, στον πολιτιστικό χώρο της Λαχαναγοράς του Δήμου Αγρινίου, στην πλατεία Δημάδη, ενώ θα φιλοξενήσει (1.200) μαθητές Δημοτικών Σχολείων, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Το Θεματικό Πάρκο εισηγήθηκε ο Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου ενώ συντονίζεται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα από τον Βοηθό Περιφερειάρχη κ. Ανδρέα Φίλια.
Τέλος, η δράση υλοποιήθηκε με την επιστημονική καθοδήγησή της υπεύθυνης δραστηριοτήτων – αγωγής υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δρ Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου. 


Δείτε τις σχετικές δηλώσεις του Προϊστάμενου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Ιγνάτιου Τριανταφύλλου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια