Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aνακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ για τα Μετοχικά Ταμεία


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων

 

 

    Τις τελευταίες ημέρες, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) γίνεται αποδέκτης διαφόρων υφερπουσών φημών σχετικές με το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ).

    Σύμφωνα με αυτές, μετά από τις ενέργειες που έγιναν για την παροχή έκτακτου μερίσματος, την άμεση παύση των μη νόμιμων κρατήσεων του ν.4093/2012, την επιστροφή των παρακρατηθέντων κρατήσεων του ν.4093/2012 από το 2016 μέχρι και σήμερα και άλλων αιτημάτων και τις όποιες διαδικασίες βρίσκονται εν εξελίξει, ως απόρροια των ενεργειών αυτών, πιθανολογούν ότι το ΜΤΝ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

    Αν και αυτό είναι μια αυθαίρετη και χωρίς καμία μελέτη αλλά μόνο πιθανολογούμενη εξέλιξη, σύμφωνα με τις φήμες, το ΜΤΝ μελετάει τρόπους / ενέργειες προκειμένου να μην θιγεί καθόλου η οικονομική του κατάσταση.

    Ως προσφορότερες ενέργειες / μέτρα που πρέπει να λάβει φέρεται να προκρίνονται/ προτείνονται :

1.            Η μείωση του ΒΟΕΑ που χορηγεί αφού το ταμείο εκτιμά ότι το ποσό που χορηγεί, παρά τις μειώσεις  που έχει υποστεί από το 2010 μέχρι και σήμερα,  είναι μεγάλο   

2.            Η αύξηση των κρατήσεων στο μέρισμα και τον μισθό κατά ποσό αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο από τις κρατήσεις που προέβλεπε ο ν.4093/2012

    Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πληροφορία ή φήμη ότι η Διοίκηση του Ταμείου θα αναλάβει ενέργειες για την ανάκτηση των ποσών που με διάφορούς τρόπους, όπως π.χ το PSI+, υφάρπαξαν από το ταμείο και τους ειδικούς λογαριασμούς.

    Βέβαια γι αυτό το θέμα, που αποτελεί και αίτημα της τελευταίας επταετίας, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ενέργεια ή εξαγγελία ή έστω προβληματισμός από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Η διατύπωση διαφόρων ανησυχιών και προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση από ορισμένους και η δημοσίευση τους στο διαδίκτυο, δημιουργεί την αίσθηση μιας προσπάθειας δρομολόγησης αποφάσεων για την λήψη τέτοιων μέτρων τα οποία πιστεύουμε ότι δεν είναι επ’ ωφελεία των  ε.ε και ε.α συναδέλφων και των οικογενειών τους.

    Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) δεν συνηθίζει να ασχολείται και να αντιδρά σε φήμες αλλά, συνεκτιμώντας τα παραπάνω, την χρονική συγκυρία, την οικονομική κατάσταση των συναδέλφων και πιστεύοντας ότι είναι προτιμότερο το «προλαμβάνειν» του «θεραπεύειν» καλεί :

1.            Την Διοίκηση του ΜΤΝ :

(α). Να μην προχωρήσει σε καμία τέτοια ενέργεια, απορρίπτοντας  κάθε σχετική πρόταση ή εντολή.

(β) Να αναλάβει κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου το Ταμείο και οι Ειδικοί λογαριασμοί να ανακτήσουν τα χρήματα που τους έχουν υφαρπάξει.

           (γ)  Να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει και δεν προτίθεται να λάβει τέτοια μέτρα ή ότι δεν θα εισηγηθεί την λήψη τέτοιων μέτρων   διαψεύδοντας δηλαδή τις φήμες.

 

           Το παράδειγμα του πρώην Προέδρου του Δ.Σ του ΜΤΝ αείμνηστου  Αντιναυάρχου Μ. Κανάρη ας είναι οδηγός του Δ.Σ του ΜΤΝ και κάθε εμπλεκομένου στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού.

 

2.  Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υφυπουργό και την Στρατιωτική Ηγεσία του Π.Ν να μην   επιτρέψουν μια τέτοια ενέργεια.

3.  Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υφυπουργό και την Στρατιωτική Ηγεσία των Ε.Δ να αναλάβουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να αποκαταστήσει η Πολιτεία, τουλάχιστον τις τεράστιες απώλειες που υπέστησαν τα κεφάλαια των  Μετοχικών Ταμείων και των ειδικών λογαριασμών όλων των Κλάδων των Ε.Δ εξαιτίας του αναγκαστικού PSI+.

4.  Την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Στρατιωτική Ηγεσία των Ε.Δ και τις Διοικήσεις των Μετοχικών Ταμείων να αναλάβουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να εγκαταλειφτεί η πολιτική «αποθήκευσης» των διαθεσίμων των Ταμείων στην ΤτΕ και να προχωρήσουν σε μια συνετή και ορθολογιστική διαχείριση των διαθεσίμων ώστε να εξασφαλίσουν  την βιωσιμότητα, αντισταθμίζοντας τις όποιες απώλειες από την πιθανή μείωση των μετόχων ή άλλων απρόβλεπτων εξόδων/ καταβολών/απωλειών.

Συνάδελφοι η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, θα εξακολουθήσει με όλες τις δυνάμεις της, τις προσπάθειες να υψώσει τείχος ανάσχεσης και προστασίας των δικαιωμάτων μας, της περιουσίας και υπόστασης των μετοχικών μας ταμείων, μεγαλώνοντας την ένταση των διεκδικητικών προσπαθειών.   .

Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα..   

Η Ενότητα, η Συμμετοχή, η Ετοιμότητα και Εγρήγορση για τις όποιες ενέργειες/ δράσεις απαιτηθούν είναι καθήκον όλων μας. 

 

Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)

 

                                                                                             Ο Πρόεδρος

 

                                                                                   Γιώργος Ροΐδης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια