Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aνάληψη ευθύνης για εμπρησμούς στη Θεσσαλονίκη


Αναδημοσιεύουμε από indymedia
 Τον τελευταίο καιρό με τη νέα κυβέρνηση βλέπουμε τη συνεχή όξυνση της καταστολής. Μετανάστες, αναρχικοί, κομμουνιστές και αγωνιζόμενα υποκείμενα δέχονται τη μανία του κράτους και των αφεντικών με εκκενώσεις, προφυλακίσεις, επιχειρήσεις σκούπα, βασανισμούς, αστυνομική κατοχή των εξαρχείων, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Με μαθηματική ακρίβεια συμπεραίνουμε πως όταν αποδυναμωθούν οι δομές του κινήματος στο στόχαστρο θα βρεθούν οι εργάτριες, οι φοιτητές, οι μαθητές κτλ. Οπότε για να μη βρεθούμε σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη θα πρέπει να οργανωθούμε απέναντι στην καπιταλιστική ανάπτυξη και στην αναβάθμιση της καταστολής δημιουργώντας πεδία κοινωνικής αμφισβήτησης και παρεμβαίνοντας στους ταξικούς αγώνες όπου και όποτε αυτοί ξεσπούν.

 

Ανάπτυξη δεν σημαίνει βελτίωση των όρων ζωής αλλά αύξηση του κόστους της με όλο και πιο υψηλά ενοίκια και εντεινόμενη εκμετάλλευση για όσους και όσες δουλεύουν, έχοντας ως αποτέλεσμα την εκδίωξη των πιο αδύναμων της ταξικής πυραμίδας από τα σπίτια, τις γειτονιές και τις πόλεις τους.

 

Οι καταλήψεις διαχρονικά έχουν αποτελέσει κομμάτι των κοινωνικών αντιστάσεων στην καπιταλιστική βαρβαρότητα καθώς και μια εικόνα από τον κόσμο ελευθερίας και κοινοκτημοσύνης που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Για αυτό και η υπεράσπισή τους θα είναι πολύμορφη. Από τη μαζική κοινωνική δράση μέχρι τις νυχτερινές καταδρομικές επιθέσεις στα σύμβολα της εξουσίας, στα όργανα της καταστολής καθώς και στους φορείς της καπιταλιστικής λεηλασίας το μήνυμά μας θα είναι ξεκάθαρο. Τις καταλήψεις θα ματώσετε για να τις πάρετε.

 

Ανταποκρινόμενοι/ες στο κάλεσμα της οργάνωσης Αναρχική Δράση για έναν Δεκέμβρη οργής και επίθεσης αλλά και απαντώντας στις εκκενώσεις των καταλήψεων στο Κουκάκι, στις 19/12 πυρπολήσαμε δύο σκαπτικά μηχανήματα στην οδό Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη καταστρέφοντάς τα ολοσχερώς.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 16/12

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ
 
 
*φωτό αρχείου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια