Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα ΜΑΤ στις 4 Δεκεμβρίου


Αναδημοσιεύουμε από Indymedia
Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη.
Στις 16/11/1980 κατά την διάρκεια της διαδήλωσης στην Αμερικάνικη πρεσβεία οι αστυνομικές δυνάμεις δολοφονούν τον Ι. Κουμή και τη Σ. Κανελλοπούλου χτυπώντας τους με γκλοπ στο κεφάλι. Πέντε χρόνια μετά, την ίδια ημερομηνία ο Δολοφόνος μπάτσος Μελίστας δολοφονεί τον 15χρόνο αναρχικό Μιχάλη Καλτεζά και αθωώνεται από την αστική δικαιοσύνη.
Στις 6/12/2008 οι δολοφόνοι μπάτσοι Κορκονέας και Σαραλιώτης πυροβολούν και τραυματίζουν θανάσιμα τον αναρχικό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια πυροβολώντας σε ευθεία βολή εναντίων του.
11 χρόνια μετά οι μπάτσοι πνίγουν για ακόμα μια φορά στο αίμα την γειτονιά των Εξαρχείων ξυλοκοπώντας κυρίως νέους και νέες που έτυχε να βρεθούν στην περιοχή μετά τη διαδήλωση στις 17/11. Είχε προηγηθεί ο βασανισμός του αναρχικού Λάμπρου Γούλα, μέλος του Ρουβίκωνα στην γειτονιά των Εξαρχείων, το κλίμα τρομοκράτησης και στοχοποίησης εργαζομένων, θαμώνων και η παραλίγο εισβολή σε καφενείο της περιοχής.
Η ενδέκατη επέτειος μνήμης και οργής για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου διεξάγεται σε μια συγκυρία συνολικής επίθεσης στην κοινωνία και στο κόσμο του αγώνα. Διεξάγεται σε μια συγκυρία που οι δολοφόνοι του Αλέξη βρίσκονται ελεύθεροι και η κυβέρνηση στρώνει το δρόμο για ένα νέο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Διεξάγεται σε μια συγκυρία έντασης της καταστολής εναντίων των φτωχών και όσων αγωνίζονται.
Είναι πλέον προφανές ότι το καθεστώς είναι αποφασισμένο με συνοπτικές διαδικασίες και ιδιαίτερη βιασύνη να καταστείλει το μέτωπο της κοινωνικής ανατροπής και να απενεργοποιήσει τις εστίες της ενεργής κοινωνικής αντίστασης, με κατάργηση του, με αγώνες κερδισμένου, Πανεπιστημιακού ασύλου, με εκκενώσεις καταλήψεων και τελεσίγραφο στου καταληψίες, με την θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού φακελώματος όσων απεργούν. Με τις παρακολουθήσεις αγωνιστών και πολιτικών χώρων, επιχειρεί να σπείρει τον τρόμο και να ποινικοποιήσει την αντίσταση. Χτίζει νέες φυλακές, νέα κέντρα εξόντωσης προσφύγων και μεταναστών, επιτίθεται στο φοιτητικό κίνημα που συσπειρώνεται και εναντιώνεται στα αντικοινωνικά νομοσχέδια της κυβέρνησης.
Μέσα σε αυτή τη συνθήκη βρίσκεται και ο ρόλος του ανατρεπτικού κινήματος σήμερα. Να δημιουργήσει μια διακριτή ριζοσπαστική τάση εντός της κοινωνίας αναβαθμίζοντας τα πολιτικά και οργανωτικά κριτήρια του χθες. Αποκτώντας κοινωνικές και πολιτικές συνδέσεις με τις υπόλοιπες καταπιεσμένες μάζες. Οικοδομώντας ένα μαχητικό φορέα αντίστασης απέναντι στη καταστολή, τη βία και την αφομοίωση του συστήματος.
Σήμερα τα Εξάρχεια αποτελούν ένα πιλοτικό πρόγραμμα της καταστολής. Μια πρόβα τζενεράλε εναντίων όσων αγωνίζονται αλλά κυρίως όσων σκέφτονται να αγωνιστούν. Η μετατροπή της πλατεία Εξαρχείων στη μεγαλύτερη ναρκοπιάτσα της Αθήνας και η περιφρούρηση της από τις δυνάμεις του κράτους, αποτελεί ένα δεδομένο που εξελίσσεται παράλληλα με την εισβολή των επενδυτικών funds στη περιοχή.
Η εξέγερση του Δεκέμβρη του '08 δεν περιορίστηκε στα Εξάρχεια, αλλά διαχύθηκε σε όλη την Ελλάδα. Η έντονη παρουσία όμως συντρόφων και συντροφισσών διαχρονικά στη γειτονιά λειτούργησε ως πυροκροτητής για τη γενίκευση της εξέγερσης. Η επί σειρά δεκαετιών σύγκρουση του αναρχικού κινήματος ενάντια στην αστυνομία και το ναρκεμπόριο καθόρισε σημαντικά τις εξελίξεις ώστε να μπορεί να υπάρξει το κατάλληλο κοινωνικό έδαφος ώστε να ξεσπάσει η εξέγερση. Για αυτό το λόγο η σύνδεση της εξέγερσης του Δεκέμβρη του '08 με την περιοχή των Εξαρχείων είναι ιστορικά αυταπόδεικτη και ο αγώνας ενάντια στις αντικοινωνικές δυνάμεις (Μπάτσοι - Μαφίες - Επενδυτές) οφείλει να είναι αδιάλειπτος.
Στις 4/12, λίγες ώρες πριν την λήξη του τελεσιγράφου του Χρυσοχοΐδη, επιτεθήκαμε στις διμοιρίες των ΜΑΤ που σταθμεύουν στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα, από 2 διαφορετικά σημεία, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής, φιλοδωρώντας τους με αρκετές βόμβες μολότοφ και επιστρέφοντας έτσι ένα μερίδιο από την βία ως μια πρώτη απάντηση για την επιλογή τους να τσακίσουν δεκάδες νεολαίους στην περιοχή στις 17/11.


Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους και τις εξεγερμένες της Χιλής που μας δείχνουν το δρόμο της Αξιοπρέπειας, της Αντίστασης και της Ανυπακοής
Πρωτοβουλία συντρόφων και συντροφισσών ενάντια στην καταστολή.
 
 
 
 
 
 
 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια