Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες είναι οι πιο συχνές ασθένειες των 30ρηδων;


Κάθε γενιά έχει τις δικές της συνήθειες στη διατροφή, αλλά και στον τρόπο ζωής.

Είναι λοιπόν λογικό η κάθε γενιά να έχει και τις… «δικές» της ασθένειες.

Ποιες είναι οι ασθένειες που χτυπούν περισσότερο τους millennials… δηλαδή τη γενιά των 80’s και 90’s;

Οι ασθένειες των millennials

Η Blue Cross Shield Association τονίζει ότι η υγεία των millennials θα μειώνεται σταδιακά όσο θα μεγαλώνουν. Η έρευνα αναφέρει ότι οι ακόλουθες δέκα παθήσεις είναι εκείνες που επηρεάζουν τους millennials περισσότερο:

Η κατάθλιψη, η χρήση ουσιών, ο εθισμός στο αλκοόλ και οι καταχρήσεις γενικά έχουν αυξηθεί. Η αυξημένη καρδιακή πίεση, η νόσος του Crohn και η ελκώδη κολίτιδα, οι ψυχολογικές διαταραχές. Η υπερκινητικότητα είναι επίσης και αυτή στις πιο συχνές νοσηρές καταστάσεις. Λόγω της κακής διατροφής παρατηρείται ότι πολλοί έχουν αυξημένη χοληστερίνη, ασθένειες σχετικές με το κάπνισμα και διαβήτη τύπου 2.

Τι λένε οι ειδικοί

«Ενώ οι δέκα αυτές ασθένειες δεν μας ξενίζουν, αυτό που μας προκαλεί έκπληξη είναι τα ποσοστά συχνότητας κάθε ασθένειας στους millennials, συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ Vincent Nelson, αντιπρόεδρος ιατρικών υποθέσεων στο BCSA.

Η υγεία των millennials φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο από συμπεριφορικούς παρά από φυσικούς παράγοντες. Παρατηρούνται ως συχνότερες ασθένειες η κατάθλιψη και η υπερκινητικότητα. Η δρ Deborah Serani, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Adelphi, αναφέρει ότι αυτή η κατάταξη δεν την εκπλήσσει.

Γιατί επηρεάζεται, όμως, η ψυχολογική τους υγεία;

Η δρ Deborah Serani πιστεύει συγκεκριμένα ότι οι ακόλουθες συνθήκες είναι υπεύθυνες για τις συγκεκριμένες ασθένειες στους millennials. «Οι millennials συμβάδισαν χρονολογικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Περνούσαν τα περισσότερά τους χρόνια μπροστά από μία οθόνη, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούν τα μάτια ή τις εκφράσεις του συνομιλητή τους. Επομένως να μην εμβαθύνουν στο τι πραγματικά σημαίνουν αυτά» αναφέρει.

Παράλληλα, η Serani αναφέρει ότι η έκρηξη του διαδικτύου δημιούργησε έναν εικοσιτετράωρο κύκλο ειδήσεων, που κατακλύζει τους millennials με ειδήσεις όλων των ειδών, με συχνότερες τις πιο τρομακτικές, όπως η τρομοκρατία ή οι φυσικές καταστροφές, με συνέπεια να αυξάνονται καθημερινά αισθήματα φόβου και απελπισίας.

Τι μπορεί να γίνει;

Ο δρ Νέλσον τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους millenials όσο διατηρούν την αισιοδοξία τους και προσέχουν έμπρακτα την υγεία τους. Ταυτόχρονα τονίζει πως η πρόληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να λάβουν τη σωστή διάγνωση και θεραπεία, αν προκύψει τελικά κάτι.


Πηγή: healthview.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια