Καλαμάτα: «Δεν έριξα στον κάδο το μωρό, το άφησα πάνω» είπε η 24χρονη

Μετανιωμένη εμφανίζεται η 24χρονη μητέρα που φέρεται να πέταξε το μωρό της σε κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα. Η νεαρή απολογήθηκε, σήμερα, Σάββατο με την ανακρίτρια και την
εισαγγελέα να έρχονται σε διχογνωμία αναφορικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί σε προσωρινή κράτηση ή σε κατ΄οίκον περιορισμό.
Ωστόσο, διχογνωμία υπήρξε και ως προς τον χαρακτηρισμό της πράξης, σύμφωνα με το messinialive.gr.
Η 24χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσήλθε στις 10:20 το πρωί του Σαββάτου και απολογήθηκε, σε μια μαραθώνια απολογία που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, δηλώνοντας ότι ουδέποτε πέταξε το νεογέννητο αγοράκι της στον κάδο απορριμμάτων αλλά απλώς ότι το άφησε γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα με τη χάρτινη σακούλα πάνω σε αυτόν, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε με την ελπίδα να περάσει κάποιος και να το πάρει.
Σημειώνεται πως το μωρό βρέθηκε μέσα στον κάδο, περίπου στις 6:30 από περαστικούς. 
Ταυτόχρονα η 24χρονη ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του βρέφους από την πρώτη στιγμή αδιαφόρησε τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί του, με την ίδια να βρίσκεται σε απόγνωση καθώς δεν μπορούσε να διακόψει την εγκυμοσύνη της μιας και ήταν σχεδόν 5 μηνών όταν συνειδητοποίησε πως κυοφορούσε.
Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της, Κώστας Κρόμπας και Νίκος Μουτεβελής, τα στοιχεία αυτά δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση, και τη λύση στη διχογνωμία ανακρίτριας και εισαγγελέως θα δώσει το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει για την τύχη της 24χρονης μητέρας αλλά και για τον χαρακτηρισμό της κατηγορίας που τη βαρύνει. Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να κληθεί και ο πατέρας του βρέφους.
Από τη Γεωργία έρχεται και η γιαγιά του βρέφους που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να αναλάβει την κηδεμονία του νεογέννητου εγγονού της.
Στο μεταξύ έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, η 24χρονη θα βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό σε φιλικό της σπίτι στην Καλαμάτα.