Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωταθλήτρια η Ελληνική Αστυνομία-Πρωτάθλημα Σκάκι Ε.Δ.Σ.Α. 2019


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων &  Σωμάτων Ασφαλείας, το τριήμερο 2 με 4 Δεκεμβρίου 2019, στο
Αεροδρόμιο Τατοϊου, στη Δεκέλεια Αττικής.

 


Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκε στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Λέσχης Δοκίμων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στο Τατόι.

 


Συμμετείχαν σ’ αυτήν 43 αθλητές και μία αθλήτρια, από το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, τη Πολεμική Αεροπορία,  την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα - Ακτοφυλακή και το Πυροσβεστικό Σώμα.

 


Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης 20 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα, με τη προσθήκη 10 δευτερολέπτων σε κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.

 


Πρωταθλητής με 8.5 βαθμούς στους 9 αγώνες αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος του Στρατού Ξηράς, δεύτερος με 7 βαθμούς ήταν ο  Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεμικής Αεροπορίας και τρίτη με 6.5 βαθμούς ήταν η  Διεθνής Μαιτρ Γυναικών Κατερίνα Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολούθησαν ισόβαθμοι στη τέταρτη και πέμπτη θέση με 6.5 βαθμούς επίσης και κατά σειρά ισοβαθμίας ο Διεθνής Μαιτρ Αναστάσιος Παυλίδης και ο Νικόλαος Καρούντζος, της Ελληνικής Αστυνομίας και οι δύο.



Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) καλύτερων αθλητών του κάθε Επιτελείου ή Σώματος,  πρώτη αναδείχθηκε η η Ελληνική Αστυνομία ( με τους, Κατερίνα Παυλίδου, Αναστάσιο Παυλίδη και Νικόλαο Καρούντζο) με 19.5 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Στρατός Ξηράς (με τους Αλέξανδρο Παπασημακόπουλο, Κωνσταντίνο Νικολόπουλο και Βενιαμίν Νεοφυτίδη)  με 19.5 βαθμούς επίσης και τρίτη ήταν η Πολεμική Αεροπορία (με τους Κωνσταντίνο Μουρούτη, Αντρέα Νικομάνη και Πολυχρόνη Περράκη) με 18.0 βαθμούς.

Το κριτήριο ισοβαθμίας ήταν οι βαθμοί του καλύτερου τέταρτου παίκτη της ομάδας.

 


Στους νικητές της Ατομικής και της Ομαδικής Βαθμολογίας απονεμήθηκαν από το ΑΣΑΕΔ χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, καθώς και τιμητικά διπλώματα.

 

Στην τελετή λήξης παρευρέθησαν και έκαναν τις απονομές των επάθλων στους νικητές ο Ταξίαρχος (Ι) Ιωάννης Σακαράκας της ΑΣΠ, εκπρόσωπος του Α/ΓΕΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόριος Δήμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Συνταγματάρχης Σωτήριος Πετρόπουλος, εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ και ο Πλοίαρχος (Ο) Σπυρίδων Ανδριόπουλος ΠΝ, Διεθυντής του ΑΣΑΕΔ και εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Σμήναρχος Θεόφιλος Νικολαϊδης, Υποδιοικητής της ΣΜΥΑ, που ήταν η διοργανώτρια Σχολή, ο Σμήναρχος Στέφανος Λύρας της ΣΜΥΑ, ο Αντισμήναρχος (ΕΑ) Αλέξανδρος Βιντζηλαίος, υπεύθυνος της οργανωτικής υποστήριξης απο τη ΣΜΥΑ, ο εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ Αντιπλοίαρχος Χαράλαμπος Αβραμίδης ΠΝ της ΔΑΝ, ο εκπρόσωπος του Α/ΕΛ.ΑΣ Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας, Διευθυντής της Σχολής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας,  η εκπρόσωπος του Α/Πυροσβεστικού Σώματος Επιπυραγός Χριστίνα Θαλασσινίδου ΠΣ, ο εκπρόσωπος του Α/Λιμενικού Σώματος Πλωτάρχης Φώτιος Σκούρτας ΛΣ, ο Σμηνίας (ΟΑΑΔ) Χρήστος Γιώτας απο το ΓΕΑ/Β3, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι και αρχηγοί των αποστολών.

                Την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ της,  Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Επίτιμος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Σκάκι Τάκης Νικολόπουλος, που ήταν και ο Επικεφαλής Διαιτητής των Αγώνων.

 

Διευθυντής των αγώνων ήταν ο Ανθυπαστυνόμος Σπύρος Νταλαμπίρας της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το Σκάκι και  Διαιτητής ήταν η Υπαστυνόμος Α’ Ευαγγελία Αλεξοπούλου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμμετοχών (44) έδειξε ότι τα μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έχουν αγκαλιάσει τη σκακιστική αυτή διοργάνωση και δικαιώνουν απόλυτα το ΑΣΑΕΔ, που έχει συμπεριλάβει στο ετήσιο πρόγραμμά του τους αγώνες αυτούς.

 

Στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος ισχυρότατοι σκακιστές (οι επτά πρώτοι αθλητές στην αρχική κατάταξη είχαν διεθνή βαθμό αξιολόγησης πάνω από 2000), ενώ οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν αθλητές σκακιστικών Σωματείων μελών της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).  Έτσι σε όλη τη διάρκεια των εννιά γύρων του Πρωταθλήματος παίχτηκαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, αλλά κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των παικτών, ενώ οι συμμετέχοντες χάρηκαν την κάθε στιγμή της εξαιρετικής διοργάνωσης, που έχει γίνει θεσμός και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με τη φροντίδα του ΑΣΑΕΔ.

 

Όπως και στο περσινό Πρωτάθλημα, οι θεατές των αγώνων (που ήταν πολυάριθμοι, καθώς εκτός από τους εκπροσώπους των αποστολών, τους αγώνες παρακολουθούσαν και μαθητές των Σχολών Ικάρων και ΣΜΥΑ που έχουν έδρα στο Αεροδρόμιο του Τατοϊου) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες των τεσσάρων πρώτων σκακιερών κάθε γύρου ζωντανά και με ανάλυση στο χώρο του εντευκτηρίου της Λέσχης, χάρη στη ζωντανή μετάδοσή τους που πραγματοποιούνταν με τη φροντίδα του Διεθνή Διαιτητή και ειδικού στις ζωντανές μεταδόσεις παρτίδων Σωτήρη Λογοθέτη.

 

Την αντιπροσωπευτική ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας αποτέλεσαν ο προπονητής Ανθ/μος ΝΤΑΛΑΜΠΙΡΑΣ Σπύρος και οι αθλητές Υπαστυνόμος Β’ ΠΕΠΟΝΗΣ Μάριος, Υπαστυνόμος Β’ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Αναστάσιος, Αρχ/κας ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος, Αρχ/κας ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ Εμμανουήλ, Αρχ/κας ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣ Νικόλαος, Υπαρχ/κας ΤΣΙΛΟΥΧΑΣ Βασίλειος, Υπαρχ/κας ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ Ιωάννης, Αστ/κας ΠΑΥΛΙΔΟΥ Αικατερίνη, Αστ/κας ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, Αστ/κας ΚΥΠΑΡΙΣΣΑΣ Ευάγγελος, , Δοκ. Υπαστυνόμος ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ Ευθύμιος και Δοκ. Υπαστυνόμος ΧΡΥΣΙΔΗΣ Ιωάννης.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια