Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΚΙΔΑ: Να δοθούν τα 120 Ευρώ και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας

''Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών σταθερά υποστηρίζει το ενιαίο μισθολόγιο των ενστόλων και τη βαθμολογική και μισθολογική αντιστοιχία των στελεχών ως κοινό αρραγές μέτωπο οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων'', τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση:


 Προ λίγων ημερών ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενέκρινε την καταβολή εκτάκτου επιδόματος ύψους 120 Ευρώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενόψει εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το οποίο θα δοθεί υπό μορφή οδοιπορικών. Χαιρετίζουμε αυτή την κίνηση, που στην παρούσα χρονική στιγμή έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα, αναγνωρίζοντας την αποστολή και το έργο των στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 

   Ωστόσο, θεωρούμε ότι το ίδιο έκτακτο επίδομα θα πρέπει να δοθεί, όχι μόνο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σε αυτό των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Ν.4472/2017 στα άρθρα 123 έως 126 ρυθμίζει κατά τρόπο ενιαίο το μισθολόγιο των ενστόλων, ήτοι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
 

   Από τη στιγμή, που η καταβολή του ως άνω εκτάκτου επιδόματος δεν γίνεται στοχευμένα, αλλά αφορά το σύνολο του προσωπικού, δεν είναι δυνατό να εξαιρούνται αυτής τα Σώματα Ασφαλείας. Η ρύθμιση από το νόμο κοινού μισθολογίου ενστόλων γίνεται μεταξύ άλλων και για να μην υπάρχουν περιθώρια διαφορετικής οικονομικής αντιμετώπισης του προσωπικού. Αναμένουμε να υπάρξει κάποια αντίστοιχη πρωτοβουλία και για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, που εργάζεται υπό αντίξοες κι επικίνδυνες συνθήκες, για την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών. 

 

   Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών σταθερά υποστηρίζει το ενιαίο μισθολόγιο των ενστόλων και τη βαθμολογική και μισθολογική αντιστοιχία των στελεχών ως κοινό αρραγές μέτωπο οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα.

 

 

 

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια