Δημοσθένης Πάκος: Άνθρακες ο θησαυρός, τα νούμερα στα κράνη τα φοράμε 10 χρόνια

Άρθρο του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με αφορμή τη διαταγή του Αρχηγείου για τα κράνη


Με τεράστια έκπληξη είδα τον τρόπο που αναπαράγεται σε ΜΜΕ μια διαταγή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για το κανονικό της στολής του αστυνομικού. Η υπενθύμιση μιας διαταγης που ισχύει από το 2010 κ αναφέρει ότι οι αστυνομικοί των ματ πρέπει να φέρουν διακριτικό αριθμό στο κράνος τους έφερε πλήθος δημοσιεύματων και εγώ προσωπικά δέχθηκα δεκάδες τηλεφωνήματα για το θέμα. 

Δυστυχώς όμως άνθρακες ο θησαυρός, τα νούμερα στα κράνη τα φοράμε 10 χρόνια και ουδέποτε τα βγάλαμε, όπως και άλλα διακριτικά, προς τι λοιπόν όλο αυτό; τι διαφορετικό θα γίνει τώρα. Είναι δεδομένο ότι η συνεχιζόμενη στοχοποιηση της αστυνομίας και ιδιαίτερα κάποιων συγκεκριμένων υπηρεσιών οδηγεί σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια.

 Η προφανής προσπάθεια ορισμένων να εξαναγκάσουν την αστυνομία σε οπισθοχωρηση έναντι των γνωστών και χαιδεμενων μειοψηφιων μάλλον πιάνει τόπο και οι αρμόδιοι παρακολουθούν απλά. Αν πετύχει η επίλογη νόμος και τάξη  ως εργαζόμενο μου είναι αδιάφορο όταν φαίνεται να μην ενδιαφέρει άλλους και άλλους , για να δουλέψω θέλω όρους, σαφήνεια εντολών, συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης και όχι να είμαι στο μέσο επικοινωνίακων παιχνιδιών. Αλλά μάλλον ζητάω πολλά, εδώ δεν μπορούν τόσα χρόνια να μας εξοπλίσουν σοβαρά και δουλεύουμε με υλικά του 2000 ακόμα. 

Υ. Γ τα νούμερα στα κράνη τα αλλάζουμε συχνά και πληρώνουμε τα αυτοκόλλητα από την τσέπη μας, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω ως εκπρόσωπος εργαζομένων να γίνει αυτό ξανά. 

Ας μεριμνησουν να τα πληρώσει η υπηρεσία όπως υποχρεούται. Την ώρα που ο Στρατός δίνει στα στελέχη του επίδομα 120 ευρώ εμείς μόνο πληρώνουμε......