Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεταναστευτικό: "Ξέφραγο αμπέλι" η Θράκη – 1.000 συλλήψεις μόνο τον Νοέμβριο

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει πλέον το μεταναστευτικό στη Θράκη, με τις συλλήψεις διακινητών και παράνομων μεταναστών να έχουν μετατραπεί σε μια απίστευτη
ρουτίνα. Σχεδόν σε καθημερινή βάση οι Αστυνομικοί στην Περιφέρεια ΑΜΘ επιδίδονται σε καταδιώξεις – οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα καταλήγουν σε τροχαία δυστυχήματα – εντοπισμούς και συλλήψεις διακινητών και μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Μόνο τον Νοέμβριο, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 992 αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στην χώρα καθώς και στη σύλληψη 64 διακινητών μη νόμιμων μεταναστών. Παρά το γεγονός πως ο Χειμώνας έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην περιοχή, οι παράνομες ροές μεταναστών και από τη θάλασσα συνεχίζονται (αν και σε μικρότερη ένταση) με τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην περιοχή να αυξάνεται ακόμη περισσότερο.



Ρουτίνα οι συλλήψεις 
Τον Οκτώβριο οι Αστυνομικές υπηρεσίες της Π-ΑΜΘ προχώρησαν αντίστοιχα σε 1.525 συλλήψεις αλλοδαπών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα καθώς και στην παράλληλη σύλληψη 72 διακινητών. Αντίστοιχη η εικόνα και τον Σεπτέμβριο με 1.446 συλλήψεις παράνομων μεταναστών και 56 διακινητών. Τον Αύγουστο οι συλλήψεις διακινητών μεταναστών ανήλθαν σε 36 στην περιοχή ενώ ο αριθμός των αλλοδαπών που συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα σε 1.124


Περπατάνε στην Εγνατία

Την ίδια στιγμή οι οδηγοί που κάνουν χρήση της Εγνατίας Οδού κατά μήκος της Θράκης, και κυρίως με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, συναντάνε δεκάδες μετανάστες που διασχίζουν με τα πόδια τον δρόμο και κατευθύνονται προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ή αναζητούν δίοδο για άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι μετανάστες εμφανίζονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μπροστά στους οδηγούς (σε απότομες στροφές, κατά τη διάρκεια της νύχτας) με αποτέλεσμα να ελοχεύει ο κίνδυνος τροχαίων δυστυχημάτων.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί και οι αναφορές για την ύπαρξη μεταναστών που κινούνται με τα πόδια και το επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και στην ορεινή περιοχή. Μάλιστα υπάρχουν και αναφορές για την παρουσία τέτοιων μεταναστών και μέσα στις πόλεις, όπως στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια