Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tα λιμάνια και οι θάλασσες είναι χωρίς πυρασφάλεια - Κείμενο πυροσβέστη


Παραθέτουμε κείμενο που έστειλε πυροσβέστης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr
Τα λιμάνια και οι θάλασσες είναι χωρίς πυρασφάλεια με ευθύνη τόσο της φυσικής όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού  Σώματος.

Χρόνια τώρα απαξιώνουν τους Πυροσβεστικούς Λιμενικούς  Σταθμούς με αποτέλεσμα ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός αλλά και το προσωπικό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν, η μηχανική βλάβη του πυροσβεστικού σκάφους της Ηγουμενίτσας, κατά την πορεία του για βοήθεια στο NORMAN ATLANTIC, στο οποίο επέβαιναν 500 άτομα και είχε τραγική κατάληξη για τους 28 από αυτούς . Όπως επίσης κατά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ε/Γ – Ο/Γ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, στο οποίο επέβαιναν περισσότερα από 1000 άτομα,  τα πυροσβεστικά σκάφη ανεχωρήσανε από τον Πειραιά έπειτα από πολύωρη καθυστέρηση. Αλλά και στην πυρκαγιά στο ΜΑΤΙ, τα πυροσβεστικά πλοιάρια δεν συνέδραμαν στην περισυλλογή ατόμων από τη θάλασσα ,λόγο έλλειψης ειδικευμένου  πυροσβεστικού προσωπικού.

Στα περισσότερα συμβάντα τα οποία καλούνται να συνδράμουν οι Πυροσβεστικοί Λιμενικοί Σταθμοί, είτε για πυρκαγιά είτε για να παρέχουν την οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και τις περισσότερες φορές τα συμβάντα είναι μεγάλης κλίμακας και κινδυνεύουν δεκάδες ή ακόμα και χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για τη συντήρηση των  Πυροσβεστικών Σκαφών  καθώς  και στην μη αξιοποίηση των  40 Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, τους οποίους η πυροσβεστική ενώ τους προσέλαβε με ειδικά  προσόντα και εμπειρία αρνείται να τους αξιοποιήσει  ώστε να στελεχώσει τα πλοιάρια με καταρτισμένο προσωπικό.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που ζει από τον τουρισμό, όπου κατά τη διάρκεια της τουριστική περιόδου  εκατομμύρια τουρίστες  μετακινούνται με τις θαλάσσιες μεταφορές και τη ναυτιλία , πρέπει οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν είναι για ακόμα μια φορά πολύ αργά.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια