Πειραματική εφαρμογή των τεσσάρων εργάσιμων ημερών από τη Microsoft - Ποια ελληνική εταιρεία ήδη το εφαρμόζει;


Με την εβδομάδα τεσσάρων εργάσιμων ημερών πειραματίστηκε η Microsoft στην Ιαπωνία.

Μέσα από αυτό το πείρμαμα διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο ένιωθαν πιο χαρούμενοι, αλλά αύξησαν και την παραγωγικότητά τους κατά 40%. Περισσότεροι από εννέα στους δέκα εργαζόμενοι (το 94%) δήλωσαν ότι προτιμούν τη μικρότερη εβδομάδα εργασίας και αυτό σε μια χώρα που φημίζεται για μια κουλτούρα σκληρής εργασίας και για τα… ατελείωτα ωράριά της.

Η δοκιμή και τα αποτελέσματά της

Η δοκιμή έγινε τον Αύγουστο και τώρα ανακοινώθηκαν τα θετικά αποτελέσματά της. Το σύνολο του προσωπικού της θυγατρικής της αμερικανικής εταιρείας στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» (περίπου 2.300 άτομα) απαλλάχθηκαν από την εργασία για πέντε συνεχόμενες Παρασκευές, χωρίς καμία περικοπή στη μισθοδοσία τους.

«Θέλω οι εργαζόμενοι να σκεφτούν και να έχουν εμπειρία τού πώς μπορούν να πετύχουν τα ίδια αποτελέσματα με 20% λιγότερο χρόνο εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Japan Τακούγια Χιράνο, σύμφωνα με τη «Γκάρντιαν» και την «Ουάσιγκτον Ποστ».

Οι διαφορές σε αριθμούς…

Εκτός από την αύξηση της παραγωγικότητας κατά 40% τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οι εργαζόμενοι είχαν 25% λιγότερο χρόνο απουσίας από τη δουλειά τους, ενώ μειώθηκε κατά 23% η κατανάλωση ηλεκτρισμού στα γραφεία και κατά 59% η χρήση χαρτιού για εκτύπωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα τέτοιο πείραμα από επιχείρηση. Το 2018, η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Perpetual Guardian στη Νέα Ζηλανδία δοκίμασε την εβδομάδα τεσσάρων ημερών για δύο μήνες. Οι 240 εργαζόμενοι ανέφεραν ότι πέτυχαν καλύτερη ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής, ένιωθαν πιο συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους, ενώ και το άγχος τους μειώθηκε κατά 7%.


Τι έδειξε πείραμα του Χάρβαρντ

Συχνά, έρευνες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι νιώθουν πιο παραγωγικοί, όταν εργάζονται λιγότερο. Ένα άλλο πείραμα, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Harvard Business Review» της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, έδειξε ότι η μείωση του ωραρίου από οκτώ σε έξι ώρες τη μέρα αύξησε την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Στις ΗΠΑ, η αλυσίδα μπέργκερ Shake Shack δοκιμάζει την ιδέα, ενώ στην Αγγλία και στην Ιρλανδία μερικά ισχυρά συνδικάτα την υποστηρίζουν, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στις ΗΠΑ. Είναι ενδεικτικό ότι κανένας από τους ουκ ολίγους υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατιών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 δεν έχει υιοθετήσει την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, αντίθετα κάποιοι έχουν στηρίξει άλλες εναλλακτικές προτάσεις, όπως το καθολικό βασικό εισόδημα.

Δυστυχώς το τετραήμερο ήταν απλώς ένα πείραμα

Βέβαια, η Microsoft Ιαπωνίας έκανε απλώς ένα πείραμα και παραμένει ασαφές κατά πόσο τέτοιες εργασιακές αλλαγές θα εφαρμοστούν σε μονιμότερη βάση. Πάντως σχεδιάζει μια ανάλογη δοκιμή φέτος τον χειμώνα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως έχει πάρει στα σοβαρά την πιθανότητα μιας εβδομάδας τεσσάρων ημερών.

Οι σκεπτικιστές αντιτείνουν ότι μια εβδομάδα τεσσάρων ημερών μπορεί να «ζορίσει» υπερβολικά τους εργαζόμενους για να προλάβουν να βγάλουν τη δουλειά τους, καθώς επίσης να οδηγήσει τελικά σε μείωση αποδοχών τους, αλλά και της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησής τους.

Η ελληνική εταιρεία που το εφαρμόζει τους καλοκαιρινούς μήνες από το 2016

Το ωράριο των τεσσάρων ημερών την εβδομάδα εφαρμόζεται ήδη από το 2016 στην εταιρεία Skroutz, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έτσι, λοιπόν, κάθε καλοκαίρι εφαρμόζεται το καθεστώς των «summer days» ή «summer hours», όπως το ονομάζουν οι τρεις συνιδρυτές της εταιρείας Γιώργος Χατζηγεωργίου, Γιώργος Αυγουστίδης και Βασίλης Δήμος. Πρόκειται, ελληνιστί, για ένα πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας, το οποίο υλοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες. Και φυσικά, ο μισθός παραμένει ίδιος.


Τι ακριβώς σημαίνει τετραήμερη εργασία;

Οι -220 και πλέον- εργαζόμενοι απασχολούνται μόλις τέσσερις φορές την εβδομάδα, έχοντας τρεις ολόκληρες ημέρες ξεκούρασης. Είτε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, είτε Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα. Και αυτό διαρκεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου (σ.σ. ο Αύγουστος είναι μήνας αδειών). Η έμπνευση αυτή της, αν μη τι άλλο, καινοτόμας ιδέας αντλήθηκε από το εξωτερικό.

«Θεωρήσαμε ότι ήταν καλή ιδέα να το κάνουμε. Την πρώτη χρονιά έγινε πειραματικά. Είχαμε κάποια προβληματάκια, γιατί υπάρχουν κάποια τμήματα που πρέπει να απαντούν στα τηλέφωνα και επομένως δεν έβγαινε όλες τις ημέρες» εξηγεί στο Sputnik ένας εκ των συνιδρυτών, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και την επόμενη χρονιά κατάφεραν να επιλύσουν τις όποιες ανορθογραφίες της πρώτης, πειραματικής χρονιάς.

«Τη δεύτερη χρονιά το πετύχαμε ακριβώς. Θεωρώ ότι για τον καιρό και το κλίμα της Ελλάδας είναι ένα καλό εργαλείο παραγωγικότητας. Ξεκουραζόμαστε και από Σεπτέμβριο, που ξεκινάει μια δύσκολη σεζόν, είμαστε πιο παραγωγικοί», επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

Αν και προς το παρόν, η τετραήμερη εργασία εφαρμόζεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Χατζηγεωργίου δεν αποκλείει μια πιθανή χρονική επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου. Ωστόσο, αυτό αφορά το μέλλον και όχι το παρόν, όπως σπεύδει να διευκρινίσει.

Πηγές: tanea.gr, pronews.gr