Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Mίνι καζίνο εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδος


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, συνεχίζονται στοχευμένες δράσεις για τον έλεγχο και τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικότερα, σε κατάστημα σε περιοχή της Αττικής συνελήφθησαν (2) άτομα, η προσωρινά υπεύθυνη και παίκτης και σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια. Συγκατηγορούμενος στην δικογραφία είναι και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε την ώρα του ελέγχου.
Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί (6) μηχανήματα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, σε ένα (1) εκ των οποίων κατελήφθη ο ανωτέρω παίκτης να συμμετέχει σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) μηχανήματα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, (2) κλειδιά των μηχανημάτων και (436) ευρώ.
Στη Θεσσαλονίκη, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνελήφθη ένα άτομο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος κατά τη διενέργεια του ελέγχου απουσίαζε.
Από την έρευνα στο κατάστημα διαπιστώθηκε να έχουν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία από τον συλληφθέντα (15) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και στην οθόνη τους εμφανίζονταν τυχερό παίγνιο, καθώς και μονάδες πονταρίσματος.
Όπως διαπιστώθηκε, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ελέγχονταν από κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (server), τον οποίο χειρίζονταν ο συλληφθείς.
Κατά τη διενέργεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (15) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • πλήρης ηλεκτρονικός υπολογιστής (server) με συνδεδεμένη σε αυτόν ακόμη μία κεντρική μονάδα, που λειτουργούσαν ως κεντρικοί διαχειριστές του προγράμματος των τυχερών παιγνίων,
  • (6) ειδικά τηλεχειριστήρια-πομποί, που χρησιμοποιούνταν για αλλαγή της κατάστασης των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Αττική:

Θεσσαλονίκη:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια