Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

KEEΡΦΑ: Ο Μπακογιάννης πιέζεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του και αποκαθιστά την Ινές Λυκούδη

Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Μπακογιάννης πιέζεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του και αποκαθιστά την Ινές Λυκούδη

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης βάζει τη συνοχή της δεξιάς πολυκατοικίας πάνω από την υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας. Αποκαθιστά την Ινές Λυκούδη, μετά τη δήθεν «παραίτηση ευθιξίας» από τη θέση της εντεταλμένου συμβούλου παιδείας διορίζοντας την σε άλλη έμμισθη θέση. Είχε προηγηθεί δημοσιοποίηση από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας βίντεο, όπου η εκλεκτή του Δημάρχου συμμετείχε ως ομιλήτρια σε ρατσιστική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που εξελίχτηκε σε πογκρόμ κατά των μεταναστών.

Είναι δέσμιος της συνεργασίας με την ακροδεξιά πτέρυγα, για την οποία η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι άτολμη και ζητάει αυτά που ανοικτά υποστηρίζει ο Βελόπουλος, όπως να ανοίξουν ξερονήσια για τους πρόσφυγες.

Άραγε δεν γνωρίζει ο Δήμαρχος Αθήνας ότι η δύναμη που εκφράζει η Ινές Λυκούδη διαχρονικά, είναι οι «επιτροπές κατοίκων» που αναστήθηκαν ξανά και σε ανοικτή γραμμή με κυβερνητικούς κύκλους μπλόκαραν την δομή του ΔΟΜ στην Λιοσίων 2; Την ώρα που χειροκροτεί τις εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων συναινεί στο να μην ανοίξει καμία δομή φροντίδας πρόσφυγες.

Η ρατσιστική ατζέντα μίσους δεν στοχοποίησε μόνο το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας αλλά και κάθε δομή στην πόλη που παρέχει στήριξη σε κατατρεγμένους.

Να θυμίσουμε στον Δήμαρχο Αθήνας ότι η εκλεκτή του, πολύτεκνη Ινές Λυκούδη δεν δίστασε να προσφύγει στην αποκεντρωμένη διοίκηση (όπου εν μέρει κέρδισε) για να μην ανοίξει η παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα. Οι νεοναζί και οι ρατσιστές είχαν μετατρέψει σε σύμβολο τους το κλείσιμο της παιδικής χαράς για να μην μαζεύονταν προσφυγόπουλα με τις μανάδες τους με τις μαντίλες!

Η φιλελεύθερη πλειοψηφία Μπακογιάννη μάλιστα αρνείται παντελώς παράτυπα να εντάξει στην ημερήσια διάταξη το θέμα, που έχει ζητήσει η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, να μην παρέχει ο Δήμος της Αθήνας διευκολύνσεις στην υπόδικη Χρυσή Αυγή, με παροχή γραφείων στην οδό Κοτοπούλη και απόσπαση δημοτικών υπαλλήλων στη δημοτική παράταξη Ελληνική Αυγή του Κασιδιάρη. .

Είναι ώρα, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Ανοιχτή Πόλη να αποσύρουν τους εκπροσώπους τους από τις θέσεις ευθύνης στη διοίκηση μιας σειράς οργανισμών του Δήμου Αθήνας, που προκύψαν με κοινή στήριξη με την πλειοψηφία Μπακογιάννη.

Η αριστερά δεν μπορεί να μετέχει ως συνδιαχειριζόμενη δύναμη σε ένα Δήμο που στο τιμόνι του βρίσκεται μια πλειοψηφία που υπηρετεί τις ρατσιστικές επιλογές της κυβέρνησης, συντηρεί τον θεσμικό ρατσισμό και είναι ανοικτή στις συνεργασίες στην πράξη με ακροδεξιές πρακτικές.

Κύριε Μπακογιάννη, τελικά φαίνεται ότι χωράει η έκφραση του ρατσισμού στην παράταξη σας για χάρη της " κυβερνησιμότητας" εξαιτίας της μειοψηφίας των 21 συμβούλων που έχετε. Εδώ η "κυβερνησιμότητα" σας έφερε να κάθεστε μαζί με τους χρυσαυγίτες στις επιτροπές του Δήμου Αθήνας.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα δώσει τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, στηριγμένη στη δύναμη του κινήματος της εργατικής τάξης και της νεολαίας, που αυτές τις μέρες παλεύει ενάντια στην ρατσιστική και κατασταλτική ατζέντα της κυβέρνησης. Ο Μπακογιάννης έχει διαλέξει στρατόπεδο και θα μας βρίσκει διαρκώς απέναντι.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια