Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΜILEX 19, ξεκινάει σήμερα στη Λάρισα

Η ευρωπαϊκή στρατιωτική άσκηση  MILEX 19 η οποία είναι η μεγαλύτερης κλίμακας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινάει σήμερα Δευτέρα στη Λάρισα και θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου
στην έδρα του «EL EU-OHQ» στην πόλη μας. Θα συμμετάσχουν πάνω από 130 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η άσκηση MILEX 19 έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και αφορά διαχείριση κρίσεως. Θυμίζουμε πως ο διοικητής 1ης Στρατιάς και Διοικητής του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης «EL EU-OHQ», Αντιστράτηγος Φλώρος. Είχε συναντηθεί πριν μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες με τον διάδοχο του Μιχαήλ Κωσταράκου, Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CEUMC) στρατηγό Claudio Graziano γι’ αυτόν τον λόγο.
Πρόκειται  στρατιωτική άσκηση η οποία επικεντρώνεται στη λήψη αποφάσεων και το σχεδιασμό σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο με σκοπό την δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού στο πλαίσιο της κοινής πολιτικής εξωτερικών και άμυνας της ΕΕ.

Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στις Βρυξέλλες, στη Λάρισα και τη Νέα Σάντα Κιλκίς.
Η άσκηση επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ της έδρας επιχείρησης της ΕΕ (OHQ), της ΕΕ (FHQ) και το Στρατιωτικό Επιτελείο της ΕΕ (EUMS). Έχουν προσκληθεί τα Ηνωμένα Έθνη να συμμετάσχουν σε αυτή. Στόχος της άσκησης είναι  να εξασφαλίσει τον αποτελεσματικό συντονισμό των διαφόρων μέσων της ΕΕ μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης και της περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής ικανότητας της ΕΕ να ανταποκριθεί σε εξωτερικές συγκρούσεις και κρίσεις.


πηγή: onlarissa.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια