Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H Πρωτοβουλία Αστυνομικών για την επέμβαση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο


Διαβάστε την ανακοίνωση
 

Αιφνιδιασμό προκάλεσε η εντολή της Ηγεσίας για την επέμβαση της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Αφορμή στάθηκε, κατά τις επίσημες θέσεις, η προ ημερών ανεύρεση ύποπτου υλικού σε υπόγειο του Πανεπιστημίου.
 

Τη Δευτέρα, ωστόσο, δεν συγκεντρώθηκαν οι γνωστοί άγνωστοι, αλλά περίπου 200 φοιτητές που αντέδρασαν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Εικόνες βγαλμένες από μια άλλη, σκοτεινή εποχή, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με την Αστυνομία να επεμβαίνει, με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα δυστυχώς τον τραυματισμό φοιτητών αλλά και αστυνομικών. Για αρκετή ώρα οι περίπου 200 φοιτητές εγκλωβίστηκαν στον χώρο, λόγω αποκλεισμού από τις δυνάμεις, χωρίς να επιτρέπεται ούτε στο ΕΚΑΒ να πλησιάσει για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.
 

Για να γίνουν όμως ακόμα χειρότερα τα πράγματα, λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό κάνοντας λόγο για δυσλειτουργία του σχεδιασμού, λόγω ακινησίας των προηγούμενων μηνών. Έτσι, με τις δηλώσεις αυτές φάνηκε πιο πολύ να τοποθετείται πολιτικά, υπερασπιζόμενος κατ’ ουσίαν την Κυβέρνηση, παρά τους συναδέλφους που τον εξέλεξαν να προασπίσει τα δικαιώματά τους. Επιλέγει μ’ αυτόν τον τρόπο να καλύψει την τωρινή κυβέρνηση, ασχολούμενος με θέματα εκτός της αρμοδιότητάς του, παρά να διεκδικήσει δικαιώματα που κατάφωρα καταπατούνται, τα οποία είναι γνωστά σε όλους. Κι όλα αυτά, βέβαια, με τις πλάτες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας.
 

Κορωνίδα των δηλώσεων που ακολούθησαν μετά τα επεισόδια στο ΟΠΑ δεν θα μπορούσαν να μην είναι οι δηλώσεις του Υπουργού κ. Βορίδη. Ο Υπουργός προέβη σε μια σειρά απαράδεκτων δηλώσεων, υπερασπιζόμενος με νύχια και με δόντια τη βίαιη πολιτική του κόμματος που ανήκει, όπως αυτή συγκεκριμένα εκτυλίχθηκε στα προαναφερόμενα επεισόδια. Ο κ. Βορίδης δικαιολόγησε την κατασταλτική φύση των εντολών που δόθηκαν με τα παρεπόμενα γνωστά αποτελέσματα, και διαβεβαίωσε ότι τέτοιου είδους πολιτικές θα συνεχιστούν από το κόμμα της Ν.Δ. Κατέστησε σαφές ότι «η άσκηση της νόμιμης βίας προκειμένου να εφαρμοστεί ο Νόμος είναι αυτό που κάνει η Αστυνομία», αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στο γιατί να στοιχειοθετείται σαν Νόμος η άρση του ακαδημαϊκού ασύλου, καθώς και η διακοπή της λειτουργίας ενός ακαδημαϊκού Ιδρύματος. Το ξύλο ως «στοιχείο αναγκαστικότητας» απέναντι σε φοιτητές που διεκδικούν για την ομαλή λήψη του αγαθού της παιδείας, μόνο πραξικοπηματικές πολιτικές φέρνουν στο νου. Ως εδώ!
 

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών διαφωνούμε κι εναντιωνόμαστε σε όσους εκφράζουν τέτοιες απόψεις και επιθυμίες. Πολιτικές και απόψεις που θέλουν την αστυνομία απέναντι στο λαό και τη νεολαία, κάνοντάς μας να λειτουργούμε σα «μπαμπούλες», τις καταδικάζουμε και θα δίνουμε συνεχώς μάχη μέσα από τις Ενώσεις για να σταματήσουν. Ορκιστήκαμε να προστατεύουμε τον πολίτη και όχι να του ρίχνουμε «ξύλο» επειδή διεκδικεί τα αυτονόητα. Όσο ακούγονται κι εφαρμόζονται τέτοιες «γλυκές» απόψεις ή πολιτικές περί «αναγκαστικότητας», τόσο εμείς θα κλιμακώνουμε την αντίθεσή μας.

 
Γιατί θέλουμε μία αστυνομία για τον λαό, μαζί με τον λαό, απέναντί σε κάθε είδους «σκοτεινές» φωνές κι επιθυμίες!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια