Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τη λειτουργία των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας


Διαβάστε την ανακοίνωση της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό πληροφορηθήκαμε τη διαταγή του Α.Ε.Α. για την έναρξη της λειτουργίας των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 37/2019.
 

Η Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ήταν αυτή που πρώτη έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία των εν λόγω Υπηρεσιών, αναπτύσσοντας μία σειρά δράσεων που αφορούσαν τη βία κατά των γυναικών και έχοντας σκοπό να συμβάλλει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των περιστατικών έκφυλης βίας σε βάρος των γυναικών και κυρίως της  ενδοοικογενειακής βίας από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Κυριότερα σημεία των προαναφερομένων δράσεων ήταν τα εξής:

•Πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης των συναρμόδιων φορέων που έλαβε χώρα στην Αίθουσα "Παύλος Μπακογιάννης" του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την 19-03-2018.

•Πραγματοποίηση της 3ης ευρείας συνδιάσκεψης Γυναικών Αστυνομικών που έλαβε χώρα στην Αίθουσα "Παύλος Μπακογιάννης" του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την 21-03-2018.

•Συμμετοχή σε διημερίδα με θέμα "Η Ζωή είναι Γυναίκα" που συνδιοργάνωσαν στην Πάτρα, η Ένωση Γυναικών Ελλάδας, παράρτημα Πάτρας, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών - Μαιευτών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την 23 και 24 Νοεμβρίου 2018.

•Παρουσίαση, σε ειδική εκδήλωση, επετειακής αφίσας με κεντρικό θέμα "Λύσε τη σιωπή σου, είμαστε δίπλα σου. Έχεις τη δύναμη, πες όχι στη βία", που έλαβε χώρα την 25-11-2019, ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

•Χαιρετισμός της ολοκλήρωσης του προγράμματος ARIADNE σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων την 26-11-2018.

•Συναντήσεις με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κα Φωτεινή ΚΟΥΒΕΛΑ και με την Υφυπουργό Εσωτερικών, κα Μαρίνα ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ την 10-12-2018.

•Συνάντηση στην Αθήνα με τη βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. κα Εύη ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ την 11-12-2018.

•Συνάντηση με την Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, κα Φωτεινή ΒΡΥΝΑ.

 

Παράλληλα με τις ανωτέρω δράσεις μας, πραγματοποιήσαμε επανειλημμένες συναντήσεις τόσο με την πρώην Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κα Φωτεινή ΚΟΥΒΕΛΑ όσο και με την υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ οι οποίες απέβησαν καθοριστικές στο να δρομολογηθεί η ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας.

 

Βέβαια υπάρχει από μέρους μας έντονος προβληματισμός σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εν λόγω Υπηρεσιών. Θεωρούμε ότι πρωτεύοντα ρόλο στην αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών έχει η άρτια εκπαίδευση ορισμένου αστυνομικού προσωπικού (κυρίως γυναικών) που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και ευελπιστούμε πως η φυσική ηγεσία θα φροντίσει για υλοποίηση σχετικών σεμιναρίων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια