Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έδωσε τα φώτα του σε FBI και Interpol

FBI και Interpol καλούν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου να τους … επιμορφώσει! Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος από το Ηράκλειο, τομεάρχης στο Κ.Λ Ηρακλείου κλήθηκε να παρουσιάσει
σε στελέχη του FBI, της Interpol και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ το φάκελος της υπόθεσης του πλοίου «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» με τους εκατοντάδες τόνους εκρηκτικών.
Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιου συνεδρίου που διεξάγεται στην έδρα της Interpol, στη Λυών της Γαλλίας και έχει ως θέμα του τη χημική ασφάλεια και τις ανερχόμενες απειλές.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο  είναι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, εκπρόσωποι βιομηχανίας και κυβερνήσεων παγκοσμίως. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση του «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» είναι η μοναδική περίπτωση που σχετίζεται με την ύπαρξη πυρομαχικών, όλες οι άλλες που αναλύονται αφορούν σε περιπτώσεις τρομοκρατίας. Αναφορά έγινε, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης και στην περίπτωση ενός ακόμη πλοίου, το οποίο ακινητοποιήθηκε επίσης στο Ηράκλειο, γιατί έκρυβε στα αμπάρια του μισό εκατομμύριο σφαίρες και πέντε χιλιάδες όπλα. Πρόκειται για την περίπτωση του πλοίου “HADDAD” το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο Ηράκλειο το φθινόπωρο του 2015.
Ο αξιωματικός από το Ηράκλειο που συμμετέχει στο συνέδριο μίλησε μπροστά σε εκατοντάδες άτομα από όλο τον κόσμο και αναφέρθηκε σε όλη την υπόθεση από την αρχή που δόθηκε η πληροφορία, μέχρι και τη στιγμή που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το παράνομο φορτίο.

Θάνος Περβολαράκης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια