Τα drones στην υπηρεσία της διακόσμησης! Drone φωτιστικό ακολουθεί τον χρήστη παντού!Η τεχνολογία των drones εισέρχεται σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής μας. Ήταν δυνατόν να αργούσε να εισέλθει και στον ιδιωτικό χώρο μας, το σπίτι μας;

Ήδη, ο Ιάπωνας σχεδιαστής Καζουχίρο Γιαμανάκα παρουσίασε το τελευταίο του πρότζεκτ, το «The Flying Light Drone». Το ιπτάμενο φωτιστικό συνδυάζει τεχνολογία drone με παραδοσιακό φωτισμό εσωτερικών χώρων και παρακολουθεί τις κινήσεις του χρήστη μέσα στο σπίτι του, φωτίζοντας όποτε απαιτείται κάτι τέτοιο.

Οι βάσεις του επιτραπέζιου φωτιστικού έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν ως «πλατφόρμα εκτόξευσης» του ιπτάμενου αντικειμένου. Τοποθετημένες γύρω από το σπίτι, οι θέσεις τους και το σχέδιο του χώρου πρέπει να προγραμματιστούν εκ των προτέρων.

Με χρήση αισθητήρων, το φωτιστικό μπορεί να ιχνηλατεί τις κινήσεις του χρήστη, ακολουθώντας τον και φωτίζοντας κατάλληλα.

Το σχήμα του φωτιστικού μπορεί να ποικίλει και οι «πλατφόρμες εκτόξευσης» δεν είναι πάντα αναγκαίες, μιας και το ιπτάμενο αντικείμενο μπορεί να προσγειωθεί και εκτός της βάσης του.

Δείτε το στο παρακάτω βίντεο:Πηγή: newsbeast.gr