Τέσσερα βότανα που θα εκτοξεύσουν τη λίμπιντό σου!


Η απόδοση είναι το νούμερο ένα ζητούμενο, κάθε φορά που ένας άνθρωπος κάνει σεξ, καθώς αυτή είναι που καθορίζει και τον βαθμό της απόλαυσης.

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικής φύσης, όπως μειωμένη λίμπιντο, καταφεύγουν σε διάφορα σκευάσματα. Υπάρχουν, όμως, και πιο φυσικοί τρόποι να ανεβάσουμε την ερωτική μας διάθεση. Για παράδειγμα, βότανα με αφροδισιακές ιδιότητες.

Δείτε παρακάτω τα τέσσερα βότανα που μας ανεβάζουν τη διάθεση για σεξ:

Τζίνσενγκ

Φαίνεται ότι ενισχύει την αντοχή, αλλά και την ερωτική διάθεση και απόδοση. Λαμβάνεται σε κάψουλες αμπούλες ή σε ρόφημα. Ωστόσο, σε περιπτώσεις υπέρτασης, διαβήτη ή ορμονικών προβλημάτων δεν συνιστάται η λήψη του πάνω από δέκα συνεχόμενες ημέρες.

Σαφράν

Τονώνει και ενισχύει τον οργανισμό και, όπως φαίνεται, δε δίνει χρώμα μόνο στο φαγητό, αλλά και στην ερωτική ζωή. Μπορείτε να το προσθέσετε στο φαγητό ή στη σαλάτα ή να ετοιμάσετε έγχυμα (βράζετε νερό και ρίχνετε μέσα 4-10 ίνες σαφράν για 5΄). Η λήψη του είναι ασφαλής.

Gingo biloba

Μπορεί να προστεθεί και αυτό στη λίστα των βοτάνων της αγάπης, αν και είναι περισσότερο γνωστό ως βότανο που τονώνει τη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία. Η δράση του, όμως, δεν περιορίζεται εκεί. Τονώνει τη ζωτική ενέργεια και δρα ευεργετικά σε άνδρες και γυναίκες. Θα το βρείτε σε σκόνη και ταμπλέτες.

Επιμέδιο

Το Epimedium ή στα κινεζικά Yin Yang Huo (δηλαδή βότανο που εξισορροπεί το Γιν και το Γιανγκ) έχει μελετηθεί εκτενώς και θεωρείται βότανο που τονώνει τη ζωτική ενέργεια, καταπολεμά την κόπωση και αυξάνει τη θέληση. Μπορεί να ληφθεί από άνδρες και γυναίκες. Σε ό,τι αφορά τη δράση του στη λίμπιντο, η αγγλική ονομασία του μάλλον τα λέει όλα: Horny Goat Weed, δηλαδή «βότανο του βαρβάτου τράγου». Άλλωστε, η δράση του ανακαλύφτηκε όταν οι βοσκοί διαπίστωσαν αλλαγή στη συμπεριφορά των ζώων που είχαν βοσκήσει τα φύλλα του. Το βρίσκουμε σε μορφή σκόνης, αλλά και σε αποξηραμένα φύλλα και ταμπλέτες. Μπορείτε να διαλύσετε τη σκόνη σε ζεστό νερό ή να φτιάξετε αφέψημα με τα αποξηραμένα φύλλα.


Πηγή: healthview.gr