Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το νησί της μαστίχας στο έλεος του μεταναστευτικού - κείμενο αστυνομικού


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr:  Με τις σημερινές αφίξεις το ΚΥΤ της Χίου ενώ έχει χωρητικότητα 1014 ανθρώπων έχει υπερβεί τους 5600 από τους οποίους οι
4500+ ζούνε σε αυτοσχέδιες σκηνές και παραπαπήγματα.
     Παράλληλα με αυτό οι καιρικές συνθήκες έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και βαρύτερες με συνεχόμενες βροχές και κρύο με αποτέλεσμα οι συνθήκες εντός των σκηνών να είναι άθλιες καθώς ζούνε και ευάλωτες ομάδες όπως παιδιά και ηλικιωμένοι.
     Επίσης οι διαφορές υπηρεσίες που εξυπηρετούν αυτό το πλήθος αδυνατούν να ανταποκριθούν καθώς έχουν σχεδιαστεί για δεδομένα ανάλογα της χωρητικότητας του ΚΥΤ.
     Από την άλλη πλευρά ο ντόπιος πληθυσμός βλέπει τα χωράφια του να αφανίζονται το ένα μετά το άλλο καθώς στοιβάζονται εκεί οι χιλιάδες των ανθρώπων και με το δίκιο τους διαμαρτύρονται.
    Η αστυνομία που είναι στη μέση όλων αυτών κάνει ότι μπορεί και ότι περνάει από τα χέρια της για να κουμαντάρει τα πλήθη αλλά και τις διαμαρτυρίες των μεταναστών αλλά και των ντόπιων.
     Δυστυχώς όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει, έχει φθάσει στο απροχώρητο. Σπείρες μεταναστών κλέβουν παλέτες και υλικά από οικίες αλλά και επιχειρήσεις πλησίον του ΚΥΤ προκειμένου να φτιάξουν τα αυτοσχέδια σπίτια τους στα χωράφια των ντόπιων ώστε να προστατευτούν από το χειμώνα.
     Επίσης για να αντιμετωπίσουν το κρύο έχουν αφανίσει όλα τα δέντρα πέριξ του ΚΥΤ για να ανάβουν φωτιές και να ζεσταίνονται.
    Η κατάσταση ξέφυγε. Δεν έχει γυρισμό.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια