Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο χυμός καρότου, πέρα από την όρασή μας, έχει εκπληκτικά οφέλη στην υγεία μας! Δείτε ποια είναι αυτά…


Το καρότο είναι γλυκό, τραγανό και αρωματικό. Ωμό, αλλά και μαγειρεμένο, το καρότο μπορεί να γίνει τουρσί ή να γίνει χυμός. Ταιριάζει τέλεια με μήλο και πορτοκάλι.

Οι χυμοί φρέσκων φρούτων, ειδικά αυτοί που παρασκευάζουμε μόνοι μας στο σπίτι, μπορούν να μας χαρίσουν μία πληθώρα ευεργετικών συστατικών. Ο φυσικός χυμός καρότου αξίζει μια θέση στη διατροφή σας, καθώς τα οφέλη του είναι πολύ σημαντικά. Κάνει καλό στην όραση και την επιδερμίδα και είναι γεμάτος βιταμίνες, σε βήτα καροτένιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ βοηθά και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Α! Και είναι ο πιο κατάλληλος γι’ αυτό το διάστημα, καθώς οι ιώσεις και το κρυολόγημα παραμονεύουν.

Ας δούμε τα οφέλη του καρότου:
  1. Κάνει καλό στην όραση
  2. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
  3. Κάνει καλό στην καρδιά και την επιδερμίδα
  4. Καθαρίζει και αποτοξινώνει το ήπαρ
  5. Βοηθάει στην πέψη
  6. Μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης
  7. Βοηθά στο μαύρισμα

Ο χυμός καρότου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα ευεργετικός, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη του εμβρύου. Έχει επίσης ισχυρές ιδιότητες καθαρισμού και τόνωσης του δέρματος, βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής, θεραπεύει τις δυσχρωμίες και εμποδίζει την ξηροδερμία. Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι το καρότο είναι πλούσιο σε φολικό οξύ που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες (ουσίες που προκαλούν καρκίνο) στο σώμα μας, καθώς και λιγνίνη που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο χυμός και η σούπα καρότου είναι επίσης τα καλύτερα φάρμακα σε περίπτωση διάρροιας, γιατί παρέχουν στον οργανισμό σας ισορροπημένες ποσότητες νατρίου και καλίου, δύο σημαντικών μεταβολικών ηλεκτρολυτών. Τέλος, η κατανάλωση χυμού καρότων λέγεται ότι προλαμβάνει τα ηλιακά εγκαύματα και μας βοηθά να διατηρήσουμε το μαύρισμα.


Πηγή: healthpharma.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια