Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόσο θα αντέξουμε χωρίς υποστήριξη; - Του Ιωάννη Τοτονίδη

Τα Ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν γίνει πλέον προορισμός για όλους τους παράνομους μετανάστες. Θέλουν να φύγουν από τη χώρα κυρίως μέσω Αλβανίας. Οι άντρες στα τμήματα συνοριακής φύλαξης δίνουν καθημερινό αγώνα ώστε να μπορέσουν να αναχαιτίσουν όλους αυτούς που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι καταφέρνουν και διασχιζουν την ενδοχώρα με μεγάλη ευκολία πριν φτάσουν στους παραμεθόριους Νομούς και δεν τους γίνεται κανένας έλεγχος ΠΟΥΘΕΝΑ. Θα πρέπει επιτέλους η Φυσική ηγεσία να πάρει αποφάσεις. Η δεύτερη και τρίτη ζώνη να ξεκινήσει και να κάνει συνεχούς ελέγχους στο οδικό δίκτυο. Λεωφορεία και οχήματα να ελέγχονται και να αποτρέπονται να φτάσουν στους παραμεθόριος νόμους. Δεν γίνεται η Α Ζώνη να χτυπάει κόκκινο και η Β και Γ να αδιαφορει. Δεν γίνεται οι αξιωματικοί της Β και Γ Ζώνης να απαξιώνουν το μεταναστευτικό. Δεν μπορούμε να ακουμε, ας φύγουν από μας και δεν μας νοιάζει.

Το βάρος του μεταναστευτικού δεν θα πρέπει να το σηκώσουν μόνο οι παραμεθόριοι νομοι (από νησιά μέχρι Θεσπρωτία).Ας ενεργοποιηθούν επιτέλους και τα τμήματα συνοριακής φύλαξης που υπάρχουν ενδοχώρα. Θα πρέπει όλοι να έχουν ένα ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Τώρα θα πρέπει η φυσική ηγεσία να δώσει εντολές.Τώρα θα πρέπει επιτέλους η Β και Γ ζώνη να ενεργοποιηθούν.

 Ο επαγγελματισμός και το φιλότιμο των συναδέλφων στις ακριτικές περιοχές διασφαλίζει την ακεραιότητα των συνόρων της χώρας μας. Ως πότε όμως; Πόσο θα αντέξουμε χωρίς υποστήριξη ; Βοηθήστε μας να κάνουμε αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις.
 

Τοτονιδης Ιωάννης Γενικός Γραμματέας ΠΟΣΥΦΥ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια