Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέντε θετικές επιδράσεις της μουσικής στην υγεία σου που ούτε καν φαντάζεσαι!


Οφέλη για την υγεία και το σώμα που δεν μπορείς καν να φανταστείς, μπορεί να έχει μια μελωδία!

Μελέτες δείχνουν ότι βοηθά τους ανθρώπους όχι μόνο να θεραπευτούν μέσα από αυτήν, αλλά το να ακούει κάποιος μουσική μπορεί να είναι το κλειδί για καλή υγεία. Ποιες είναι οι επιπτώσεις της μουσικής στην υγεία;

Χρόνιος πόνος στην πλάτη

Η μουσική μπορεί να λειτουργήσει στο αυτόνομο νευρικό σύστημα. Όταν παίζει αργή μουσική, ο χτύπος της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση επιβραδύνονται, βοηθώντας τους ανθρώπους να πάρουν ανάσες πιο αργά, μειώνοντας έτσι την ένταση των μυών στους ώμους, τον λαιμό, το στομάχι και την πλάτη. Οι ειδικοί επίσης έχουν διαπιστώσει ότι η μουσική μειώνει την ψυχολογική ένταση. Η μουσική επομένως σε βοηθά να χαλαρώσεις ψυχικά και σωματικά, βοηθώντας να περάσει ο πόνος στην πλάτη.

Βελτιώνει την προπόνηση

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η μουσική κατά τη διάρκεια των ασκήσεων μπορεί να οδηγήσει σε μια καλύτερη προπόνηση. Ενισχύει τη διάθεση, αυξάνει την αντοχή και αποσπά τους ανθρώπους από οποιαδήποτε ανησυχία για να βιώσουν όλη την προπόνηση. Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι η μουσική μετά από προπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη ανάκαμψη του οργανισμού.

Μείωση απώλειας μνήμης

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από απώλεια μνήμης. Η μουσική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να βοηθήσει τους ασθενείς να θυμούνται τραγούδια ή μελωδίες και να τους κρατήσει σε επαφή με το παρελθόν τους. Το τμήμα του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τη μουσική είναι δίπλα στη μνήμη. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με απώλεια μνήμης ανταποκρίνονται καλύτερα στη μουσική της επιλογής τους.

Ενισχύει τις γνωστικές επιδόσεις

Η μουσική υπόκρουση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις επιδόσεις σε γνωστικές δραστηριότητες. Μια μελέτη έδειξε ότι η μουσική βοήθησε εξεταζόμενους να τελειώσουν περισσότερες ερωτήσεις και οδήγησε σε πιο σωστές απαντήσεις. Μια πιο πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι το κατά πόσον η μουσική αυξάνει τη γνωστική λειτουργία εξαρτάται από το αν η μουσική βελτιώνει τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου.

Χαλαρώνει τους ασθενείς πριν και μετά την εγχείρηση

Μία από τις επιπτώσεις της μουσικής στην υγεία είναι ότι μπορεί να χαλαρώσει τους ασθενείς πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η μουσική άφησε τους ασθενείς χαλαρούς πριν το χειρουργείο. Άλλη έρευνα έδειξε ότι η μουσική μετά από εγχείρηση ανοικτής καρδιάς βοήθησε ασθενείς να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους τους.


Πηγή: ipop.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια