Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απολογία Μιχαλολιάκου: Το νεοναζιστικό θρασίμι προσπαθεί να κρύψει τα εγκλήματά του

Το περιβόητο βίντεο Μπαλτάκου θα επικαλεστεί και ο φίρερ Μιχαλολιάκος, ο απόλυτος άρχων του νεοναζιστικού μορφώματος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να ισχυριστεί
ότιι είναι αθώος και θύμα πολιτικής δίωξης. Αυτός είναι ο εμπνευστής της συγκεκριμένης υπερασπιστικής γραμμής, την οποία επικαλούνται οι χρυσαυγίτες, εντός και εκτός δικαστηρίου.

Αυτή η γραμμή μπορεί να έχει κάποια προπαγανδιστική σημασία σε κύκλους υποστηρικτών των νεοναζιστών, όμως για το δικαστήριο δεν έχει καμιά αξία. Γιατί αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στη συνομιλία του με τον Κασιδιάρη τα είπε για να βοηθήσει τους χρυσαυγίτες, λόγω ιδεολογικής συγγένειας, εν γνώσει του ότι ο Κασιδιάρης τον βιντεοσκοπούσε.
 
Eπιβαρυντικό το βίντεο Μπαλτάκου

Την ιδεολογική συγγένεια του Μπαλτάκου με τους χρυσαυγίτες το ομολόγησε αυτοβούλως ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος στις 4 Ιούνη του 2014, στην Ολομέλεια της Βουλής που συζητούσε την άρση της ασυλίας του ίδιου και άλλων βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος. Είπε συγκεκριμένα: «Υπάρχει, όμως, το βίντεο Μπαλτάκου. Γιατί δεν το συζητάτε;…Τι φοβάστε; Γιατί δεν ανοίγετε το θέμα; Εγώ γνωρίζω προσωπικά ότι αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στον συναγωνιστή μου Κασιδιάρη είναι αληθινά. Τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα απ’ ό,τι τον ξέρω εγώ. Εγώ γνώρισα τον Μπαλτάκο ως μαθητής σε εθνικιστικούς αγώνες το 1973 -το 1973!- στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β’ που αντιπροσώπευε τον Στρατηγό Γρίβα Διγενή και μετά στο εθνικιστικό κίνημα… Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι όποτε ήθελε να μου πει κάτι ο Τάκης Μπαλτάκος, για λόγους ασφαλείας, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι, γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες. Αυτό, για να δούμε ποιανού είναι τελικά αυτό το βίντεο».

Το 1973, βέβαια, είχαμε χούντα, στρατιωτικοφασιστική δικτατορία. Ο φίρερ αποκαλύπτει ότι με τον Μπαλτάκο είχαν κοινή διαδρομή από τα νεανικά τους χρόνια, ότι είχαν ιδεολογική συγγένεια (με συνδετικό ιστό τον εθνικοσοσιαλισμό, φυσικά). Εμμέσως δε, αποκαλύπτει ότι ο Μπαλτάκος είχε πλήρη επίγνωση ότι τον μαγνητοσκοπούσε ο Κασιδιάρης και είπε όσα είπε επειδή ήθελε να βοηθήσει τους χρυσαυγίτες να στηρίξουν το βλακώδη ισχυρισμό τους ότι η δίωξή τους είναι πολιτική και ότι… δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε καν για την παραπομπή τους σε δίκη.

Ουσιαστικά, το βίντεο Μπαλτάκου επιβαρύνει τη θέση των χρυσαυγιτών, αφού και μέσω αυτού ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς ότι κατασκεύασαν κάλπικα άλλοθι. Οσο συνεχίζουν να το παρουσιάζουν ως απόδειξη για τη δήθεν πολιτική δίωξή τους και ως τεκμήριο για τη δήθεν αθωότητά τους, το μόνο που καταφέρουν είναι να ομολογούν την ενοχή τους για την εγκληματική τους δράση που συνοδεύτηκε με ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών.
 
Γνήσιο το Καταστατικό

Στις 2 Οκτώβρη του 2013, ο φίρερ απολογήθηκε στους ανακριτές. Ρωτήθηκε για το Καταστατικό του 1987 και για το έγγραφο με τίτλο «Πρωτεσίλαος». Αφού του ανέφεραν ότι στη δικογραφία υπάρχουν αυτά τα δύο έγγραφα, οι ανακριτές τον ρώτησαν: «Πώς σχολιάζετε τα συγκεκριμένα έγγραφα και παρακαλώ διευκρινίστε εάν απηχούν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής σήμερα;».

Ο φίρερ απάντησε: «Ουδεμία σχέση έχει το έγγραφο αυτό με το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής που έχει κατατεθεί στον Αρειο Πάγο, το οποίο παρελήφθη αρμοδίως. Το αυτό ισχύει και για το ενημερωτικό φυλλάδιο που μου αναφέρετε. Τα δύο ψευδεπίγραφα κείμενα απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής η οποία υπερασπίζεται τις αρχές και τις θέσεις του ελληνικού εθνικισμού…» (η έμφαση δική μας).

Καταδικάζοντας -φραστικά φυσικά- τον εθνικοσοσιαλιασμό, ο Μιχαλολιάκος ομολογεί ότι αυτή η ιδεολογία είναι επικίνδυνη, ότι είναι συνδεδεμένη με την εγκληματική δράση σε βάρος των μεταναστών, των κομουνιστών, του ελληνικού λαού. Οπως έχουμε ξαναγράψει, ο Μιχαλολιάκος προχώρησε στη φραστική καταδίκη, γιατί γνωρίζει ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν και είναι κίνητρο της εγκληματικής δράσης της ΧΑ. Προσπαθεί να αποφύγει μια δικαστική απόφαση που θα υποδεικνύει τον εθνικοσοσιαλισμό ως το κίνητρο στην εγκληματική δράση τους.

Φυσικά, για μια ακόμα φορά ο φιρερίσκος είπε ψέματα (παλιά του τέχνη κόσκινο).

Το Καταστατικό, που στάλθηκε στον δημοσιογράφο Δ. Ψαρρά, είναι το αναγνωστέο έγγραφο 254, ενώ το έγγραφο «Πρωτεσίλαος» είναι το αναγνωστέο 255. Ο Δ. Ψαρράς κατέθεσε στο δικαστήριο σε τρεις συνεδριάσεις. Ανέφερε ότι δύο φορές, μία το 1990 και μία το 1998 είχε παραθέσει σε δημοσιεύματά του αποσπάσματα από αυτό το καταστατικό, όμως τότε η Χρυσή Αυγή δεν τόλμησε να καταγγείλει ως ψευδεπίγραφα αυτά τα δύο έγγραφα. Δεν το έκανε, γιατί τότε και στη συνέχεια, σχεδόν ολόκληρη τη δεκαετία του 2000, ο φίρερ, τα στελέχη και τα μέλη της ΧΑ, στο γραπτό και προφορικό τους λόγο έβγαιναν «φόρα παρτίδα» υπέρ του Χίτλερ, του εθνικοσοσιαλισμού και της αρχής του Αρχηγού. Δεν είχαν, λοιπόν, κανένα λόγο το 1987 να κρύψουν το καταστατικό και το έγγραφο «Πρωτεσίλαος» ή να μην τα ταχυδρομήσουν στον Ψαρρά.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του φίρερ Γ. Και Π. Μιχαλόλιας και ο συνήγορος του Κασιδιάρη Δ. Παπαδέλης κατέθεσαν ένσταση πλαστότητας των αναγνωστέων εγγράφων 254 και 255 για λογαριασμό μόνο του Μιχαλολιάκου. Την ένσταση ανέπτυξε μόνο ο συνήγορος υπεράσπισης Γ. Μιχαλόλιας (οι άλλοι δύο απουσίασαν. Η εισαγγελέας Α. Οικονόμου πρότεινε να απορριφθεί η συγκεκριμένη ένσταση και στο κλείσιμο της τοποθέτησής της είπε:

 «Από τα έγγραφα, κυρίως, που αναγνώστηκαν και απ΄ αυτά που προσκομίστηκαν, κατά τη γνώμη μου δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις περί πλαστότητας των υπ’ αριθμό 254 και 255 εγγράφων από τον κατάλογο των Αναγνωστέων Εγγράφων. Ειδικότερα, θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός, ότι ενώ ο κατηγορούμενος Νικόλαος Μιχαλολιάκος γνώριζε την ύπαρξη των ως άνω δύο εγγράφων που κατέθεσε ο μάρτυρας Δημήτριος Ψαρράς, και μάλιστα αμφισβήτησε τη γνησιότητά τους κατά την απολογία του στις 2/10/2013, σε ουδεμία ενέργεια προέβη. Δεν κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των εγγράφων στην εισαγγελία Πρωτοδικών. Αντίθετα, στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία τα προσέβαλε ως πλαστά και τα θεωρεί ψευδεπίγραφα κείμενα που απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της ΧΑ. Ομως, ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος, καθ’ όσον από την προβολή ορισμένων βίντεο γίνονται αναφορές στις εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις. Να απορριφθεί η ένσταση και να αναγνωστούν τα Αναγνωστέα Εγγραφα 254 και 255 και να συνεκτιμηθούν με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία».

Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση με το εξής σκεπτικό:

«Τα έγγραφα λοιπόν αυτά, το 254 και 255 του κατηγορητηρίου, για τα οποία προβλήθηκε ένσταση περί πλαστότητας, είναι έγγραφα με σαφώς ιδεολογικό περιεχόμενο, περιεχόμενο το οποίο από μόνο του δεν έλκει του ποινικού. Αλλωστε, όταν υποβλήθηκε από τον Μιχαλολιάκο αίτημα διενέργειας γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης των εγγράφων αυτών, με το σκεπτικό το ίδιο απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα. Λοιπόν, κατόπιν αυτών, τα έγγραφα αυτά θα αναγνωστούν και θα συνεκτιμηθούν με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία».

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου είχε τότε προκαλέσει πανικό στις γραμμές των νεοναζιστών, γιατί ενώ το καταστατικό δεν είναι προσωπική υπόθεση του φίρερ είχε υποστηριχτεί μόνο απ’ αυτόν. Με το κείμενο της ένστασης αφήνονταν -εμμέσως πλην σαφώς- αιχμές κατά του Χ. Παππά, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν έγγραφα με τα οποία επιβεβαιώνονταν ότι τα αναγνωστέα 254 και 255 είναι της ΧΑ, έγγραφα με σαφές εθνικοσοσιαλιστικό περιεχόμενο. Και το κυριότερο, είναι καταστατικοί κανόνες, με τους οποίους λειτουργούν από παλιά οι εθνικοσοσιαλιστές της ΧΑ (και συνεχίζουν να λειτουργούν, φυσικά).

Στο αρχείο του Παππά, που βρέθηκε στο σπίτι του στα Γιάννενα και κατασχέθηκε, υπήρχε και έγγραφο με τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής, Εσωτερικός Κώδικας». Το έγγραφο αυτό είναι μεγέθους έξι σελίδων, στις οποίες είναι αποτυπωμένα το γράμμα και το πνεύμα του Καταστατικού και του εγγράφου «Πρωτεσίλαος». Φαίνεται καθαρά ότι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι ο εθνικοσοσιαλισμός και ότι τα πάντα εκπορεύονται από τον φίρερ Μιχαλολιάκο.
Στην τρίτη σελίδα αυτού του εγγράφου περιγράφονται οι έξι Διευθύνσεις της ΧΑ, που είναι ταυτόσημες με τις έξι Διευθύνσεις που περιγράφονται στα άρθρα 1 και 2 του καταστατικού του 1987. Στην κεφαλή αυτής της σελίδας, με τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής» φιγουράρει η λέξη «ΑΡΧΗΓΟΣ», ενώ στην τελευταία σελίδα του εγγράφου, που αναφέρεται στα «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ» διαβάζουμε: «Θεμέλιο για την πολιτική δουλειά η μονογραφία του Αρχηγού “Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη“ (…) «Σχεδιασμό της Πολιτικής Στρατηγικής κάνει μόνο ο Αρχηγός με το Πολιτικό Συμβούλιο και με οιοδήποτε Στέλεχος ή Μέλος κατ’ έγκλησή του. Μόνο ο ΑΡΧΗΓΟΣ μπορεί να ανακαθορίσει θεμελιώδεις πολιτικές παραδοχές… Δλδ ΜΟΝΟ ο ΑΡΧΗΓΟΣ μπορεί να εντέλλει διαφορισμό από κοσμοθεωρητικές και ιδεολογικές παραδοχές ώστε να διαρθρωθεί άλλη πολιτική βάση» (οι εμφάσεις δικές μας).

Στο έγγραφο που βρέθηκε στην κατοχή του Παππά, λοιπόν, περιγράφεται η ναζιστική Αρχή του Αρχηγού. Ακόμα, στην άκρη της τρίτης σελίδας, που περιγράφει τις έξι Διευθύνσεις της ΧΑ, υπάρχει κατακόρυφη στήλη με τους τίτλους: ΧΡΥΣΗ ΣΤΟΑ – ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ – ΑΞΙΟΙ – ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ – ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ – ΙΠΠΟΤΕΣ – ΤΑΓΟΙ - ΟΜΑΔΕΣ. Αυτή η διάρθρωση παραπέμπει σε μεσαιωνική στρατοκρατική δομή, αντιγραμμένη σίγουρα από το μοντέλο που χρησιμοποιούσε το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, και όχι σε «νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα», όπως ισχυρίζονται τώρα ότι είναι οι νεοναζιστές της ΧΑ.
Στην τέταρτη σελίδα του εγγράφου που βρέθηκε στην κατοχή του Παππά διαβάζουμε (με γραφή αρχαιοελληνικού τύπου): ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ – ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ - ΑΞΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ. Παρακάτω: ΒΙΟΘΕΩΡΙΑ -«εθνικοσοσιαλιστική βιβλιογραφία». Δίπλα οριζόντια: Εσωτερικός Κώδικας. Από κάτω: Καταστατικό και δίπλα: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Στη δεξιά πλευρά της σελίδας υπάρχει μια κατακόρυφη στήλη με τίτλο «Ανάπτυξη Πολιτικών και Ιδεολογικών θέσεων». Σ’ αυτήν ανάμεσα στ’ άλλα διαβάζουμε: ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ – Εθνικοσοσιαλισμός - Θεωρία της Ζωής, της φύσεως και του κόσμου.

Ετσι, επιβεβαιώθηκε και απ΄ αυτό το έγγραφο του Παππά, ότι τα αναγνωστέα 254 και 255 είναι γνήσια έγγραφα της ΧΑ.

Στη συνέχεια, οι ανακριτές ρώτησαν τον φίρερ τι έχει να πει για τα κείμενα που δημοσίευε η ΧΑ στο περιοδικό της στη δεκαετία του ‘80 και κατά καιρούς, τα οποία απηχούσαν εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις. Ο Μιχαλολιάκος απάντησε: «Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε, δηλαδή προ 35ετίας, τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα» (η έμφαση δική μας).

Ο Μιχαλολιάκος ψεύστηκε και πάλι αισχρά. Στο έγγραφο 0043 του παραρτήματος 1.4 του αναγνωστέου εγγράφου 327 (από το αρχείο του φίρερ) διαβάζουμε: «Δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο αλλά να ξέρεις ότι εμείς είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί θα γυρίσουμε και στο 0,5%. Δεν μας νοιάζει, πίστη, ιδέες και αρχές δεν αλλάζουμε. Επειδή ακριβώς δεν αλλάζουμε… Ημασταν λίγοι, γίναμε πολλοί, πρέπει οι πάρα πολλοί να γίνουν όπως εμείς οι λίγοι… και όχι εμείς οι λίγοι να αλλάξουμε» (η έμφαση δική μας).

Αυτή την τοποθέτηση, ότι δηλαδή η ΧΑ δεν αλλάζει, δεν παύει να είναι εθνικοσοσιαλιστική, την επανέλαβε στις 22 Οκτώβρη του 2012, στη γιορτή της νεολαίας, λίγους μήνες μετά τις εκλογές που έφεραν τη ΧΑ για πρώτη φορά στη Βουλή, σε μια περίοδο που ο φίρερ και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος προσπαθούσαν να εμφανιστούν ως εκπρόσωποι νόμιμου πολιτικού κόμματος. Ελεγε τότε ο φίρερ: «Δεν κρύψαμε ποτέ την ιδεολογία μας. Δεν βγάλαμε ούτε μια κεραία, ούτε ένα κόμμα, ούτε μια τελεία από όσα γράφαμε στα χρόνια τα σκληρά, τα πέτρινα» (η έμφαση δική μας)!

Στις 23 Ιούλη του 2011, στα γραφεία της ΧΑ, ορκίστηκαν έξι δόκιμα μέλη του λεγόμενου πυρήνα υποδοχής, παρουσία του Μιχαλολιάκου, του Γερμενή (Καιάδα) και του Μισιάκα (Μάστορα). Τα δόκιμα μέλη έκαναν ομιλίες και μόλις τελείωναν χαιρετούσαν χιτλερικά την ηγετική τριανδρία, η οποία ανταπέδιδε το ναζιστικό χαιρετισμό. Το δόκιμο μέλος Δ. Θεοδωρακόπουλος έλεγε: «Δεν ντρέπομαι ούτε φοβάμαι να λέω ότι είμαι χρυσαυγίτης. Μη τυχόν με πουν κακό, φασίστα ή ναζί. Αν θέλουν εκείνοι, ναι, είμαι και ναζί και οι ναζί θα βγάλουν την Ελλάδα από τον βούρκο που εκείνοι την έχουν ρήξει. Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας, είμαι περήφανος που ανήκω σε ένα εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα που ο αρχηγός του μέχρι και ο τελευταίος χρυσαυγίτης δίνει καθημερινά τη δική του μάχη στο δρόμο» (η έμφαση δική μας).


Ο φύρερ όχι μόνο δεν εγκάλεσε τον χρυσαυγίτη νεολαίο για τις αναφορές του στο εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα και την πίστη του στο ότι οι ναζί θα βγάλουν την Ελλάδα από το τέλμα, αλλά τον χειροκρότησε και ανταπέδωσε με καμάρι το ναζιστικό χαιρετισμό στο τέλος. Αυτά έγιναν στα μέσα του 2011 και δείχνουν πόσο ασύστολος ψεύτης ήταν ο Μιχαλολιάκος ενώπιον των ανακριτών, όταν ισχυριζόταν ότι η ΧΑ από το 2ο συνέδριό της το 1992 είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό κίνημα.

Στις 15 Μάρτη του 2017, ο Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στο Unpolitical.gr. Και τότε επανέλαβε, στο τέλος της συνέντευξης, χωρίς να ερωτηθεί, ότι συμφωνεί με τις θέσεις που διατύπωσε στο παρελθόν. Είπε: «Η ΧΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται, δεν κάνει εκπτώσεις στις αρχές της, μένει σταθερά σ’ αυτά που πιστεύει και επίσης κάποιοι κάνουν αναφορά για κάποια κείμενα στο παρελθόν, κάποιες φωτογραφίες κ.τ.λ. Να τους πω, τους έχω γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και δεν μετανιώνω για τίποτα . Είμαι περήφανος» (η έμφαση δική μας).

Ο φίρερ ομολογεί ότι είναι ντούρος εθνικοσοσιαλιστής και με προκλητικό τρόπο δηλώνει πως όσους επισημαίνουν τις ναζιστικές του θέσεις, που είναι το κίνητρο στην εγκληματικής δράση της ΧΑ, ότι τους έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

 
Θαυμαστές των ναζί κατακτητών

Ο Μιχαλολιάκος λέει ψέματα, ότι αυτές ήταν τάχα θέσεις της νιότης του, τις οποίες τώρα έχει απορρίψει. Οτι τώρα ο ίδιος και οι χρυσαυγίτες είναι «λαϊκοί εθνικιστές». Σε άρθρο με τίτλο «Εθνικιστές ή Ναζιστές» που δημοσιεύτηκε στις 6 Απρίλη του 2006 και περιέχεται στο αναγνωστέο έγγραφο 422 διαβάζουμε: «Παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος Εθνικοσοσιαλισμός, Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες» (η έμφαση δική μας). Με απόλυτο κυνισμό, οι χρυσαυγίτες βροντοφωνάζουν ότι δεν αλλάζουν ιδέες (τον εθνικοσοσιαλισμό δηλαδή), αλλά έχουν διαφοροποιήσει τη φρασεολογία τους.

Ομως δεν είναι αληθές ότι εγκατέλειψαν τον όρο «εθνικοσοσιαλισμός». Παλαιότερα είχαν συναντηθεί δημόσια στο Βοτανικό ο Μιχαλολιάκος με τον φανατικό εθνικοσοσιαλιστή Κ. Πλεύρη και τον στενό συνεργάτη του Συμιγδαλά. Ο τελευταίος, παίρνοντας αφορμή απ’ αυτή την συνάντηση, έκανε μια πανηγυρική στην οποία έλεγε: «Δύο καθαρόαιμοι εθνικιστές, εθνικοκοινωνιστές… (σ.σ. αναφέρεται στη συνάντηση Μιχαλολιάκου - Πλεύρη στο Βοτανικό). Εχουμε πει ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ανήκει σε άλλα κράτη, αλλά έχει περίπου τα ίδια συστατικά που έχει και ο εθνικισμός» (η έμφαση δική μας). Μιλάμε για κανονικό άδειασμα του Μιχαλολιάκου από τον βαστάζο του Πλεύρη, που εξήγησε ότι ο λαϊκός εθνικισμός δεν είναι κάτι το διαφορετικό από τον εθνικοσοσιαλισμό.

Ο φίρερ και ο κουμπάρος του Χ. Παππάς εκθείαζαν το ρόλο του Χίτλερ, όχι μόνο στον κατακτητικό πόλεμο στον κόσμο, αλλά και στην κατοχή της Ελλάδας. Είναι πολλά τα άρθρα που έχουν γράψει (έχουμε αναφερθεί σε αρκετά απ’ αυτά). Στη συνέχεια θα παραθέσουμε αποσπάσματα από μια αδημοσίευτη συνέντευξη του φίρερ, που βρέθηκε στο αρχείο της κόρης του (αναγνωστέο έγγραφο 331). Δεν είναι τυχαίο ότι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών είχαν καταθέσει (όψιμα) αίτημα να μην αναγνωστεί ό,τι βρέθηκε στην κατοχή της κόρης του φίρερ (το αίτημα απορρίφθηκε). Ελεγε, λοιπόν, ο φίρερ Μιχαλολιάκος:

«Αλλά και στενά ιδωμένος ως πολιτική ιδεολογία ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι καθόλου παρωχημένος επειδή έχει μισό αιώνα παρελθόν… Αντίθετα, καθίσταται ολοένα και πιο επίκαιρος καθώς οι παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις δικαιώνουν την προοπτική του… Τούτο σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τον δήθεν εγκληματικό χαρακτήρα που προσάπτετε στην ιδεολογία μας εσείς οι δημοκράτες. Το μόνο έγκλημα του εθνικοσοσιαλισμού ήταν η ήττα του σ’ ένα πόλεμο που εξύφαναν, προκάλεσαν, επέβαλαν και κήρυξαν οι εχθροί του… Αλλά την παραμυθολογία των ναζιστικών θηριωδιών και τη φιλολογία των φούρνων, έχει πλήρως ανατρέψει σήμερα η τεκμηριωμένη έρευνα των αναθεωρητών ιστορικών».

Δε νομίζουμε ότι χρειάζονται σχόλια. Το ίδιο απροκάλυπτος είναι και ο κουμπάρος και πολύ στενός συνεργάτης του φίρερ Χ. Παππάς. Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΧΑ το 2005 με τίτλο «Εξήντα χρόνια μετά, μαυροκόκκινες σημαίες ανεμίζουν στην Αλεξαντερπλάτς του Βερολίνου», ο Παππάς έγραφε για την αυτοκτονία του Χίτλερ:

«Δε δίστασε ούτε μια στιγμή να παρεκκλίνει από την αρχική ηρωική του απόφαση (σ.σ. ηρωική απόφαση η αυτοκτονία του Χίτλερ!) να πέσει και αυτός μαζί με την πρωτεύουσα του Ράιχ. Βεβαίως, εάν από την Θεία Πρόνοια είχε δοθεί μια μικρή πίστωση χρόνου για να αναπτυχθούν τα νέα μυστικά όπλα της Γερμανίας, δεν θα ήταν ο πραγματικός νικητής ηθικού επιπέδου αλλά και του ιστορικού»!

Η λατρεία του Παππά για τον Χίτλερ είναι ξέχειλη. Λυπάται που οι χιτλερικοί δεν κατάφεραν να ετοιμάσουν τα νέα μυστικά τους όπλα και να νικήσουν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βυθίζοντας την ανθρωπότητα σε περισσότερο ζόφο, σωριάζοντας περισσότερα εκατομμύρια νεκρούς σε όλη την Ευρώπη! Αυτός είναι ο… αγνός έλληνας εθνικιστής.
 
Η Αρχή του Αρχηγού

Ρωτήθηκε ο Μιχαλολιάκος από τους ανακριτές ποια είναι η θέση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής ως αρχηγού του κόμματος και πώς σχολιάζει το γεγονός ότι τη νύχτα των εκλογών της 6ης Μάη του 2012 ο Γερμενής έδωσε εντολή στους δημοσιογράφους να σηκωθούν από τη θέση τους την ώρα που ο ίδιος (ο Μιχαλολιάκος) έμπαινε στην αίθουσα. Ο φίρερ απάντησε ότι είναι απλά ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ και ότι η εντολή του Γερμενή ήταν ένα… μεμονωμένο και ατυχές συμβάν! Πρόκειται, φυσικά για δυο ακόμα ψεύδη.

Ο φίρερ είναι η υπέρτατη αρχή στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Τα πάντα αποφασίζονται και εγκρίνονται απ’ αυτόν, αυτός ελέγχει την εφαρμογή τους, σ’ αυτόν φτάνουν όλες οι αναφορές. Και βέβαια, κάθε φορά που μπαίνει σε μια αίθουσα, οι χρυσαυγίτες πετιούνται πάνω σαν ελατήρια, με ή χωρίς παράγγελμα. Ενισχυτικά προς όσα έχουμε ήδη αναφέρει, θα αναφερθούμε στο καταστατικό του 2012, που κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο τον Αύγουστο του 2012, μήνες μετά από τις εκλογές του Μάη του 2012, όχι από τον φίρερ ή κάποιο άλλο στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά από τον Μπούκουρα! Ακόμα και σ’ αυτό, αναπτύσσεται καλυμμένα η Αρχή του Αρχηγού, χωρίς να αναφέρεται ως τέτοια. Επαναλαμβάνουμε ότι το πρώτο καταστατικό ήταν αυτό του 1987, που είχαν στείλει στο δημοσιογράφο Δ. Ψαρρά.

Το άρθρο 17 αυτού του Καταστατικού αναφέρει:
«Γενικός Γραματέας του κόμματος - Αρμοδιότητες
Α) Προΐσταται όλων των κομματικών οργάνων και των διοικητικών δομών του κόμματος.
Β) Χαράσσει τις ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του κόμματος, σε αρμονία προς τις προτάσεις του Τακτικού Συνεδρίου.
Γ) Εκφράζει την επίσημη κομματική θέση και εκπροσωπεί το κόμμα σε κάθε επίσημη εκδήλωση, καθώς και ενώπιον κάθε ημεδαπής ή αλλοδαπής αρχής.
Δ) Προεδρεύει στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Ε) Επιλέγει, μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
ΣΤ) Ορίζει τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος.
Ζ) Επιλέγει τους υποψηφίους βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκπροσώπους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές… και καταρτίζει τους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα εκλογική νομοθεσία.
Η) Συγκαλεί το Τακτικό και Εκτακτο Συνέδριο του Κόμματος…
Θ) Επιλέγει μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα πέντε μέλη της “Επιτροπής αξιολόγησης υποψηφίων νέων μελών“ του κόμματος» (οι εμφάσεις δικές μας).

Ο φίρερ επιλέγει τους πάντες και τα πάντα, σύμφωνα με τη μη αναφερόμενη Αρχή του Αρχηγού. Και βέβαια, έχει εξασφαλισμένη την ισοβιότητα ως φίρερ. Το άρθρο 16 αυτού του Καταστατικού αναφέρει:
Γενικός Γραμματέας του κόμματος - Ανάδειξη
1. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος αποτελεί το ανώτατο κομματικό όργανο κατά το διάστημα μεταξύ των Τακτικών Συνεδρίων, οι δε αποφάσεις του είναι υποχρεωτικές και δεσμεύουν όλα τα κομματικά όργανα.
2. Διαδικασία εκλογής νέου Γενικού Γραμματέα ανακύπτει στο Συνέδριο μόνο εφόσον το ζητήσει εγγράφως η απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων… Εφόσον δεν τεθεί θέμα ηγεσίας στο Συνέδριο, ανανεώνεται αυτομάτως η θητεία του Γενικού Γραμματέα μέχρι το επόμενο Συνέδριο» (οι εμφάσεις δικές μας).

Είναι γνωστό ότι τον Μιχαλολιάκο στη ΧΑ δεν τον προσφωνούν γραμματέα. Οι πάντες τον προσφωνούν «αρχηγό». Οταν μπαίνει σ' ένα χώρο, ένας ανώτατος αξιωματικός, συνήθως ο Καιάδας ή ο Κασιδιάρης, φωνάζει «εγέρθητι» και όλοι σηκώνονται σε στάση προσοχής. Το… φιρεριλίκι ο Μιχαλολιάκος φρόντισε να το κατοχυρώσει και στο «νόμιμο» Καταστατικό του 2012, βάσει του οποίου ανακηρύσσεται σε μονοπρόσωπο ανώτατο κομματικό όργανο, οι αποφάσεις του οποίου είναι υποχρεωτικές για κάθε άλλο όργανο (ή άτομο). Κατά τα άλλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη των νεοναζιστών ισχυρίζονται ότι για την οργανωμένη δολοφονία του στοχοποιημένου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και για τις εξίσου οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις στους αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ ο φίρερ είχε πλήρη άγνοια! Αυτός ο ισχυρισμός μόνο σαν κακόγουστο καλαμπούρι μπορεί να θεωρηθεί.
Περιττεύει να πούμε ότι με τα μεταφυσικά χαρακτηριστικά που έχουν προσδοθεί στον φίρερ της ΧΑ Μιχαλολιάκο, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί η απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων και να ζητήσει γραπτά την εκλογή νέου «γενικού γραμματέα». Πώς θα το κάνουν αυτό; Την ώρα που ακούνε το «εγέρθητι» του τελετάρχη και στέκονται «κλαρίνο» μέχρι να εισέλθει ο φίρερ, να καθήσει στη θέση του και ν' ακούσουν το παράγγελμα «καθήστε»; Μ' αυτό το τέχνασμα ο φίρερ εξασφάλισε την ισοβιότητά του ως «Ανώτατη Αρχή» της νεοναζιστικής συμμορίας, που αποφασίζει για τα πάντα και για τους πάντες.

Η διαταγή που έδωσε ο Γερμενής, απευθυνόμενος ακόμα και στους δημοσιογράφους, δεν ήταν μεμονωμένο ατυχές συμβάν, όπως ισχυρίστηκε ο φίρερ στην ανάκριση. Στο παράρτημα 13.3 του αναγνωστέου εγγράφου 327 (αρχείο Μιχαλολιάκου) βλέπουμε τον Κασιδιάρη να δίνει την ίδια διαταγή κατά τη διάρκεια της εισόδου του Αρχηγού Μιχαλολιάκου στα γραφεία, όπου πήγαινε για να μιλήσει.
Για τα τάγματα εφόδου

Οι ανακριτές ρώτησαν τον Μιχαλολιάκοτι τι έχει να πει για την ομιλία του στις Θερμοπύλες, όταν απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, μέλη και οπαδούς της ΧΑ, είπε ότι αυτοί είναι τα τάγματα εφόδου και πως οι εχθροί θα δούνε τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια. Ο Μιχαλολιάκος απάντησε ότι… διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του, διότι απευθυνόμενους στους χρυσαυγίτες τους είπε ότι ψευδώς τους αποκαλούν τάγματα εφόδου γιατί η ΧΑ δεν είχε ποτέ τάγματα εφόδου!

Κανένας βέβαια δε διαστρέβλωσε τα λεγόμενα του φίρερ στις Θερμοπύλες. Η ομιλία του γράφτηκε σε βίντεο, άλλωστε. Απλά να σημειώσουμε ότι η φράση για τις ξιφολόγχες που ακονίζονται στα πεζοδρόμια δεν είναι δική του. Την αντέγραψε από στίχο του ύμνου των χιτλερικών ταγμάτων εφόδου, που έλεγε «τροχίστε στην αγκωνή του πεζοδρομίου τα μεγάλα μαχαίρια σας». Και δεν είναι η μοναδική φορά που έκανε αυτή την αναφορά: «…είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945, αυτοί είμαστε, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές οι φασίστες… είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου». Αυτό βρίσκεται στο παράρτημα 13.3 του αναγνωστέου εγγράφου 327 (αρχείο Μιχαλολιάκου) φίρερ και είναι από βίντεο με ημερομηνία 3 Μάρτη του 2012.

Οταν συνελήφθη ο Μιχαλολιάκος, για να σώσει το τομάρι του, δήλωσε ό,τι δήλωσε στους ανακριτές, γιατί ήξερε πολύ καλά ότι τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, αντιγράφοντας τα τάγματα εφόδου των χιτλερικών, διέπραξαν (μιλώντας με νομικούς όρους) ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών. Η γραμμή του υπήρξε προφανής: ακόμα κι αν δεν καταφέρει να τη σκαπουλάρει, να χτίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Αυτές δεν ήταν οι μοναδικές επιθετικές-υστερικές δηλώσεις του φίρερ, με τις οποίες προσπαθούσε να ντοπάρει τους χρυσαυγίτες και να τους ρίξει σε δράση ενάντια στους «λαθρομετανάστες», που οι χρυσαυγίτες τους είχαν ανεβάσει στα δύο εκατομμύρια!
 
Αυτοδιαψεύδεται

Σ’ αυτό το ρεπορτάζ δε θα αναφερθούμε στις ρατσιστικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου σε μετανάστες. Επίσης, θα παραλείψουμε την αναφορά σε στοιχεία που πιστοποιούν ότι οι χρυσαυγίτες είχαν αυστηρή στρατιωτική οργάνωση και πειθαρχία και ότι εκπαιδεύονταν στρατιωτικά. Θα κλείσουμε με μια ακόμα παταγώδη αυτοδιάψευση του φίρερ.

Ενας μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου και κάποιοι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες ισχυρίστηκαν ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο φίρερ είχε κλείσει την Τοπική της Νίκαιας και είχε διαγράψει τον Πατέλη. Η ΕφΣυν δημοσίευσε ένα πολύ μικρό μέρος από συνέντευξη που είχε δώσει ο Μιχαλολιάκος στη «ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV» στις 26 Σεπτέμβρη του 2013. Ο Μιχαλολιάκος είχε διαψεύσει το ότι έκλεισε την Τοπική της Νίκαιας. Μετά, έβαλε το μάρτυρά του να λέει στο δικαστήριο το αντίθετο, υπολογίζοντας ότι δε θα βρεθεί η αυτοδιάψευσή του!

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε εμμέσως και στον Πατέλη, τον οποίο χαρακτήρισε στέλεχος της ΧΑ. Στη δίκη ο Πατέλης ισχυρίστηκε ότι είναι… υποστηρικτής! Αυτή είναι η απαίτηση του φίρερ και την εφαρμόζουν τυφλά όλοι. Σύμφωνα μ’ αυτή τη βλακώδη υπερασπιστική γραμμή, η ΧΑ δεν είχε μέλη αλλά μόνο υποστηρικτές και επομένως ο φίρερ δεν μπορεί να ευθύνεται για εγκλήματα (όπως η δολοφονία του Π. Φύσσα) που διέπραξαν κάποιοι υποστηρικτές. Ελεγε ο Μιχαλολιάκος στη «ΒΕΡΓΙΝΑ TV»:

«Και μάλιστα χθες (σ.σ. 25 Σεπτέμβρη του 2013) βγήκε και ο διάλογος από το enikos.gr, απ’ ό,τι ενθυμούμαι του κατηγορούμενου για το έγκλημα (σ.σ. δεν ανέφερε το όνομα του Ρουπακιά, για να δείξει ότι τάχα δεν τον γνωρίζει) με ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής (σ.σ. αυτός είναι ο Πατέλης, που τότε ήταν στέλεχος και τώρα απλός… υποστηρικτής), που του είπε (σ.σ. ο Πατέλης), όταν τον πήρε τηλέφωνο (σ.σ. ο Ρουπακιάς) μετά την αποτρόπαια αυτή πράξη, να πάει να πνιγεί, όπως έστρωσε, και δεν θέλουμε εμείς να έχουμε καμία σχέση. Αυτός και μόνο ο διάλογος αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμία σχέση».

Kαι ως προς την ουσία του διαλόγου Πατέλη-Ρουπακιά, βέβαια, ο Μιχαλολιάκος λέει ψέματα. Αλλη είναι η πραγματικότητα για όσα διαδραματίστηκαν τη νύχτα της στυγνής δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, με τα απανωτά τηλεφωνήματα Πατέλη-Ρουπακιά και Πατέλη-Λαγού και με και με τις συμβουλές των Λαγού, Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου προς τον Δεβελέκο, να πει ότι δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά.
Στην ίδια συνέντευξη ο φίρερ παραδέχτηκε ακόμα, ότι οι πατεράδες ανήλικων μαθητών είναι μέλη της ΧΑ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Απλά οι γονείς που είναι μέλη μας κοιτάνε να διαπαιδαγωγούν εθνικά τα παιδιά τους». Τότε ο φίρερ δεν είχε ακόμα σκεφτεί τον όψιμο υπερασπιστικό ισχυρισμό του περί «υποστηρικτών», γι’ αυτό και μιλούσε φυσιολογικά για μέλη και στελέχη της ΧΑ.

Για το τέλος αφήσαμε μια πολύ πρόσφατη δήλωση του εθνικοσοσιαλιστή Πλεύρη απ’ αφορμή την απολογία του Λαγού στη δίκη της ΧΑ. Η δήλωση δημοσιεύτηκε στο κανάλι που διατηρεί στο Youtube το νεοναζιστικό μόρφωμα του Λαγού (δείτε εδώ). Ο Πλεύρης έχει ποδηγετήσει το νεοναζιστικό μόρφωμα του Λαγού με τη συμμετοχή του στενού του συνεργάτη Συμιγδαλά. Αφού εγκωμίασε τον Λαγό για την εν γένει στάση του, θεώρησε δεδομένη (και μη απαγορευόμενη από το νόμο) τη στρατιωτική οργάνωση της ΧΑ και απολύτως νόμιμο το ναζιστικό χαιρετισμό των χρυσαυγιτών: «Με εντυπωσίασε η πρόεδρος του δικαστηρίου με τις ερωτήσεις που έκανε. Του έλεγε: η Χρυσή Αυγή είχε στρατιωτική οργάνωση; Τι ερώτηση είναι αυτή; Απαγορεύεται να έχει ένα κόμμα στρατιωτική οργάνωση; Μα χαιρετάγατε έτσι (σ.σ. σήκωσε το δεξί χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό). Ε και; Το απαγορεύει κανένας νόμος».

Ο Πλεύρης, παλαιόθεν θεωρητικός του εγχώριου νεοναζισμού, θεωρεί αυτονόητο ότι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα θα έχει στρατιωτική δομή και ότι τα μέλη του θα χαιρετούν ναζιστικά. Δε νομίζουμε ότι το έκανε για να εκθέσει τον Μιχαλολιάκο και τους άλλους χρυσαυγίτες συναγωνιστές του. Πιθανόν να θέλησε να τους «τσιγκλήσει» για να βγουν και να το παραδεχτούν δημόσια. 

Ο φιρερίσκος εμφανίστηκε σαν κότα, αλλά δεν κατάφερε να πείσει
Mερικές δεκάδες χρυσαυγίτες, πετάχτηκαν σαν ελατήρια όρθιοι και στάθηκαν προσοχή μόλις μπήκε στη δικαστική αίθουσα για να απολογηθεί ο φίρερ Μιχαλολιάκος (δείτε τη φωτογραφία). Παρέμειναν «κλαρίνο» μέχρι ο φίρερ να καθήσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Διέψευσαν έτσι τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος απολογούμενος στον ανακριτή είχε πει ότι το «εγέρθητω» του Καιάδα ήταν ένα… μεμονωμένο και ατυχές συμβάν!

Γεμάτη από τέτοιες αντιφάσεις ήταν η απολογία του φίρερ, ο οποίος εμφανίστηκε και ενώπιον του δικαστηρίου όπως είχε εμφανιστεί και στην ανάκριση: ως κότα λειράτη. Ως ένα θρασύδειλο ανθρωπάκι που προσπαθεί να σώσει το τομάρι του, αδιαφορώντας όχι μόνο για τα μέλη των ταγμάτων εφόδου, αλλά ακόμα και για τους πιο στενούς του συνεργάτες στον ηγετικό πυρήνα του νεοναζιστικού μορφώματος, τους οποίους «έκαψε» κατά το κοινώς λεγόμενο.

Την ώρα που ο φιρερίσκος άρχιζε την απολογία του, δημοσιεύαμε στην ιστοσελίδα μας την ανάλυση που ακολουθεί (δείτε εδώ). Με την απολογία του μας δικαίωσε πλήρως. Συμπληρωματικά μόνο κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε σε μερικά ζητήματα, απόρροια της διαχρονικά μόνιμης τακτικής του Μιχαλολιάκου, όταν απειλείται από τη Δαμόκλειο σπάθη της αστικής Δικαιοσύνης για την εγκληματική νεοναζιστική του δράση, να βγάζει την ουρά του απ΄ εξω, ρίχνοντας τους «συναγωνιστές του» στα σκυλιά. 
Οπως γράψαμε αναλυτικά, αποδείχτηκε πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το Καταστατικό και το έγγραφο «Πρωτεσίλαος» είναι γνήσια έγγραφα της ΧΑ, τα οποία διαπερνούν σαν κόκκινη κλωστή ο εθνικοσοσιαλισμός και η Αρχή του Αρχηγού. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη υπέβαλε στον Μιχαλολιάκο πολλές ερωτήσεις γι’ αυτό το Καταστατικό και ιδιαίτερα για το ότι, ενώ ο δημοσιογράφος Δ. Ψαρράς δημοσίευσε δύο φορές σχετικά άρθρα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», μία το 1990 και μία το 1998, δεν υπήρξε καμιά διάψευση στο περιοδικό της ΧΑ, κανένας ισχυρισμός περί πλαστότητας των εγγράφων, καμιά δήλωση ότι αυτά δεν αφορούν την ιδεολογία της ΧΑ. Οι απαντήσεις του φίρερ άγγιξαν τα όρια της γελοιότητας. Είπε ότι δεν ασχολήθηκαν μ’ αυτά τα πράγματα και ότι αν ασχολούνταν με αυτά που γράφονταν σε βάρος της ΧΑ θα έπρεπε να έχουν εκατό άτομα! 
Ο μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου Σπίνος έχει καταθέσει στο δικαστήριο ότι τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε επικοινωνήσει μαζί του και ότι ο Μιχαλολιάκος ήξερε για τη δολοφονία. Ο φιρερίσκος, όμως, παρουσίασε και στο δικαστήριο το παραμύθι ότι για τη δολοφονία Φύσσα ενημερώθηκε τις πρωϊνές ώρες της 18ης Σεπτέμβρη του 2013! Για να απορρίψει, δε, την κατάθεση του μάρτυρά του και να ξεμπερδεύει, είπε ότι λέει ψέματα! Η πρόεδρος του επισήμανε, πως όταν προτείνουμε μέσω των συνηγόρων μας έναν άνθρωπο ως μάρτυρα υπεράσπισης, σημαίνει ότι τον εμπιστευόμαστε. 
Η πρόεδρος τον ενημέρωσε, επίσης, ότι ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013 υπάρχει μία κλήση προς αυτόν από τον Λαγό και μία κλήση δική του προς τον Λαγό, γύρω στη μία παρά είκοσι τη νύχτα, και πως ο Λαγός γνώριζε για το συμβάν. Ο Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε ότι δεν το ξέρει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Λαγός δήθεν δεν τον ενημέρωσε! 
Ο Λαγός στην απολογία του στο δικαστήριο ανέφερε ότι το πρωί της 18ης Σεπτέμβρη του 2013, ως υπεύθυνος ασφαλείας του Αρχηγού Μιχαλολιάκου, επικοινώνησε μαζί του και στη συνέχεια τον πήρε από το σπίτι του και πήγαν στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ. Οταν ο φίρερ ρωτήθηκε από την πρόεδρο πού πήγε το πρωί και αν ήταν μαζί του ο Λαγός, απάντησε ότι πήγε στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή και ότι δε θυμάται αν ήταν μαζί του ο Λαγός! Ούτε κλεφτοκοτάς που πιάνεται με την κότα στα χέρια δε λέει τέτοιες χοντράδες για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. 
Ο φίρερ είπε αυτό το χοντρό ψέμα, γιατί ξέρει καλά ότι υπάρχει αποδεικτικό υλικό. Είναι ο κωδικός 8894 των συνομιλιών του Δεβελέκου με τον Λαγό. Ο Λαγός επικοινώνησε στις 14:57:10 της 18ης Σεπτέμβρη με τον Δεβελέκο, παρουσία του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, και όλοι μαζί τον συμβούλεψαν, όταν τον καλέσουν στον ανακριτή, να πει ότι δε γνωρίζει τον Ρουπακιά. Οταν η πρόεδρος ρώτησε τον Μιχαλολιάκο αν ήταν σ’ αυτή την συνομιλία, αυτός αρχικά απάντησε «όχι» και στη συνέχεια ότι… μπορεί να ήταν!
Απάντησε έτσι, γιατί και απ΄ αυτή την συνομιλία επιβεβαιώνεται ότι όλοι τους γνώριζαν τον Ρουπακιά και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτιζε στην εγκληματική συμμορία τους. Δε θα μπορούσαν, λοιπόν, να εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι ο Ρουπακιάς ήταν περαστικός από τη ΧΑ, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
Εχουμε γράψει πολλές φορές για την όψιμη κατασκευή του Πατέλη και των υπόλοιπων κατηγορούμενων στελεχών της ΧΑ, ότι το τάγμα εφόδου της Νίκαιας βρέθηκε τυχαία στον τόπο της δολοφονίας του Φύσσα, επειδή –εντελώς συμπτωματικά- εκείνο το βράδυ είχαν ειδοποιηθεί νυχτάτικα να πάνε να μοιράσουν τρικ για μια συγκέντρωση που θα γινόταν δυο μέρες μετά στα γραφεία τους, με ομιλητές τον Μιχαλολιάκο και τον Λαγό. Επειδή αυτή η κατασκευή ήταν χοντροκομμένη και επειδή την είχαμε ξετινάξει μέχρι τελευταίου κόκκου, ο Μιχαλολιάκος αποφάσισε ν’ αλλάξει ρότα, πετώντας στα σκυλιά ολόκληρο το τάγμα εφόδου της Νίκαιας και τον Λαγό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν είχε αποφασίσει να γίνει η συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη του 2013! Προσπάθησε έτσι να βγάλει την ουρά του απέξω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Λαγός και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας κατασκεύασαν ένα ψεύτικο άλλοθι! 
Ο Μιχαλολιάκος ακολούθησε την τακτική της κοπτοραπτικής, που είχαν εφαρμόσει οι δικηγόροι υπερασπιστές του στη φάση των αναγνωστέων εγγράφων, προσπαθώντας να αποδείξει ότι η ΧΑ είναι ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα που απεχθάνεται και καταδικάζει τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται! Και μόνο αυτό δείχνει την απελπισία του. Γιατί το δικαστήριο έχει διαβάσει κείμενα και έχει παρακολουθήσει βίντεο που αποδεικνύουν το αντίθετο, χωρίς να καταλείπεται καμιά αμφιβολία για τον εγκληματικό χαρακτήρα και τη δολοφονική δράση μιας νεοναζιστικής συμμορίας, υπέρτατη Αρχή της οποίας ήταν ο φίρερ Μιχαλολιάκος, ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα.
Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια