Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον Διαβήτη σε σχολεία της Αττικής από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ


Εντατικά συνεχίζονται οι δράσεις της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη που υλοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Φέτος, οι προσπάθειες της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έχουν στο επίκεντρό τους τα παιδιά και πλαισιώνονται από ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία και από αγώνες μπάσκετ μεταξύ παιδικών/εφηβικών ομάδων, σχολικών και μη.

Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» είναι μια πρωτοβουλία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενταγμένη στις δράσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, που εορτάζεται σήμερα και η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά, με απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, θέλει να αναδείξει τη σημαντική συμβολή της οικογένειας στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη και αυτήν τη συμβολή την περικλείει στο μήνυμα «Οικογένεια και Διαβήτης».

Στο πλαίσιο αυτό ήδη την τρέχουσα εβδομάδα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία, όπου δόθηκε η ευκαιρία σε παιδιά 11 – 17 ετών να ενημερωθούν για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και για τη σημασία της πρόληψης, καθώς και για τη συμβολή της άσκησης και της υιοθέτησης ενός  υγιεινού τρόπου ζωής στην κατάκτηση  της υγείας και τη διατήρησή της.

Στις 12 Νοεμβρίου η ομάδα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ βρέθηκε στη «Λακωνική Σχολή – Εκπαιδευτήρια Φραγκή», στις 13 Νοεμβρίου φιλοξενήθηκε από τα «Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου», ενώ σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποιούν ενημέρωση σε τρία τμήματα μαθητών στα «Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου».

«Ο ρόλος της οικογένειας σε μια πάθηση που απαιτεί καθημερινή θεραπεία, τακτική παρακολούθηση, υγιεινό τρόπο ζωής και συνεχή εκπαίδευση για την αποτελεσματική διαχείριση, είναι καίριος και καθοριστικός», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Επίκεντρο της κάθε οικογένειας είναι το παιδί και γι’ αυτόν τον λόγο η καινούργια μας προσπάθεια με το “Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία” είναι στραμμένη στα παιδιά και η φιλοδοξία μας είναι να γίνουν αυτά πρεσβευτές του μηνύματός μας».

Οι ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία θα συνεχιστούν, ενώ οι δράσεις της καμπάνιας θα κορυφωθούν το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά μπάσκετ μεταξύ σχολικών ομάδων και εφηβικών ομάδων αθλητικών Συλλόγων στο Eurohoops Dome (Ευρώτα 24, Κηφισιά). Όσα παιδιά ηλικίας από 13 έως 16 ετών επιθυμούν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα της εκδήλωσης https://3pontostinygeia.gr.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώνεται η δράση στην οποία συμμετέχουν 7 ιδιωτικά σχολεία και 4 Αθλητικοί Σύλλογοι.

Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» υλοποιείται με την υποστήριξη χορηγών. Μέγας χορηγός είναι η ACCU-CHEK και Χρυσός χορηγός η Abbott Laboratories. Στους Αργυρούς χορηγούς περιλαμβάνονται η Ascencia Diabetes Care, η Medtronic και η Sanofi, ενώ Υποστηρικτές της ενέργειας είναι η ΒΙΑΝΕΞ, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ και η Novo Nordisk.

Λίγα λόγια για την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 1997 και είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (International Diabetes Federation – IDF). Εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας και αριθμεί 27 πρωτοβάθμια σωματεία/συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Κύριοι στόχοι της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι αφενός η ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, των οικογενειών τους, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού και αφετέρου η προστασία και διεκδίκηση των αυτονόητων και νόμιμων δικαιωμάτων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.


Πηγή: glikos-planitis.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια