Ποια προϊόντα καθημερινής χρήσης περιέχουν αλκοόλ;


Υπάρχουν πράγματα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, τα οποία περιέχουν αλκοόλ.

Κάποιοι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στο αλκοόλ και υπάρχουν αλλεργίες που σχετίζονται με το αλκοόλ σαν ουσία και με διάφορα αλκοολούχα ποτά.

Παρακάτω θα δείτε μερικά προϊόντα καθημερινής χρήσης που σε κάποια από αυτά δεν θα περιμένατε ότι περιέχουν αλκοόλ.

Χρήση αλκοόλ σε απολυμαντικά χεριών

Γνωρίζατε ότι τα απολυμαντικά χεριών έχουν αλκοόλ και είναι πολύ αποτελεσματικά για τη θανάτωση μικροοργανισμών σε σύγκριση με τα σαπούνια; Τα επίπεδα οινοπνεύματος στα απολυμαντικά κυμαίνονται μεταξύ 60 και 85%. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικά χωρίς αλκοόλ, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο αυτά με το αλκοόλ.

Χρήση αλκοόλ σε εκχυλίσματα βανίλιας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μόνο μερικές σταγόνες εκχυλισμάτων βανίλιας χρησιμοποιούνται σε επιδόρπια; Είναι επειδή το επίπεδο αλκοόλ στο εκχύλισμα βανίλιας είναι παρόμοιο με το ποσό που περιέχει το τζιν ή η βότκα, καθιστώντας το υψηλό σε ABV και ως εκ τούτου πολύ αλκοολικό.

Σιρόπια βήχα

Τα σιρόπια βήχα που συνταγογραφούνται από τους γιατρούς, περιέχουν συνήθως περίπου το 10 έως 40 τοις εκατό του αλκοόλ. Ως εκ τούτου, συνιστάται να προσέχετε αρκετά τη δοσολογία να περιέχει μικρή δόση σε παρεχόμενα διαστήματα και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Στοματικό διάλυμα

Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική για όλους και το στοματικό διάλυμα που χρησιμοποιούμε κάθε πρωί, έχει υψηλά επίπεδα αλκοόλ. Ένα κλασικό στοματικό διάλυμα περιέχει 30% αλκοόλ, το οποίο μπορεί να σας κάνει να ζαλιστείτε αν τυχόν καταπιείτε παραπάνω τυχαία.

Κολόνιες και αρώματα

Όλοι χρησιμοποιούμε αρώματα και κολόνιες. Όλα τα αρώματα έρχονται με σχεδόν 50-90% αλκοόλ, οπότε συνιστάται να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση ενός αρώματος, καθώς μπορεί να είναι και δηλητηριώδες, αν καταναλωθεί.


Πηγή: iatronet.gr