Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σπόροι κολοκύθας: Εφτά ευεργετικές επιδράσεις τους στην υγεία μας


Η φύση μάς προσφέρει ένα σωρό καλούδια και μας θεραπεύει απλά και φυσικά!

Οι σπόροι της κολοκύθας είναι από αυτά τα θαυματουργά κι έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για ιατρικούς σκοπούς, εδώ και πολλά χρόνια.

Οι σπόροι της κολοκύθας αποτελούν μια πλούσια πηγή μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμίνης Κ. Οι σπόροι της κολοκύθας αποτελούν εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία μας, καθώς διατηρούν την υγεία της καρδιάς και να ρυθμίζουν την πίεση του αίματος.

Αλλά τα οφέλη δεν σταματούν εκεί.

Πολεμούν τον καρκίνο

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ισπανούς ερευνητές, έδειξε πως οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν ενώσεις που καταπολεμούν επιτυχώς τα καρκινικά κύτταρα. Είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση διαφόρων τύπων καρκίνου και έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Μια άλλη έρευνα από Γερμανούς επιστήμονες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες με εμμηνόπαυση που καταναλώνουν σπόρους κολοκύθας σε καθημερινή βάση, έχουν 23% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Για την υγεία του προστάτη

Το λάδι από τους σπόρους κολοκύθας χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός διευρυμένου προστάτη (υπερπλασία). Το λάδι περιέχει φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά που μειώνουν το επίπεδο ελεύθερων ριζών στο σώμα και εμποδίζουν τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων.


Ανακούφιση απ’ τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Αν ψάχνεις για έναν φυσικό τρόπο για να ενισχύσεις τη διάθεσή σου ή να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, οι σπόροι κολοκύθας είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Οι σπόροι ρυθμίζουν τις εξάψεις, τους πονοκεφάλους, μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις και μειώνουν τη συχνότητα ξαφνικών αλλαγών της διάθεσης. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι οι σπόροι κολοκύθας αυξάνουν το επίπεδο της καλής (HDL) χοληστερόλης και ρυθμίζουν τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Προστασία κατά του διαβήτη

Παράλληλα, είναι πλούσιοι σε υγιή ακόρεστα λιπαρά οξέα. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι είναι αποτελεσματικές στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην αύξηση της ευαισθησίας του σώματος στην ινσουλίνη. Πολλοί ειδικοί συστήνουν τους σπόρους ως τρόφιμα για καθημερινή κατανάλωση.

Απώλεια βάρους

Αποτελούν μια πλούσια πηγή ινών και πρωτεϊνών, ουσιών που είναι σημαντικά για την απώλεια βάρους. Μόνο 30 γραμμάρια σπόρων κολοκύθας έχουν περίπου 5 γραμμάρια πρωτεΐνης, πράγμα που θα σε κρατήσει πιο γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, καλό είναι να τα καταναλώσεις με… φειδώ, καθώς μόλις ένα φλιτζάνι σπόρων περιέχει περίπου 285 θερμίδες.

Ανακούφιση απ’ την αρθρίτιδα

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι σπόροι κολοκύθας έχουν αντιφλεγμονώδη δράση που ανακουφίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Εάν πάσχεις από αρθρίτιδα, κατανάλωσε περίπου 30 γραμμάρια σπόρους κολοκύθας κάθε μέρα για να βοηθήσεις στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας.

Αποτρέπει την οστεοπόρωση

Οι άνθρωποι που έχουν έλλειψη σε ψευδάργυρο στο σώμα τους θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αρχίσουν να προσθέτουν στη διατροφή τους σπόρους κολοκύθας. Είναι μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, απαραίτητο για τα οστά. Μόνο 1/4 φλιτζάνι σπόροι κολοκύθας περιέχει έως και 17% της συνιστώμενης ημερήσιας τιμής ψευδαργύρου.


Πηγή: ipop.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια