Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση εργασίας Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Π.Ο.Α.Σ.Α.


Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
Συνάντηση εργασίας, με σκοπό την επίλυση κοινών προβλημάτων είχε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.), που επισκέφθηκε τα γραφεία μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Ευάγγελο ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ.
Η συνάντηση έγινε σε συναδελφικό κλίμα και εκ μέρους των αποστράτων μας, κατατέθηκε η αμέριστη στήριξη της Π.Ο.Α.Σ.Α. στον αγώνα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ειδικά δε για τη θετική έκβαση των πρωτοβουλιών που λαμβάνουμε τα τελευταία έτη αναφορικά με  τη διάσωση του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και τις ενέργειες εκσυγχρονισμού αυτού, τη διατήρηση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης και των χρόνων αναγνώρισης (μάχιμη πενταετία, Ε.Κ.Α.Μ κ.α.), την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, τη μη περικοπή των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.) και την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δήλωσαν δε απερίφραστα, ότι βρίσκονται στο πλευρό των εν ενεργεία αστυνομικών και τούτο το αποδεικνύουν και εμπράκτως, ανταποκρινόμενοι είτε στις προσκλήσεις για συμμετοχή σε ανοικτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είτε ενισχύοντας και στηρίζοντας άλλες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην επίλυση προβλημάτων και απασχολούν διαχρονικά το συνδικαλιστικό μας κίνημα.
Τέτοιες πρωτοβουλίες για τις οποίες υπήρξε ταύτιση προβληματισμού και συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινός αγώνας για την υιοθέτηση από πλευράς αρμοδίων Υπουργών των προτάσεών μας, είναι οι ακόλουθες και αφορούν:
-Η πορεία του Μ.Τ.Σ. δημιουργεί εύλογες ανησυχίες και προβάλλει πλέον επιτακτικά την ανάγκη διεύρυνσης του Διοικητικού του Συμβουλίου έτσι ώστε να εκπροσωπείται τόσο το συνδικαλιστικό μας κίνημα όσο και η Ελληνική Αστυνομία με πληθυσμό ανάλογο των μετόχων – μερισματούχων μας. Επίσης, η Π.Ο.ΑΣ.Υ. θα στηρίξει – όπως άλλωστε έγινε και στο παρελθόν - τον κοινό αγώνα για την εφαρμογή του σχετικού άρθρου του ισχύοντος νόμου για την κράτηση υπέρ του Μ.Τ.Σ του 5% από τις κλήσεις των παραβάσεων του Κ.Ο.Κ.
-Το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. χρειάζεται να διευρύνει τη βάση δικαιούχων νοσηλείας ούτως ώστε να δικαιούται των αναλογούντων παροχών όλο το αστυνομικό προσωπικό που είναι ασφαλισμένο στα Ταμεία της τέως Ε.Χ., χωρίς διακρίσεις, ήτοι και οι κάτω του βαθμού του Ανθυπαστυνόμου βαθμοφόροι.
-Η επανεξέταση του υπάρχοντος πλαισίου λειτουργίας του Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας, προς μια αυτόνομη, ανεξάρτητη και ευέλικτη κατεύθυνση, με παράλληλη τροποποίηση των παροχών του, καθώς και του τρόπου χορήγησης αυτών.
-Τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας βάσει των σημερινών αναγκών και μελλοντικών προκλήσεων, έναν πολιτισμικό φορέα που η ΠΟΑΣΑ είχε πάντα ψηλά στην ατζέντα της να λάβει σάρκα και οστά.
Η Ομοσπονδία μας, σημείωσε επίσης, ότι μετά από επίμονο αγώνα, πέτυχε την υπαγωγή στην ασφάλιση του Κλάδου Υγείας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων και των  ασφαλισμένων στα Ταμεία της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής (ημερομηνία κατάταξης στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την 03-07-2009), ενώ ανοίγει ο δρόμος και για άλλες επεκτάσεις παροχών (ειδικός λογαριασμός κ.ά.), με στόχο την κοινή και ίση αντιμετώπιση των ασφαλισμένων σε αυτό.    
Τέλος, επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για σύσφιξη των σχέσεων εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι όλοι βιώνουμε τα ίδια απαράλλαχτα προβλήματα όσο είμαστε στην ενεργό υπηρεσία και ελαφρώς παραλλαγμένα, όταν ολοκληρώνουμε τον υπηρεσιακό βίο και εντασσόμαστε στη μεγάλη οικογένεια των απομάχων, όπου και πάλι οι προκλήσεις είναι τέτοιες που κανείς δεν δικαιούται να μένει απαθής και αμέτοχος στους επιβεβλημένους αγώνες για μια αξιοπρεπή ζωή, έτσι όπως αρμόζει σε ανθρώπους ορκισμένους να φυλάττουν Θερμοπύλες.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια