Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απόστρατοι Πυροσβέστες και Αστυνομικοί διοργανώνουν εκδήλωση για το ασφαλιστικό

Ανακοίνωση Αποστράτων Πυροσβεστών και Αστυνομικών: Η αντιασφαλιστική επίθεση σε βάρος των απόστρατων, των συνταξιούχων, του λαού μας, συνεχίζεται. Βιώνουμε το πετσόκομμα των
κύριων και επικουρικών συντάξεών μας, την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης, την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων μας από το κράτος, τη συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των ετών εργασίας, την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς την κοινωνική ασφάλιση και  τον επαίσχυντο νόμο ‘’Κατρούγκαλου’’ που παράγει καταστροφικά αποτελέσματα. Διαπιστώνουμε ότι οι αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων δεν αναιρούν στην ουσία τους όλα αυτά και δεν ανοίγουν τους δρόμους για να τη συνολική επαναφορά όσων μας έχουν αφαιρέσει, στο όνομα της σταθερότητας της οικονομίας.

Τώρα, η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει τη συνολική ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και την απαλλαγή του κράτους από αυτή τη βασική υποχρέωσή του προς τους ασφαλισμένους. Στόχος είναι να μετατραπεί η κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση του κάθε απόστρατου, του κάθε συνταξιούχου και να δεχτούμε ότι χάθηκαν οριστικά όλες οι οικονομίες μας που  το κράτος μας αφαίρεσε αυθαίρετα. Να  περιοριστούμε  στην εθνική σύνταξη-ελεημοσύνη των 300 ευρώ  που χρηματοδοτείται από τη φορολογία όλων μας και να κατευθυνθούμε στα επαγγελματικά ταμεία και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με βάση το σύστημα των τριών πυλώνων. Ήδη οι επικουρικές συντάξεις έχουν μπει στο στόχαστρο της νέας κυβέρνησης ώστε με το σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης να περάσουν στη διαχείριση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Όλα αυτά μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Ως απόστρατοι διεκδικούμε συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση γενικότερα, που να εξασφαλίζει την αξιοπρέπειά μας και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των οικογενειών μας, με ευθύνη του κράτους, το οποίο υπηρετήσαμε δεκαετίες σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της φύσης του έργου μας.

Για να ενημερωθούμε πληρέστερα για τις τρέχουσες εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση,  η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) και η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α), προσκαλούμε τους συναδέλφους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της Π.Ε.Α.Π.Σ. (στοά οδού Πατησίων αριθ. 5, όροφος 7ος, Ομόνοια, Αθήνα), με θέμα:  Ασφαλιστικό σύστημα. Οι πρόσφατες εξελίξεις.
Ομιλητές θα είναι ο Δήμος Κουμπούρης, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών  Οργανώσεων και η Σταυρούλα Μαυροματίδου, δικηγόρος-εργατολόγος, νομικός σύμβουλος των Σ.Σ.Ο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση (παρεμβάσεις φορέων αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας - ερωτήσεις - τοποθετήσεις).

Την εκδήλωση  συντονίζουν ο πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ Κώστας Γιαννάκος και ο εκπρόσωπος της Κ.ΑΠ.Α Γιώργος Παλιούρας.

Όλοι οι απόστρατοι που πιστεύουμε ότι ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας και η συνεργασία με το μαχητικό συνταξιουχικό κίνημα, είναι μονόδρομος για βάλουμε φρένο στη συνεχιζόμενη αντιασφαλιστική επίθεση, να είμαστε εκεί!

ΤΟ ΔΙΟΙΚHTIKO ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ                 Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια