Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επαναλειτουργία Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ζητά ο Χαρακόπουλος από την υπουργό Παιδείας

Στο ζήτημα επαναλειτουργίας του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που καταργήθηκε κατά τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Θεσσαλίας, επανέρχεται ο βουλευτής Λαρίσης της
Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του αυτή τη φορά στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ζητά να ακολουθηθεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση το παράδειγμα της ένταξης των αντίστοιχων τμημάτων ΤΕΙ μετά από συγχώνευση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε, χωρίς καμία προεργασία και ουσιαστικό σχεδιασμό, με τον Ν. 4526 σε συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, προκαλώντας αρνητικές συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα. Μια απ’ αυτές, υπήρξε η εσπευσμένη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η οποία προέβλεπε την κατάργηση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Για το ζήτημα αυτό υπήρξε κύμα διαμαρτυριών εκ μέρους διδασκόντων και 
σπουδαστών, δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσα ερώτηση στις 08.11.2018 προς τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, όπου εξέθετα τους λόγους για τη λανθασμένη αυτή απόφαση. Όπως φάνηκε, όμως, η απόφαση ήταν προειλημμένη και δεν άλλαξε παρά την καταφανή ελαττωματικότητά της, και χωρίς να υπάρξει συνεργασία με την ΑΔΙΠ και τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας για την αναγκαιότητα ύπαρξης της εξειδίκευσης και της επαγγελματικής επάρκειας που προσφέρουν οι απόφοιτοι του τμήματος.
Υπενθυμίζω ότι το Τμήμα αυτό κατά την λειτουργία του:
Είχε υψηλή βάση εισαγωγής (περίπου 14.400 μόρια).
Διέθετε τις πλέον σύγχρονες υποδομές, αφού το 2018 εγκαινιάστηκαν οι νέες του εγκαταστάσεις κόστους 7.000.000 ευρώ.
Με τις εν εξελίξει κρίσεις καθηγητών, θα είχε 9 μέλη ΔΕΠ που το καθιστούσε αυτοδύναμο.
Είχε 240 ECTS σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά standards
Οι απόφοιτοί του έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα από το 1996, θεσμοθετημένες θέσεις απασχόλησης στις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά την αρμόδια υπουργό αν εξετάζει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά τα πρότυπα της ένταξης των αντίστοιχων τμημάτων ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


πηγή: onlarissa.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια