Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με αυτές τις τροφές θα προλάβεις το κρυολόγημα!


Λίγο ή πολύ, οι τροφές για τη γρίπη και το κρυολόγημα είναι γνωστές σε όλους μας.

Ωστόσο, κάθε φορά τέτοια εποχή ξεχνάμε να ταΐζουμε τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και εκεί είναι συνήθως που όλοι την «πατάμε».

Όλα ξεκινούν με μια ενόχληση στον λαιμό ή ένα μπούκωμα στη μύτη και ξαφνικά νιώθεις ανήμπορος να αντιμετωπίσεις αυτό που ξέρεις ότι έρχεται και δεν είναι άλλο απ’ την ίωση.

Μπορεί να ίδρωσες και να ξέχασες να αλλάξεις ρούχα, μπορεί να μην έχεις ανοίξει για μέρες ολόκληρες τα παράθυρα του δωματίου σου ή μπορεί να είναι ακόμη ένα εκατομμύριο λόγοι. Το γεγονός είναι ότι κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες είναι σχεδόν αδύνατον να μην αρρωστήσεις. Παρόλα αυτά, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τη γρίπη πριν αυτή καλά καλά εκδηλωθεί.

Δες παρακάτω ποιες είναι οι τροφές που θα σε προστατέψουν από τη γρίπη και το κρυολόγημα:

Κοτόσουπα

Σαν κι αυτή που σου φτιάχνει πάντα η μαμά, γιατί η μαμά ξέρει. Σύμφωνα με έρευνες, η κοτόσουπα μπορεί να συμβάλλει σημαντικά κατά της λοίμωξης και της φλεγμονής, ενώ οι ειδικοί μάς συμβουλεύουν να προσθέτουμε στην αγαπημένη μας σούπα κι άλλα λαχανικά, όπως τα καρότα και το σέλινο για να αυξήσουμε τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

Τσάι με τζίντζερ (και μέλι)

Είναι το ρόφημα-αντιβιοτικό που θα προλάβει τη γρίπη πριν αυτή σε στρώσει στο κρεβάτι. Τα οφέλη του τζίντζερ είναι πολλά και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κόψεις μερικές φέτες και να τις βράσεις με τσάι. Μπορείς να προσθέσεις λίγο λεμόνι και μέλι, το οποίο είναι εξίσου γνωστό για τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες.

Αβγά

Κι ενώ μπορεί να μη σκέφτεσαι τα αβγά ως την τροφή που βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, αυτά, ωστόσο, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία με τη σειρά της είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε ασθένεια. Μπορείς εύκολα να εντάξεις τα αβγά στο πρωινό σου ή στη σαλάτα για το μεσημεριανό σου.

Αντιμικροβιακές τροφές

Δεν θα σου αρέσει, αλλά μια τέτοια τροφή είναι το σκόρδο, το οποίο τονώνει το ανοσοποιητικό και έχει αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες. Μπορείς να το εντάξεις στις σούπες με κόκκινο κρέας ή να το σοτάρεις στο ελαιόλαδο για λίγα δευτερόλεπτα στα περισσότερα γεύματα που μαγειρεύεις, ακόμη και στη σάλτσα για τα ζυμαρικά.


Πηγή: ipop.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια