Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τοποθέτηση της Αγγελικής Καρδαρά στη εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Από το facebook της Αγγελικής Καρδαρά
Τοποθέτησή μου, σήμερα (3-11-2019), στην εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ στο πλαισιο του πολύ ενδιαφέροντος ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Δήμητρας Τριανταφύλλου με τίτλο "Εκμετάλλευση ανηλίκων από ιερεις: Φρίκη για την κακοποίηση, οργή για τη συγκάλυψη" (να υπενθυμίσω ότι στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ τον Ιούνιο του 2019 σε ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της κ. Τριανταφύλλου σκιαγραφησαμε το ψυχο-εγκληματικό προφίλ των μητροκτόνων).
 

Στο παρόν θέμα συζητήσαμε με την κ. Τριανταφυλλου σχετικά με το πολύ σοβαρό θέμα των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας, με θύματα ανήλικα άτομα και δράστες πρόσωπα αξιοσέβαστα στην κοινωνία που ταυτόχρονα είναι φορείς εξουσίας. Εξετάσαμε επίσης το ζήτημα των "ένοχων σιωπών" επιχειρώντας να εμβαθύνουμε στις αιτίες που δύναται να οδηγήσουν μέλη της οικογένειας -και ειδικότερα μία μητέρα- στη συγκάλυψη της κακοποίησης του παιδιού της, ενώ τονίσαμε τη σημασία της "συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής".

Να αναφέρω στο σημείο αυτό τον καθοριστικό ρόλο που εκπαιδευτικοί έχουν διαδραματίσει στην αποκάλυψη υποθέσεων κακοποίησης ανηλίκων. Συνεχίζουμε ασφαλώς τη διερεύνηση του πολύ σοβαρού αυτού ζητήματος, με τις εγκληματολογικές αλλά και κοινωνικές διαστάσεις και προεκτάσεις του.

 

 

 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια