Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

''46 χρόνια μετά, δυστυχώς, παραμένουν ακόμα αναλλοίωτα και ζωντανά τα  συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου'' αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΑΠΣ


Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ.) τιμά την  επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τον αγώνα των φοιτητών κατά της  λαομίσητης χούντας των συνταγματαρχών.
46 χρόνια μετά, δυστυχώς, παραμένουν ακόμα αναλλοίωτα και ζωντανά τα  συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:
«Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία»
  «Έξω οι ΗΠΑ»
«Έξω το ΝΑΤΟ»
Συνθήματα που τότε είχαν ως αποδέκτη την 7χρονη δικτατορία, που άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, που δολοφονούσε,  φυλάκιζε, βασάνιζε και εκτόπιζε στα ξερονήσια χιλιάδες συμπατριώτες μας και  έβαλε στο γύψο έναν ολόκληρο λαό.
Σήμερα που καταπατούνται βάναυσα τα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων  με την καρατόμηση μισθών και συντάξεων, που η Παιδεία μας «στενάζει», που  οι συνδικαλιστικές ελευθερίες πάνε να μπουν ξανά στο «γύψο», που η ζωή μας αντί να καλυτερέψει γίνεται έρμαιο του τραπεζικού συστήματος και των κάθε  λογής εκμεταλευτών, τα παραπάνω συνθήματα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα.
Σήμερα που ακούμε υπουργούς μας να επαίρονται για την εμπλοκή της χώρας μας  στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που η γειτονιά μας αποτελεί  εύφλεκτη μπαρουταποθήκη στους ανταγωνισμούς Η.Π.Α - Ν.Α.Τ.Ο – Ρωσίας-Κίνας  για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων και  των σφαιρών επιρροής, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., παραλαμβάνοντας τα σκήπτρα από τον ΣΥΡΙΖΑ,  ευαγγελίζεται κι αυτή «τη δίκαιη ανάπτυξη» που θα στηρίζεται στη συνέχιση  της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, χωρίς  δικαιώματα, χωρίς διεκδικήσεις, με “διαδηλώσεις” από τα πεζοδρόμια, με  κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου και τόσων άλλων κοινωνικών δικαιωμάτων  που κατακτήθηκαν με αίμα και πολυετείς αγώνες της εργατικής τάξης.
Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος καλεί τα μέλη της σε  συλλογική συστράτευση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους,  ένστολους και μη, γιατί όλοι μας έχουμε δεχθεί τα ίδια απανωτά χτυπήματα  στους μισθούς και τις συντάξεις, στα κοινωνικά μας δικαιώματα, στην ίδια  μας τη ζωή. Ο μύθος που έντεχνα καλλιεργούν, για εμάς τους ένστολους, οι  εκάστοτε κυβερνώντες, περί ιδιαίτερης κατηγορίας εργαζομένων, είναι για μας  αποπροσανατολίζουν και να κατευνάζουν την αγωνιστική μας διάθεση.
Εμπρός λοιπόν για μια κοινωνική συμμαχία με τους άλλους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους νέους μας που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή με  δικαιώματα, για ένα μεροκάματο και μισθό που θα επαρκεί για να «στήσουν»  οικογένεια.
Για ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς εκμετάλλευση.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζί με τους απόστρατους των Σωμάτων 
Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και με όλους τους εργαζόμενους και 
συνταξιούχους στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε όλη τη χώρα.
Ο αγώνας είναι κοινός.
Στην Αθήνα, καταθέτουμε λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 
16 Νοέμβρη και ώρα 11:30’, με σημείο συγκέντρωσης τα γραφεία της Ένωσής 
μας, Πατησίων 5, Ομόνοια.
  Συμμετέχουμε στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, την Κυριακή 17 
Νοέμβρη.
                                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                    Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
                              Κώστας Γιαννάκος                  Σεραφείμ  Κακλατζής


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια