Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρουβίκωνας: Για τη σύλληψη μέλους μας στα Εξάρχεια

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Μετά την αποτυχία της τακτικής «σοκ και δέος» από την δεξιά ενάντια στο αναρχικό κίνημα, τον κόσμο του αγώνα και τα Εξάρχεια περάσαμε στην τακτική ενός
πολέμου «φθοράς» που προσπαθεί να απλώσει στον χρόνο τις κατασταλτικές πρακτικές που η δεξιά σκόπευε να εφαρμόσει μαζεμένες. Η απάντηση που δόθηκε στην μεγάλη διαδήλωση στις 14/9 αλλά και σε επόμενες κινητοποιήσεις με χιλιάδες κόσμου να δίνουν το βροντερό μήνυμα «Δεν θα περάσουν» θορύβησε την κυβέρνηση και για αυτό αποφάσισε να θυσιάσει τα επικοινωνιακά οφέλη μια μεγάλης συντριπτικής επίθεσης και να μείνει στην ουσία, πως θα καταφέρει να απενεργοποιήσει τις μαχητικές εστίες αντίστασης πριν η κοινωνική βάση βγει ξανά στο πεζοδρόμιο.
Εχθές είχαμε άλλο ένα τέτοιο περιστατικό. Μια λυσσασμένη και χύμα επίθεση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη μακριά από την πλατεία. Κόσμος ξυλοκοπήθηκε, ένα καφενείο πολιορκήθηκε για ώρα και τελικά ένα μέλος μας συνελήφθη, αφού πρώτα χτυπήθηκε άγρια και στοχευμένα από τις δυνάμεις της καταστολής. Το μέλος μας κατηγορείται ότι πέταξε άδειο μπουκάλι κατά των ΜΑΤ. Έχουμε σειρά αυτοπτών μαρτύρων που θα βεβαιώσουν ότι αυτό είναι ψέμα και ότι η επίθεση και σύλληψη του μέλους μας ήταν «κατά παραγγελία» από την αστυνομία. Όλοι όμως ξέρουμε πως γίνονται αυτά τα πράγματα και πόσο μικρή σημασία έχει το τι πραγματικά συνέβη κάθε φορά. Υπάρχει πολιτική απόφαση για τα όσα έκανε χθες η αστυνομία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης που ζήτησε η αστυνομία να σπάει πόρτες και να μπουκάρει όπου και όπως θέλει είναι ίσως ένας έντιμος εκφραστής αυτής της πολιτικής που Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης εφαρμόζουν με πιο προσεγμένη ρητορική φυσικά. Αλλά ας έχουν υπόψη τους ότι όπως ο Γεωργιάδης πετάχτηκε από τα Εξάρχεια σαν την τρίχα από το ζυμάρι, έτσι θα φύγουν κι αυτοί. Θα πάρει όσον καιρό χρειαστεί, θα πληρώσουμε όποιο τίμημα χρειαστεί. Έχουν τις δικές τους εκπλήξεις έχουμε κι εμείς τις δικές μας. Αλλά πέρα από τις εκπλήξεις το μήνυμα που δόθηκε τον προηγούμενο καιρό θα συνεχίσει να δίνεται.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια