Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Καλαϊτζίδης: Κάποια σχόλια για τα χτεσινά γεγονότα

Ανάρτηση τού Γιώργου Καλαϊτζίδη: Κάποια σχόλια για τα χτεσινά γεγονότα.
Η πορεία του Πολυτεχνείου ήταν η μαζικότερη των τελευταίων ετών.Οπως και τα αναρχικά
μπλόκ(no pasaran κ.α).Οταν η κεφαλή της πορείας ήταν Λ.Αλεξάνδρας η ουρά ήταν Σύνταγμα.Αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης που αφορούν το πανεπιστημιακό άσυλο, και τα κατασταλτικά χτυπήματα των αρχών στους φοιτητές.
Όταν η οποιαδήποτε κυβέρνηση αυξάνει την καταστολή,αυξάνεται ταυτόχρονα και η συσπείρωση του κόσμου και του κινήματος στον δρόμο.ΝΟΜΟΣ.Οπότε είναι σίγουρο πως εάν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια τακτική θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ περισσότερους ανθρώπους στο πεζοδρόμιο με απρόβλεπτες συνέπειες και αποτελέσματα.Δεν θέλει πολύ στην Ελλάδα να γίνει ροντέο η κατάσταση από την μια στιγμή στην άλλη όταν συνδυάζεται ρόπαλο μαζί με άδειασμα τσέπης.
Και με μια ποιό γενικευμένη κατάσταση αναταραχής,τα όποια επικοινωνιακά οφέλη που αποκομίζει η ΝΔ έως τώρα με βάση την αφήγηση "νόμος και τάξη" θα εξανεμιστούν γρήγορα.
Στα Εξάρχεια μετά την πορεία έγινε ένα ακόμα πογκρόμ.Τα ΜΑΤ χτυπούσαν όποιον-α έβλεπαν μπροστά τους.Είναι θέμα χρόνου να γίνει το μοιραίο λάθος. Οι βαριές σωματικές βλάβες από την δολοφονία απέχουν μια γκλοπιά.
Όσον αφορά τώρα τα της ομάδας.
Ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε 5 παρεμβάσεις εντός 17 ωρών.
Στο σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη(Μαρούσι).
Στο δημαρχείο του Βύρωνα.
Στην εταιρεία Volterra(Μαρούσι).
Στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ ΑΕ.(Α. Πατήσια).
Στην εταιρεία ELPEDISON(Μαρούσι).
Ο λόγος που η ομάδα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί αρκετές δράσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενισχύθηκε με πολύ κόσμο μετά το διήμερο ανοιχτού καλέσματος που κάναμε.Για να το πω απλά είμαστε πλέον πολλοί περισσότεροι-ες.
Ειδικότερα διαθέτουμε πλέον πολύ κόσμο που είναι "αχαρτογράφητος" από τις αρχές.Ανθρωποι που δεν είναι σεσημασμένοι.Κάποιοι-ες θα μείνουν έτσι για πάντα βοηθώντας στον κρίσιμο τομέα συλλογής πληροφοριών και κοιταγμάτων.Άλλοι πάλι θα "ενεργοποιηθούν" σε περίπτωση που δεχτούμε αυξημένη καταστολή και τα γνωστά μέλη της ομάδας θα είναι σε κλοιό.Εκει ουσιαστικά θα δουν όλοι ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ.
Η αστυνομία σε περίπτωση που αποφασίσει να τελειώσει μια και καλή με μας θα έχει κάποια πλεονεκτήματα αλλά και κάποια μειονεκτήματα.
Τα μειονεκτήματα τους είναι μη αναστρέψιμα γιατί είναι δομικά.
Η ομάδα δράση (πρώην δέλτα) έχει περιορισμένο χώρο που επιχειρεί.Ο χώρος αυτός είναι το κέντρο της Αθήνας.Ειναι γνωστό πως έχουμε την δυνατότητα να πραγματοποιούμε παρεμβάσεις σε πολλά σημεία και σε μεγάλη ακτίνα δράσης.Δηλαδή στα προάστεια της Αθήνας (βόρεια-νότια δυτικά-ανατολικά)εκεί δηλαδή όπου η ομάδα δράση δεν επιχειρεί.
Οπότε θα πρέπει να αποδεσμευτεί ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από καθήκοντα καθημερινής αστυνόμευσης δρόμου που είναι σήμερα,και να δεσμευτούν σε καθήκοντα στατικής φύλαξης πιθανόν στόχων.Οι οποίοι στην Αθήνα είναι εκατοντάδες και πολλοί από αυτούς μη προβλέψιμοι από τα επιτελεία που "προβλέπουν"τους επόμενους στόχους.
Οπότε μοιραία θα αποδυναμωθεί η αστυνόμευση που επικεντρώνεται στην καταστολή του καθημερινού εγκλήματος αφού θα καθηλωθεί σε στατική φύλαξη(πάγιο πρόβλημα που αναφέρουν οι συνδικαλιστές τους).Και επειδή τα σημεία παρέμβασης είναι πάρα πολλά δεν θα υπάρχει και το επιδιωκόμενο αντικειμενικό αποτέλεσμα.Υπάρχει φύλαξη στο Α κτίριο; Πας στο Β. Υπάρχει και στο Β; Πας στο Γ.Οπότε έχεις κόστος χωρίς όφελος.
Αυτά η ηγεσία τα ξέρει.Αλλά πιέζεται για κινήσεις εναντίον μας και εναντίον των δομών μας.Είμαστε το επικοινωνιακό Άγιο δισκοπότηρο της καταστολής μαζί με τα Εξάρχεια και το πανεπιστημιακό άσυλο.
Ελάτε λοιπόν. Εμείς ούτως ή άλλως θα ενωθούμε με όλο τον υπόλοιπο κόσμο που κατεβαίνει και θα κατέβει στο δρόμο.Και θα συμβάλουμε με τις ιδέες μας( για δράσεις) και τα σχέδιά μας στο γενικότερο αγώνα που έρχεται.
Η επιβολή του δικαίου και της άμυνας των καταπιεσμένων θα ευχόμασταν να γίνεται με ειρηνικές διαδικασίες.Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή της προστασίας της τάξης μας και των εργατών εμπεριέχει στοιχεία βιαιότητας. Το χάος που θα δημιουργηθεί είναι στοιχείο αναγκαστικότητας.Το λέω γλυκά.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια