Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέντε τρόποι για να αποφύγετε να μυρίσει το σπίτι όταν μαγειρεύετε κουνουπίδι!


Τα οφέλη του κουνουπιδιού στον οργανισμό μας είναι πολλά και σημαντικά.

Η κατανάλωσή του μας προμηθεύει με υψηλά ποσοστά φυτικών ινών, δίνοντας, έτσι, τα απαραίτητα υγιή βακτήρια για το έντερο, μειώνοντας τη φλεγμονή και βελτιώνοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος. Είναι πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία έχουν την ικανότητα να προστατεύουν το σώμα από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, ενώ, παράλληλα, βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Η λίστα με τα ευεργετικά του αποτελέσματα δεν έχει τέλος, κι όμως, αυτό που σε προβληματίζει κάθε φορά είναι το θέμα του μαγειρέματός του. Η αλήθεια είναι ότι το κουνουπίδι, όταν το βράζεις, προκαλεί μία δυσάρεστη μυρωδιά στον χώρο, σε σημείο να σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις για το αν πρόκειται να το ξαναβάλεις στο πιάτο σου.

Μη φοβάσαι, όμως, γιατί υπάρχει τρόπος να τα συνδυάσεις και τα δύο και έτσι να απολαύσεις τα οφέλη του και να αποφύγεις τη δυσοσμία του χώρου σου.

Ποιους τρόπους να δοκιμάσεις:
  1. Μην το παραβράσεις. Αντ’ αυτού, άσε το στον ατμό για 5 – 15 λεπτά και στη συνέχεια σόταρέ το με μπαχαρικά.
  2. Πρόσθεσε μερικά κομμάτια ψωμιού μέσα στο νερό καθώς βράζεις το κουνουπίδι.
  3. Ρίξε λίγο χυμό λεμονιού την ώρα που το μαγειρεύεις.
  4. Πρόσθεσε μία κουταλιά ξυδιού στο νερό.
  5. Απόφυγε να το μαγειρεύεις σε σιδερένιο σκεύος.


Πηγή: queen.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια