Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι μπορούν να σου προσφέρουν λίγα λεπτά τρεξίματος καθημερινά;


Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος αθλητής για να ζήσεις περισσότερο.

Αν και εσύ δεν είσαι μεγάλος θαυμαστής της άσκησης, δεν σε παρεξηγούμε. Οι περισσότεροι, συμμερίζονται την ίδια άποψη με εσένα και είτε γιατί το καθημερινό τους πρόγραμμα δεν τους το επιτρέπει, είτε γιατί δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να φορέσουν τα αθλητικά τους παπούτσια, δεν αθλούνται. Μια νέα έρευνα, όμως, θα σου αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το τρέξιμο.

Σε λιγότερα από 50 λεπτά τρεξίματος τη βδομάδα, έχεις κερδίσει μερικά χρόνια παραπάνω ζωής. Οι 232,000 συμμετέχοντες σε αυτήν την έρευνα που εμφανίστηκε στο «British Journal», μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Οι πιθανότητες να αφήσεις αυτόν τον κόσμο νωρίτερα, μειώνονται κατά 27%, η πιθανότητα να αφήσεις αυτόν τον κόσμο νωρίτερα λόγω προβλημάτων στην καρδιά, μειώνονται κατά 30% ενώ, δώσε προσοχή εδώ, μειώνονται οι πιθανότητες κατά 23% να εμφανίσεις οποιασδήποτε μορφή καρκίνου.

Συμπέρασμα: Αν τρέχεις για 50 λεπτά τη βδομάδα ή καλύτερα για 10 λεπτά τις 5 μέρες από αυτήν, τότε η ζωή σου αλλάξει. Μήπως να το σκεφτείς ξανά;

Αν ήσουν εκεί, σίγουρα θα είχες βγει ήδη στο δρόμο.

Πηγή: ratpack.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια