Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγία Βαρβάρα: Ημερίδα για την ασφαλη πλοήγηση στο διαδίκτυο


Διαβάστε την ανακοίνωση του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών
Ημερίδα 6 Νοεμβρίου 2019 για την  ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στο 4ο & 6ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αγ. Βαρβάρας.

 

Πραγματοποιήθηκε στις 6/11/2019 ημερίδα με θέμα «Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας», σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και των,  4ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Βαρβάρας . 

Η ημερίδα απευθυνόταν σε γονείς και παιδιά, είχε στόχο την πρόληψη των κινδύνων του διαδικτύου και είχε διαδραστικό χαρακτήρα.

Την παρουσίαση στα παιδιά και στους γονείς πραγματοποίησε ο κ. Χαράλαμπος Καρράς, αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Την ημερίδα προλόγισαν οι Διευθυντές των σχολείων κ. Χρήστος Μπουκουβάλας και η κα. Άννα Μπαλτά, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ενώ παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι της πόλης κ.κ. Χρήστος Βασιλείου, Γιάννης Πουλάκης και Δημήτρης Σωτηρόπουλος, καθώς και ο Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος της ΙΡΑ κ. Κυριάκος Κάρκαλης.
 
 

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος επεσήμανε τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δε θα αφήναμε ποτέ το παιδί μας, μόνο του τρεις η ώρα το βράδυ στην Ομόνοια, έτσι δεν πρέπει να το αφήσουμε δίχως καθοδήγηση και έλεγχο στη διαδικτυακή περιπλάνησή του».

Δεσμεύθηκε δε, για την υποστήριξη του Δήμου ώστε να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε κάθε σχολείο της πόλης του. 
 
 

Από τον κ. Καρρά τονίσθηκε πόσο σημαντική είναι η προστασία των παιδιών κατά τη χρήση του διαδικτύου. Η ενασχόλησή τους με τα κοινωνικά δίκτυα είναι χρήσιμη, αφού εκτός από ψυχαγωγία προσφέρει και ενημέρωση, όμως πρέπει να γίνεται με το σωστό τρόπο και οι γονείς να επιτηρούν τα παιδιά τους!!!

Το cyber-bulling ήταν ένα ακόμη θέμα που άγγιξε την ευαισθησία όλων, καθώς τα κρούσματα του διαδικτυακού εκφοβισμού όλο και πληθαίνουν.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Ιωάννης Καραπατάκης, δώρισε καπέλα της Ένωσης στους σημαιοφόρους μαθητές των σχολείων και μοίρασε στα παιδιά περιοδικά και ημερολόγια. Τούς ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους παρότρυνε όταν μεγαλώσουν να είναι εκείνα στη θέση του και να ενημερώνουν τις επόμενες γενιές, τους τότε μικρούς μαθητές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
 
 

Η εκδήλωση τελείωσε με τη συμβουλή:

ΖΗΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ!!!

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς για τη συνεργασία μας.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια