Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αστυνομική ωμότητα είναι ρουτίνα και στη Δύση - του Θανάση Αργυράκη


Κείμενο του Θανάση Αργυράκη: Αρκετοί εξεπλάγησαν με την επίδειξη αστυνομικής ωμότητας τις προηγούμενες ημέρες. Ενδεχομένως, δικαίως, γιατί, από το 2011 - 2012, μετά τα πογκρόμ
των #ΜΑΤ στο Σύνταγμα και σε όλη την Ελλάδα, τα πράγματα είχαν σχετικά ηρεμήσει. Κυρίως εξεπλάγησαν με την εικόνα να οδηγούν συλληφθέντες τον έναν πίσω από τον άλλον σαν αιχμαλώτους πολέμου. Οπως και για τους νέους σε ντίσκο που τους έβαλαν να γονατίσουν. Τέτοιες εικόνες, και πολύ χειρότερες, είναι πλέον ρουτίνα -και- στη Δύση.

Με την Γαλλία πρώτη (φωτος από εισβολή γαλλικών ΜΑΤ σε σχολείο με παιδιά γονατισμένα), τη Χιλή που μετράει πολλούς νεκρούς, κοκ. Καταγράφεται, επίσης, αύξηση των επιθέσεων σε κορίτσια (το μαλλιοτράβηγμα είναι το λιγότερο), αλλά και γυναίκες, καθώς και άτομα μεγάλης ηλικίας, ακόμα και αναπήρους σε καροτσάκια. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά δεν διστάζουν να τα κάνουν on camera. Κλιμακώνονται, ακόμα, τα πογκρόμ κατά δημοσιογράφων - καμεραμάν - φωτορεπόρτερ. Η #ΕΛΑΣ αυτές τις πρακτικές μιμείται. Αν βέβαια έχει ανάγκη μίμησης. Πόσο μάλλον, αφού διαθέτει πολύ πιο "πλούσιο" βεβαρυμένο παρελθόν και σε βάρος δημοσιογράφων και διαδηλωτών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια