Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Εμβολιασμοί των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας
Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αναδεικνύεται το ζήτημα του εμβολιασμού και της ανοσοποίησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις ανακοινώσεις τους επισημαίνουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, την υποχρέωση του Υπουργείου Άμυνας για την εξ’ ολοκλήρου κάλυψη των δαπανών αγοράς των εμβολίων, καθώς και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών, σχετικά με τον εμβολιασμό του προσωπικού.
          Είναι γνωστό ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα ορίζονται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και τα εμβόλια πρέπει να χορηγούνται δωρεάν για όλο τον πληθυσμό. Η εφαρμογή των εμβολιασμών αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,
Αν τηρείται προγραμματισμός εμβολιασμών από τις κατά τόπους στρατιωτικές υγειονομικές υπηρεσίες.
Αν διενεργούνται έλεγχοι των Ατομικών βιβλιαρίων Υγείας, καθώς και των ατομικών Καρτών Υγείας από τους ιατρούς των Μονάδων, και Φρουραρχείων – Σχηματισμών για Μονάδες που δεν διαθέτουν ιατρό.
Αν η δαπάνη της αγοράς των εμβολίων και ο εμβολιασμός του προσωπικού, βαρύνει αποκλειστικά το Υπουργείο Άμυνας.

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια