Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια δεδομένα οδηγούν στο σενάριο τού αναβαθμισμένου χτυπήματος από την Επαναστατική Αυτοάμυνα

Το καλάσνικοφ - "ταυτότητα" της Επαναστατικής Αυτοάμυνας
Είναι γεγονός ότι κανένας δεν γνωρίζει ποιο θα ήταν το επόμενο χτύπημα τής οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα. Η εικόνα και μόνο των ευρημάτων, όμως, είναι αρκετή για να μπορέσουν άμεσα τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να... μαντέψουν.
Δεδομένο 1ο: Η οργάνωση μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιήσει
καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Εκτός από αυτά τα είδη, όμως, βρήκαν τώρα και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και πυροκροτητών, αλλά και ρολόγια και διακόπτες. Όλα τα απαραίτητα, δηλαδή, για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού.
Δεδομένο 2ο: Ο σάκος με τη νιτρική αμμωνία ήταν σφραγισμένος. Άρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί από άλλη οργάνωση σε κάποιο χτύπημα του παρελθόντος.
Δεδομένο 3ο: Η αλλαγή κυβέρνησης. Η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης και οι ενέργειες της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, στις καταλήψεις.

Δεδομένο 4ο: Η διόπτρα και ο καταδείκτης λέιζερ. Εξαρτήματα, που θα επέτρεπαν στο οπλοφόρο - τρομοκράτη να πραγματοποιήσει βολή ακριβείας από μακρινή απόσταση.

Πού οδηγούν τα δεδομένα

Έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θεωρούν πάρα πολύ πιθανό τα μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας να είχαν σκοπό να αναβαθμίσουν τη δράση τους και από τις σφαίρες και τις χειροβομβίδες να περάσουν στην τοποθέτηση βόμβας.

Στο παρελθόν τα μέλη της Οργάνωσης δύο φορές έριξαν ευθείες βολές προς αστυνομικούς των ΜΑΤ. Έδειξαν τότε ότι ήθελαν ανθρώπινο θύμα. Είναι πιθανό, λοιπόν, ακόμα και η βομβιστική επίθεση να είχε θύματα. Ποιους; Πιθανά κάποια διμοιρία των ΜΑΤ. 

Στον 12ο όροφο τής ΓΑΔΑ δεν θεωρούν απίθανο να προχωρούσαν συνδυαστικά και σε ένα μπαράζ επιθέσεων, όπως είχε κάνει στο παρελθόν άλλη ομάδα του εγχώριου αντάρτικου πόλης.

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια