Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάταγμα: Ποιες τροφές θα μας βοηθήσουν στη γρηγορότερη επούλωση των οστών;


Επικίνδυνες επιπλοκές ενδέχεται να προκαλέσουν τα κατάγματα των οστών αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά.

Γενικά, τα κατάγματα μπορεί να είναι είτε απλά, είτε συντριπτικά, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι συνέπεια ασθένειας, όπως η οστεοπόρωση.

Μάθετε ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε για να επουλωθεί ταχύτερα το οστό, αλλά και για να έχετε γενικά δυνατά οστά.

Γαλακτοκομικά

Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου και βιταμίνης D, δύο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη δύναμη και την ανάπτυξη των οστών. Επίσης, το σπανάκι, το μπρόκολο και τα χόρτα περιέχουν ασβέστιο μεν, αλλά σε μια μορφή που δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό.

Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν μαγνήσιο, ένα μέταλλο που βοηθά στην απορρόφηση ασβεστίου και ενισχύει τη δύναμη και τη σταθερότητα των οστών.

Πιπεριές

Οι πιπεριές και κυρίως οι κόκκινες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, απαραίτητη για τον σχηματισμό κολλαγόνου, το οποίο χρειάζονται τα οστά. Ενδεικτικό είναι ότι μισό φλιτζάνι πιπεριές περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι.

Ναι στα μικρά ψάρια

Τα μικρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες που τρώγονται με το κόκαλο ή ο σολομός, είναι πλούσια σε ασβέστιο το οποίο είναι απαραίτητο για το χτίσιμο γερών οστών!

Αβγά

Είναι πλούσια σε βιταμίνη D, την οποία ο οργανισμός χρειάζεται για να δεσμεύσει το ασβέστιο. Περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες ασβεστίου και μαγνησίου. Επιπλέον είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.


Πηγή: healthreport.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια