Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Τί είπαν Χρυσοχοϊδης και Γερακαράκος στο Γενικό Συμβούλιο

Ενώπιον της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σήμερα το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων του αστυνομικού προσωπικού και ζητήθηκε μετ’ επιτάσεως να
δρομολογηθούν λύσεις, προκειμένου να αποφευχθούν δυσμενείς και επικίνδυνες καταστάσεις, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και συνολικά στον τομέα της ασφάλειας της χώρας, όπως αγωνιωδώς προβλήθηκε από το σύνολο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας κατά τις διήμερες εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, στο ξενοδοχείο President στην Αθήνα.
Απεικονίζοντας τη δυναμική του αγώνα του συνδικαλιστικού μας κινήματος και συμπυκνώνοντας το εύρος των εκκρεμών ζητημάτων, με αναφορές στις καθημερινές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μας, στο διάστημα που μεσολάβησε από το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης έως και σήμερα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ επισήμανε στον παριστάμενο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ότι αναγνωρίζουμε τις καλές προθέσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στον τομέα της ασφάλειας, αλλά την ίδια ώρα καταγγέλλουμε λάθη και παραλείψεις που μας οδηγούν στην οπισθοδρόμηση και σε άλλες εποχές. Τον κάλεσε δε, εφόσον η Πολιτική Ηγεσία αποφάσισε να προβεί σε προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και Συνοριακών Φυλάκων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού και της εγκληματικότητας, τουλάχιστον για λόγους αξιοπρέπειας, ισότητας και δικαιοσύνης, να διασφαλίσει ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματα μετάθεσης των εκ πανελληνίων εισαχθέντων Αστυφυλάκων και να τηρηθεί με ευλάβεια ο αντικειμενικός Κώδικας μεταθέσεων, που είχε θεσπισθεί επί των ημερών του. Επίσης, τον κάλεσε να δεσμευθεί ότι θα προσλάβει τουλάχιστον 1.000 νέους Αστυφύλακες από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος και να προωθήσει την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας.
Μείζον ζήτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος αποτελεί η διασφάλιση του αστυνομικού στην καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, τόσο με την τήρηση του ωραρίου εργασίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, όσο και με τη διάθεση σε αυτόν του κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των αναγκαίων μέσων. Επιπλέον, δε, με την καταβολή αξιοπρεπών αποδοχών, όπως ρητά έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του 2012 και την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.
Και αφού εξέφρασε την δυσαρέσκειά μας ότι για σειρά εμπεριστατωμένων μας προτάσεων, δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα η αναμενόμενη επεξεργασία και ανταπόκριση από πλευράς Πολιτικής Ηγεσίας, αλλά και Υπηρεσιών, τόνισε ότι, η επιτυχία, τόσο του ιδίου, όσο και της Κυβέρνησης, στον Τομέα της Ασφάλειας, θα κριθεί από το αν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του αστυνομικού προσωπικού, της κινητήριας δύναμης, δηλαδή, του αστυνομικού μας οργανισμού, που φέρνει εις πέρας την αποστολή του. Μάλιστα, έθεσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και την εκκρεμότητα των συνδικαλιστικών αδειών, τονίζοντας ότι ο Υπουργός που ταύτισε την πολιτική του θητεία με θετικές για την αστυνομία και τον συνδικαλισμό αποφάσεις, δεν νοείται σήμερα να επιτρέπει τη συνέχιση της αδυναμίας συνεδρίασης των διοικητικών συμβουλίων, ειδικά των Πρωτοβαθμίων, για τα προβλήματα των συναδέλφων μας.
Κλείνοντας την παρέμβασή του, κάλεσε το σύνολο του συνδικαλιστικού μας κινήματος σε αγωνιστική ετοιμότητα, τονίζοντας ότι έχουμε ξεκινήσει ένα νέο κύκλο δράσης που θα εμπλουτιστεί με «λευκές νύχτες και μέρες», εφόσον διαψευστούν οι ελπίδες μας και όσα με αγωνιστικό τρόπο διεκδικήσαμε και κατά την ένστολη διαμαρτυρία μας στη Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβριο.
Από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ επανέλαβε τις θέσεις του αναφορικά με τις προσλήψεις των Ειδικών Φρουρών και των Συνοριακών Φυλάκων, τονίζοντας ότι αποτελούν έκτακτες προσλήψεις, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα στη Χώρα, της ανορθολογικής διαχείρισης του αστυνομικού προσωπικού (τόσο στην ΓΑΔΑ, όσο και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, σε σχέση με τις απαιτήσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της εγκληματικότητας), καθώς και των παράνομων αποσπάσεων και δη της έλλειψης κανόνων στις μετακινήσεις του προσωπικού. Συμφώνησε ότι πρέπει να τηρείται το αντικειμενικό σύστημα μορίων στις μεταθέσεις και δεσμεύτηκε ότι θα προσληφθούν νέοι αστυφύλακες, πολλοί περισσότεροι από αυτούς που είχαν προσληφθεί πέρυσι, διότι οι ανάγκες είναι πολλές και το ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί.
Στους παραλογισμούς της ορθής κατανομής του πληθυσμού – συγκριτικά με τα ποσοστά εγκληματικότητας - που όπως είπε, συνάντησε στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, απέδωσε και την μη τήρηση του ωραρίου εργασίας, ενώ ανακοίνωσε ότι, στο προσεχές χρονικό διάστημα (έως τον Μάρτιο του 2020) τα επόμενα εγχειρήματα της Ηγεσίας είναι, πρώτον, η επανίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας με ένα σύγχρονο οργανόγραμμα Υπηρεσιών και καθηκόντων, απαλλαγμένων από τα «πάρεργα», δεύτερον, η ψήφιση – έκδοση νόμων – προεδρικών διαταγμάτων που θα περιλαμβάνουν επίλυση αιτημάτων μας και τρίτον, η αναβάθμιση των Αστυνομικών Σχολών.
Για τις ελλείψεις υλικοτεχνικών μέσων, τόνισε ότι έχουν ξεμπλοκάρει δεκάδες βαλτωμένοι διαγωνισμοί και έως την προσεχή άνοιξη θα διατεθούν αντίστοιχα, 450 οχήματα και 10.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ για το πάγιο αίτημα της αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας, συμφώνησε, όπως το έχει θέσει η Ομοσπονδία μας, με την υποβολή εμπεριστατωμένης πρότασης, ώστε να εξευρεθεί βιώσιμη λύση.
Στην δευτερολογία του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έθεσε τον κ. Υπουργό προ των ευθυνών του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το όνομα ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ είναι ταυτισμένο με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το συνδικαλιστικό μας κίνημα και ως εκ τούτου, υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις προς αυτόν, διότι συνεχίζοντας θα πρέπει να αφήσει εκ νέου το στίγμα του με θετικό πρόσημο, όπως έκανε και στο παρελθόν.
Τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, πρώην Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ενώ ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ μας ενημέρωσε ότι, λόγω της συμμετοχής του στην καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν κατέστη δυνατόν να είναι παρών.
Σε ενημέρωση των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων για θέματα αρμοδιότητάς των, προέβησαν, τέλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ ΛΑΔΟΜΕΝΟΣ, ο Πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχος κ. Δημήτριος ΠΕΤΣΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Βασίλειος ΠΑΝΤΑΖΗΣ και ο νομικός σύμβουλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα για άλλη μια φορά στέλνει ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα, που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του αστυνομικού και υποθηκεύουν το μέλλον του. Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά τρικ αλλά με διάλογο και συνεργασία, όπως επιτάσσει και ο θεσμικός μας ρόλος!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια